Datadag

sömn ok

Promenad
Tar emot som f-n men det känns, samtidigt, som om jag måste. På med kläderna och ut.

Det lossnade när jag väl kom ut. Det var ca 9 minusgrader så det ’nöp’ lite i skinnet.

Trollhättan, Karlstorpsvägen 121
Var dit för att göra lite lättare ’jobb’. Lite stopp i tvättfatet i badrummet.’Slurpade’ lite. Blev rent och bra.

Monterade 4st s.k. persiennjusterarhållare (alla förstå, ja?)

Och så försökte jag justera ett fönster, i kokvrån, det glipar och det blåser in kall luft. Dessutom ’släpper’ fönstret i nederdelen. Efter en hel del justeringsförsök, vridande och lite skruvande konstaterade jag att det där är inget för mig. Hela fönstret behöver justeras minst 5mm åt vänster och det finns inget att justera med.
Det blir att ringa HSB felanmälan i morgon.

Hustruns dator
Håller på och s.k. konfigurerar min bärbara så att det ska bli så lik, i användandet som den stationära (min gamla) hon nu har och som är så rackarns seg.

Jag har flera gånger försökt ’hotta upp’ den men jag kommer inte åt den s.k. recovery-partition (ett tidigare misstag är orsak till det…). Om hon nödvändigtvis ska ha kvar den där ’burken’ så nödgas vi nog till att beställa en recovery-DVD. I värsta fall får vi köpa en WindowsXP-licens.

Hon fick ju pröva Linux Ubuntu men det gillades inte.

Jag får nog till det mesta. Ett problem bara, eller möjligtvis två. Hon har för vana att lyssna på svensktoppen via webben.

På den stationära kunde hon ha både headsetet och den externa ljudanläggning inkopplad samtidigt. Bara att sänka ljudet på den externa om hon vill lyssna i hörlur t.ex.
Den där ’smidigheten’ funkar inte med min bärbara. Jag har inget extra ljudkort i den. Finns inte plats för några extra s.k. kort i en bärbar. Och inga extra ’ljudhål’ finns det heller.

Hon får alltså finna sig att dra ur och sätta i en kontakt om hon vill växla mellan headset och externt ljud.

Det andra är att den XP (Media Center Edition) jag har på den bärbara i grunden är engelsk. Allt ’ser’ Svenskt ut. Men inte Internet Explorer. Den Svenska versionen, av IE, är ’omöjlig’ att installera eftersom det ligger en Engelsk Windows i grunden. Så menyspråk etc. i min bärbara IE8 är på Engelska. Vi får se om hustrun kan leva med det.
Jag tycker att hon kan träna upp sin internationalisering lite.

Annars ser det bra ut.

Min Barndom
Har väl kommit halvvägs i vad jag skulle kunna kalla s.k. research.

Har skrivit inledningskapitlet. Och nu är det tvärstopp. Så jag avvaktar på att det ska släppa…
Jag får fundera lite. Det värker nog fram. (någon som noterade dubbeltydigheten i den meningen…?)

Hustrun dator, igen
Visst är det märkligt. Jag känner mig inte ett dugg könsneutral när jag säger att min hustru (fruntimmer i allmänhet) har en otäck förmåga att hitta (eller se) det som man missat eller inte gjort. Även om man nu gjort massor.

Jag kunde, för några år sedan, t.ex. ha ägnat en hel dag åt att städa och verkligen göra allt. Stolt som en tupp och bara väntar på det beröm som ska ösas över en. Hustrun kommer hem, tittar in i badrummet och säger: ”Du gick aldrig ut med soporna?
Det där är otäckt.

Och, betänk, vad skulle hända om jag hade kommit hem efter en arbetsdag och hustrun hade vart ledig och jag hade klämt ur mig något sådant?

Nu, idag, hördes en röst från hustruns rum: ”Det går inte att skriva ut!
Inte ett ord om allt det som fungerade…
Lite nedslående är det.

Film
Tittat på en Clintan-DVD: Pale Rider

Hälsoläget:
Kan ju inte påstå att klimatet bli bättre och jag kan inte hävda att jag blir sämre. Besvärsmässigt så står det alltså still – det är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *