Juldagen

sömn ock även om jag kom sent i säng.

Wii
Jag vet inte vad Ni andra gör på natten mellan julafton och jukdagen? Jag ’hackar’ mitt Wii TV-spel.

Upptäckte att det inte fanns något s.k. köpespel ’Wolfenstein’ till Wii. Det är förresten möjligt att det finns men när jag såg att de kostade närmare 500 SEK för xbox360 så blev det till att söga andra lösningar.

Lösningen bestod i att man tar ett SD-minneskort. Installerar ett s.k. boot-program på det och sedan en programvara som lägger en s.k. kanal till Wii:s övriga kanaler. Sedan kan man till SD-minneskortet kopiera s.k. portade (omgjorda) spel till SD-minneskortet och spela dem.

1. Lite om Wolfenstein
2. Hur får man det hela att fungera?

1. Lite om Wolfenstein
Wolfenstein är ett s.k. 3D-dataspel och ’du’ agerar som s.k. first shooter. Pangare i första person och ditt mål är att ha ihjäl Hitlter. För att nå det målet ska du ha ihjäl ett gäng Nazister. Samla ihop stulet krigsbyte. Leta ammunition och häftiga vapen samt, om det behövs, fixa lite sjukvård och äta lite.
Som pacifist är detta lite dubbelt, för mig, men jag bestämde mig tidigt för att det var kul att leta upp Hitler och ha ihjäl han. Annars är jag inte mycket för leta upp och skjuta hjäl.

2. Hur får man det hela att fungera?
Allt finns att läsa på den här internetsidan: Homebrew Channel
Wolfenstein för Homebrew (med datafiler) hittar du här: Qj.net:Wii homebrew – Wolfenstein 3D Wii
Vill du s.k. uppdatera själva spelet kan du göra det via den här internetsidan: sourceforge.net:Wolfenstein 3D Wii

Notera att det är en s.k. 7z ZIP-fil. Kan kräva installation av uppackningsprogram som klarar det formatet.

Mera mat
Idag åt vi rester. Det kommer vi nog att få göra ett par dagar till.

Barnvakter
Nu är det nervöst. Vi, hustrun och jag är barnvakter. Ungdomarna är ute och roar sig. Hitintills har vi klarat av välling och jag ’sövde’ henne. Nu ligger hon och sover, i nya resesängen som tillfälligtvis är flyttad in till vårt sovrum.

Hälsoläget:
Oförändrat. Bådar ju gott.

2 svar på ”Juldagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *