Turkiet – Alanya – Dag 60 av 62

Planering:

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild
**
Så här blev det:

Morgonpromenad
Efter frukost 1 sedvanlig morgonpromenad.

Nu (08:13) håller jag på med att göra i ordning frukost 2.

Infektion / Inflammation?
Hittat en rodnad, något upphöjd, på höger underarm som inte gör ont men det ser ont ut:
[Bild: Rodnad, Turkiet]
Det kan vara ett stick från någon buske. I så fall är det troligtvis en inflammation.

Naturbesök
Tog en promenad upp till borgen, genvägen.

Bestämde mig för att bara fotografera sådana djur jag inte sett. Det bidde inget med det…

Stod länge och spanade på en oragnge fjäril med mörk bård ut mot vingkanterna och eventuellt en ljus längst ut. Men den ville inte slå sig till ro.

Hittade bönsyrsan (jag tror det är samma…) så jag tog några bilder av den och valde ut den här:
[Bild: Bönsyrsa (Mantis religiosa), Alanya,Turkiet]

Pekmez
’A’ ska visa mig var man köper riktig pekmez. Den som baseras på Johannesbröd och är ’hemmagjord’. Den görs alltså i någon bergsby. Inget fabriksskit här inte. Man betalar per kilo. Jag fick en 1,5 liters ’PET’-flaska för 8,5 TL.

Bokläsning
Nu är det bokläsningsdags, antagligen resten av dagen.

I morgon är det min sista dag i Alanya.

4 svar på ”Turkiet – Alanya – Dag 60 av 62

 1. Nämen åh, ja det är ju 1 dec imorron. Blir det avskedsfest ikväll då? Eller har skandinaviska polarna åkt hem?
  Vi har ingen snö ännu här uppe och idag har det ösregnat något ruskigt – snacka om västkustväder! Imorse regnade det så vindrutetorkarna gick varma på väg till jobbet , jag gick in i fikarummet, satte på kaffet, tömde diskmaskinen och möter en annan tidig kompis som säger ”vilken underbar julesnö”
  Jag tänkte att den här hon yrar ju ( måndagmorron…) ser ut och det snöade så det var helt vitt ute, stora lapphandskar föll ner, men inte var det många minuter sen kom regnet. Kanske vi får en grön jul – det har hänt förr – men lite snö kan det få bli…bara över julen.
  Ska påminna dig om utställningen då du kommit hem, hon målar underbara akvareller Barbro, men hon är inte där alla dagar bara i slutet, kanske nån av dagarna i helgen 12-13, för hon jobbar ju annars. Hon är glad och lättsam så du får säkert ett gott skratt..
  Ha en fin hemresa och förhoppningsvis inga förseningar eller stopp i tullen. Mitt barnbarn som hade ett munsår på passfotot men inte då han reste, höll inte på att gå igenom i kontrollen…de är lite besvärliga ibland. Kanske har di levt med hin-håle hela livet!
  Sköt om sig nu så du kommer hem snygg o fin till hustrun.
  Kram Nonna

  • Inget festande här.

   Jag behöver ’hela’ kroppen i morgon :me:

   Fr.o.m. torsdag och en bra bit framåt kommer det att regna här i Alanya så jag kommer väl hem till det jag lämnar…, typ.

   Jag behöver påminnelser.

   Mina båtvänner blev ’fast’ i Istanbul i 36 timmar. Det vill inte jag bli.

   Ska raka mig det sista jag gör…

   Kramar!
   [Bild: Turkiets Flagga]

 2. Nisse!

  Så kanon att du fått tag på den riktiga sorten pekmez! Det borde ju finnas någon importör i Sverige, vi har ju ganska många turkiska invandrare här. Kan vara nån liten ”kiosk” nånstans som har det kanske.

  Hm, ja det ser onekligen ut som en inflammation på din arm. Buske eller insekt kanske? Men om det vore en insekt borde det klia och det tycks det inte göra?

  Oj, tänk nu är du snart hemma igen! Tänker särskilt på dig inför resan!

  Kramar!

  • Just den pekmezen, är ’hemmagjord’. Hur exporterar men det?

   Men jag ska kolla av utbudet ordentligt, när jag kommer hem.

   Inget insektsbett. Jag har alltid långärmat på mig när jag är ute i naturen. Skulle i så fall vara om någon rackare varit på mig under natten…
   Men, just det, inget kliande. Just inget. bara lite svullet och rött.

   Vid den här tiden i morgon, 2/12-09, är det 25 minuter kvar tills min flight till Istanbul ska lyfta.

   Kramar!
   [Bild: Turkiets Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *