Massa resefunderingar…

sömn ok

Resplanering
Har fått kontakt med kontaktpersonen i Alanya. Hon bor i lägenheten ovanpå.

Taxi:
Jag får räkna om. Taxi verkar vara betydligt dyrare än vad jag har fått uppfattning om.
2,5-8 Lira per km (ca 1-4€, 12-37,5 SEK). Stor variation alltså.

Taxiresan från Flygplatsen i Antalya till Hotellet (13-17km) kan alltså gå på nästan 152-200 SEK, i bästa fall…
Fast, på denna sida:
[http://www.turkeytravelplanner.com/go/med/Antalya/trans/airport_trans.html]
står det att en taxi från Flygplatsen in till city (10km) kan kosta 20-30 Lira, dagtid. (94-141 SEK / ca  9-14€).

Undra vad som egentligen gäller?

Hotellet erbjuder transfer för 20€ (204 SEK). Hugget som stucket…
Har skickat en förfrågan – får se om de svarar.

Buss:
Antalya-Alanya
Avgår varje timma från 10:00 och kostar 14 Liras (66 SEK / 6,5€). Det är en resa på 135km.
I priset ingår förfriskning, kaffe, te, t.ex.

Så, jag försöker klura ut om det går vanliga statsbussar från flygplatsterminalen till det hotell jag ska övernatta på, i Antalya.

Det går s.k. skyttelbussar (Havas) från Flygplatsen till Antalya city och den stoppar vid Falex och Sheraton Voyager hotellen. Stopp för minibussar (Dolmus) till Kemer och ett stopp vid Antalya Otogar. (Men dolmusbussarna lär sluta gå vid ca 20:00)
Priset är 9 Lira (42 SEK / ca 4€).

Men att ta sig från denna ’linje’ till hotellet, på kvällen, när det är mörkt…

Det får nog bli taxi eller ’transfer’.

Vespa / scooter:
Har skickat några förfrågningar till uthyrare i Alanya men priserna verkar vara höga.
Typ 22-32 Lira (100-150) / dag eller ca 208 Lira (974 SEK) / vecka, ca 654 Lira (3063) / månad under mellan- och lågsäsong…
Hoppas få ned priset kraftig p.g.a. att jag är ’long stay’.

Hälsoläget:
Förutom en förfärligt väsen i huvudet så…

4 svar på ”Massa resefunderingar…

 1. Hoppas att du inte är åkrädd, dolmusarna brukar inte fara så sakta fram alltid och den som kör kan titta lika mycket runt omkring som på vägen. Gör upp om priset då du kliver på så får du oftast bättre pris. Alanyas busstation var ett sammelsurium av bussar, gubbar, folk som inte visste var de skulle m.m men det är länge sen. Varje gång man varit utomlands så fängslas man av att det kan vara så oorganiserat och ändå fungera på nåt konstigt vis. Vi är vana med skyltar och info men det ska du inte ta för givet att det finns.
  Som alltid man får ta seden dit man kommer och komma ihåg att folk är som dom är – inte som MAN vill att dom ska vara.
  Hoppas dina frågetecken rätar ut sig och att du kommer fram
  tryggt och bra brukar ju finnas reseforum där man kan få hjälp av andra som rest utan transfer tex. har du testat det?
  Denna gång har vi allt bokat så vi behöver bara hålla ögonen uppe så vi kliver av bussen på rätt ställe men det ska väl inte bli några problem hoppas jag. Vårt flyg går 21.00 så vi är som vanligt framme mitt i natten..hoppas åskvädren gett med sig tills dess.
  kram Nonna

  • Åkrädd är jag inte. Men kroppen är väl inte så smidig…

   Jag har förstått att det är mycket ’seder’ – går säkert bra jag är ju så fruktansvärt ödmjuk… :me:

   Jag har varit inne på massor med forum. Det jag glömmer, emellanåt, är att snegla på datumet ’inlägget’ är skrivet.

   Det verkar ha ändrat sig en hel del, främst ekonomiskt, bara från 2008 till 2009.

   Ovädret kommer ni inte att se röken av ens. Ni kommer ju dit och lyser upp. Mina garantier. Skulle de bli fel så går det bra att skylla på mig :me:

   Kramar!

 2. Hej Nisse! Har inte orkar kika in på någons hemsida förrän nu och jag började med dig för du kom upp när jag surfade efter hur man byter batteri i en bankdosa. Till saken hör att jag har en speciell dosa som är för synskadade och enligt deras (Swedbank) så ska man skruva loss något men finner inga skruvar att skruva loss (:

  Ja så såg jag att du skulle till Turkiet! Det ska jag också men till BALÇOVA. Cirka åtta kilometer från storstaden Izmir! Jag åker 25:e oktober blir 15 dagar med behandling. Ska bada thermalbad så det står härliga till. Hoppas rehabilitera mina reumatiska, ortopediska och neurologiska besvär genom fysioterapi och bad i det varma, hälsobringande mineralvattnet.

  När min älskade Gubbe levde åkte vi ofta till Ungern just för den anledningen plus maten som är underbart god.

  Fick en fond beviljad genom reumatikerförbundet i januari. Men som du vet har jag inte kunnat åka förrän nu. Min gubbe villa jag skulle åka både i början av året, våras och i somras men kände på mig att det inte skulle kunna genomföras.

  Skulle helst velat åkt före den 22 0ktober då min Gubbe skulle fyllt 50 år men det var fullbelagt.
  Men ser fram emot spabehandlingar och aromabad, lerbehandlingar och klassisk massage. Väl-görande termalbad i olika pooler och jetbad.

  Aromabaden med växter och rotextrakt som ska förbättra blodcirkulationen och lindrar stress. Dessutom erbjuds bl a vatten- och traditionell massage samt grupp- och vattengymnastik. Det finns även jacuzzi och bastu.

  Dagen efter ankomst träffar jag behandlingscentrets läkare som tillsammans med anläggningens rehabiliteringsexperter fastställer mitt behandlings-paket (provtagningar som görs i samband med konsultationen betalas på plats). Ska ha med medicinsk dokumentation hemifrån samt mediciner som jag tar. Detta för att behandlingscentrets läkare skall ge mig ett program som är utformat efter mina behov.
  Paketet består av 3–5 behandlingar fem dagar i veckan, både individuella behandlingar och rörelsebehandlingar i grupp ingår.

  Ja, man får väl se vad man orkar med men låter finemang!
  Bara det att det är halvpension är en lyx i sig för då kan man gå in för behandlingar dagtid och kanske gå ut på restaurang på kvällen (:

  Du får ha det så underbart härligt på din resa så får vi väl höras av efteråt och berätta våra upplevelser!
  Fridens/Ammie

  • Känner att jag också hängt dåligt med vad ni andra bloggar om, jag har filat på min självsikhet och egoism och den är nu ytterst förfinad…

   Ammie, beklagar verkligen. Hoppas han (Gubben din) fick sitt slut så som han ville ha det.

   Din resa låter ju helt underbar!

   Jag får satsa mer på kvantitet än kvalitet.

   Izmir, det är ju ’bara’ 597 km, bilvägen. Blir jag galen av tristess och inte hittar några reptiler att fotografera så hyr jag kanske en bil.

   Annars ska vi givetvis dela erfarenheter.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *