Blåste nästan bort…

sömn ok. Hade faktiskt svårt för att vakna i morse! Men först vaknade jag 05:00 och kände att jag var färdigsovd. Gick upp och tog min tidiga morgonmedicin och gick sedan till sängen igen. Normalt brukar jag komma upp senast 07:30. Det är ingen njutning för mig att ligga i sängen och ’dra mig’. Klockan var närmre 08:45 när jag kom upp.

ICAbanken
Har haft ett litet meningsutbyte med dem angående deras s.k. Fakturakonto.
[Visa mer…]

SwedBank
Inga problem att få det s.k. medlemsbillånet. Och det till rätt så bra ränta också, f.n 3,73%.
[Visa mer…]

Nya bilen
(Renault) Dacia Sandero Laureate, miljöbil – bensin/Etanol.
Befinner sig f.n. i Göteborgs hamn för inregistrering.
[Visa mer…]

Bilförsäkringar
Ett försök till jämförelse. Jag tar bara med Folksam (där är jag ’bonuskund’), SwedBank (av nyfikenhet) och Renault/Dacia Bilförsäkring (eftersom det är en sådan bil vi köper och säljaren Volvo Brant vill givetvis att vi tecknar försäkring hos dem.)
[Visa mer…]

Utökad bilundersökning
Följande bilar verkar också var väldigt prisvärda och intressanta:
[Visa mer…]

Hjälpmedel
Burköppnare
Vi vill ha en som kan öppna lock på glasburkar. Har kollat runt i lite affärer och vi hittar inget. Var in till Apoteket, de hade heller inget men de hänvisade till Hjälpmedelscentralen.
[Visa mer…]

Käpp
Var in till sjukgymnastiken (se ovan) och ville kika på en käpp. När jag är ute på mina naturrundor så får jag ju sätta mig ned och vile emellanåt och då har det hänt att jag tappat balansen när jag reser mig och har då klurat på om någon lätt käpp skulle kunna vara en lösning.
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Känns OK. Lite seg. Ena halvan av kroppen vill inte hänga med riktigt.
Under dagen: Trodde cykelturen hem från centrum skulle sänka mig. Det var ju stormmotvind! Men jag har inte lagt mig för vila än…, ja, det kanske är dags för det?
Kvällen: Nu är det rörigt värre…, måste i säng.

4 svar på ”Blåste nästan bort…

 1. Nu har du ju varit så driftig i din blogg, så jag kommenterar ditt inlägg om burköppnaren. 😉
  Eftersom jag är ”klen” i händerna så fick jag förrförra julen en sådan bra grej, den pyser också ut luft på locket och sen är det bara att öppna.
  Skickar dej en bild på den i ett mail, enkel och billig 😀

  Har även en sån som man öppnar konserver med, batteridriven, men tycker jag är rätt krånglig, el så har jag bara inte kommit på hur man gör riktigt 🙂

  Ha det gott i stormen! *ler snett*
  Kram kram!

  • Jättemycket tack för bilderna på burköppnaren!

   Misstänker att det är något sådant hustrun har sett men vi upptäckte ju att det gick att ’lufta’ burkar med lite vad som helst.

   Å andra sidan så verkar din grunka mer vänlig mot locket än de lite mer vassa grejerna jag och hustrun testade.

   Monsteran verkar fortfarande trivas. Ska snarast se till att den får ett omnämnade och bild :me:

   GNYu’s medlemsinformation: Ni bestämmer vad som ska stå, det avgörs via mejlkommunikation och jag fixar sedan ’info-sidan’.

   Minst krångel för er. Jag kommer att ta er en och en. Låter som början på en kriminalhistoria…, och för enkelhetens skull börjar jag i bokstavsordning.

   Kramar!

 2. Verkar lika illa överallt här blåser det och regnar så man får verkligen hålla i hatten – om man nu har någon, för min del handlar det om bakvänd NIKE-keps som mellanbarnet lämnat kvar.
  Kan inte vara kul att ha peruk heller såna här dagar. Maken lyfte in uteblommorna igår för ingen blomma ska stå ute i kruka i sån storm/blåst. Rädda vad som räddas kan. Känns obeskrivligt skönt att få vila från jobbet ett tag jag var nog mer trött än jag trodde. Ryggen/benen verkar inte höra till mig åtminstone inte till mitt ”gamla jag”.
  Känner igen det du säger om svårigheter att få igång maskineriet då jag suttit – benen är bortdomnade och jag har dåligt med muskelkraft i låren så jag kan inte skjuta ifrån och ta mig upp till stående, kliva upp på stolar har oxå blivit svårare. Va falls blev man ”gamm-tant” på en kvart???
  Kryckkäpp eller vanlig brun kort käpp?? Ska jag måla dig en i läckra färger??
  Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *