FestSöndag

sömn ua.

Idag har vi kallat på s.k. festfolk. Det innebär att hustrun snor runt som en tornado. Blir stressad. Lagar mat till 14 personer när det kommer 3 vuxna och 2 barn.

Det där gör mig nervös. Kan inte slappna av. Och så får jag dåligt samvete över att jag inte hjälper till, även om vi gjort upp i förväg att jag ska koncentrera mig på att vila för att orka vara med och dessutom har jag ju varmvattenjympan liksom direkt efteråt.

När de väl kom så kändes det lite bättre. Då kunde jag ju åtminstone försöka agera sällskapsherre.

Hustrun lagar fantastiskt bra och god mat. Det innebär att jag uteslutande äter för mycket. Och det vet vi ju alla vilken inverkan det får…

Farsan
Har inte kollat idag. Så det får bli i morgon.

Varmvattenjympan
Inga problem. Lugnt och fint. Kroppen fungerar fantastiskt bra i det varma vattnet till, i mitt fall, anpassade rörelser. När ledaren säger att: ”Nu tar vi i lite extra!” så gör inte jag det. Och jag skapar inget extra motstånd med handflatorna för att göra det ’jobbigare’. Jag gör tvärt om. Jag försöker hela tiden hitta det minsta motståndet för en viss rörelse och så koncentrerar jag mig på rörelsen.

Jag anser att det är viktigare för mig att bibehålla en rörlighet än att öka på styrkan.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Ganska ok. Tog det lugnt. Lite balansproblem. Vänsterbenet har nu blivit svagare är högerbenet som sedan tidigare var svagare än vänsterbenet – hängde ni med där?
Under dagen: Avstressande å bra med trevliga vänner och intressanta diskussioner (tycker i vart fall jag!). Åsså då hustrun som skämmer bort oss med god mat…
Kvällen: Känns fortfarande ganska ok. Har lyckats sköta just den fysiska detaljen idag. Resultatet på vågen, i morgon, kommer att visa på att det är något annat som jag inte skött så väl…

4 svar på ”FestSöndag

 1. Kanske det här med stressen, tornadoliknande beteende och MASSOR med mat är lite av kvinnorollen..vi vill ju att folk ska få äta sig mätta osv. Maken brukar säga att jag lagar åt hela I19!! men så klart är det liiite överdrivet.
  Värre är det om folk går hem och säger ”vilka snålapor”! Stress ska det va´då är man fokuserad det sa dom i skidskytteVM igår så det så!
  Kram Nonna

  • Jag kan mycket väl tänka mig att just det skräckscenariot, ätt det inte räcker, är den s.k. boven i det hela.

   Men, vi bor ju bredvid en pizzeria, så…?

   Det är möjligt att en som utövar skidskytte ska vara stressad för att kunna fokusera.

   Jag blir bara förvirrad, av stress och ibland även av fokusering. När det är ett tvång att vara fokuserad mot sin vilja.

   Kramar!

 2. Stress har jag väldigt svårt att klara. Efter min ”gick in i väggen-upplevelse”.
  Fast stress inför en god middag är dock lite lättare att uthärda. Speciellt om man vet att det blir trevligt sällskap och god mat.

  Kram

  • Kan tänka mig det. För egen del känns det inte som om det behövs en ’gå-in-i-väggen’ också.

   Fast egentligen har jag nog varit där, delvis. Kanske en mer fysisk variant som sedan spritt sig till psyket?

   Hursom, stress fixar jag bara inte, i någon form.

   Och det är ju sant, sällskapet och den goda maten, blev ju en slags belöning, psykiskt. Fysiskt blir jag bara tjockare…

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *