Välgärningens Tisdag

sömn ok. Vaknade ca 05:55 av att hela överkroppen ’skakade’. Gick upp och tog min tidiga morgonmedicin och ’dråsade’ i säng igen. Vaknade faktiskt vid ca 08:00. Härligt! Fick i vart fall en extra morgontimma.

Hustrun var borta. Hon hade gett sig iväg till ett s.k. morgonsimm i vår stads badhus ’Vattenpalatset’. Hurtig person det där. Få mig till någon form av motionsaktivitet innan jag fått näring i mig är ett riskabelt tilltag.

Till far
Idag har jag och hustrun ägnat vår tid hos far. Han hade ’beställt’ hjälp, av oss, att rensa ur frys och skafferi. Himmel vad mycket gammalt vi hittade? Och morsan som gnällde så förbaskat över allt ’gammalt’ som syrran hade i sin lägenhet när vi var där och röjde.

Flera av de grejor vi hittade var äldre än de som vi hittade hos syrran.

Jag och far fick gå och lägga oss och vila en stund. Hustrun hon härjade på hon.

Hur som, far verkade nöjd över att det blev rensat. Och nöjdheten verkade inte finna gränser när min naturbegåvning till hustru ’slängde’ ihop något av ’det som frysen kan ge’.

Det finns ju dyslexi, ordblindhet t.ex., i alla fall ett handikapp som t.ex. kan visa sig i oförmåga att kunna läsa. Sådan är jag i förhållande till att laga mat. Jag har någon slags funktionsstörning som gör att det jag lagar blir ’konstigt’ eller så smakar allt samma. Oavsett ingredienser?

Mina barn kan vittna om hemska upplevelser när det var jag som hade hand om köket under deras uppväxt.

Därför är min ’meny’ eller diet ofta rätt så enformig. Jag har inte förmåga att uppskatta variation helt enkelt. Tänker inte gå i terapi för det där. Däremot ska jag gå till en dietist. Därifrån hoppas jag få en varierad meny som jag kan följa slaviskt. Tryggt och fint.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Bra, fram till vi varit hos far en stund.
Under dagen: Att ’röja’ i skåp och frys tar något fruktansvärt på mina obefintliga krafter.
Kvällen: Det enda som kunde lätta upp den tungsinthet som drabbat mig under dagen var ett gäng chokladtoppar. Så det blir nog en ’röjarnatt’ igen…

6 svar på ”Välgärningens Tisdag

 1. Skönt att både du och hustrun har tid och ork för din far, tror verkligen att han uppskattar allt ni gör för honom 🙂

  Avundsjuk blir man ju lite grann på Hustrun som har den energin, har hon inget över till oss andra???? bara liiiite….*flört, flört* 😉

  Tror nog dina barn tyckte pappa gjorde bästa maten iaf, trots att den kanske smakade ”konstigt”, för det är nåt lite speciellt när pappa som inte i vanliga fall fixar maten så ofta, så de brukar äta ändå med ”god” aptit 🙂

  De där chokladtopparna lät goda!!! Mmmmmm
  Se till att vila ordentligt imorrn!

  Kramar i massor!

  • Barnen berättar episoder där de vägrat äta upp maten och som ’straff’ blivit sända till sina rum.

   Jag ställer mig helt frågande till sådana efterkonstruerade historier då det värsta straffet, rimligtvis, vore att tvinga dem äta upp maten.

   ”Gå till ditt rum!” bör ju snarast ses som en belöning, en chans till frid. Slippa konflikten etc.

   För det mesta tyckte det att det var OK. Jag varierade mellan köttfärssås med spagetti och köttfärssås med makaroner.

   Chokladtoppar är goda, tyvärr. Åt dem tydligen relativt tidigt för det blev en relativt lugn natt. Tack och lov.

   Eller kanske inte? Ibland är det ju bra om ”synden straffar sig själv” direkt. Uteblir negativ effekt vad gör då vi med en mycket aktiv reptilhjärna?

   Kramar!

 2. Nisse, hoppas du inte fick ngn ”röjarnatt” under ”traktorringarna”:) chokladtopparna till trots

  Detta med sötsaker…är aldrig så sötsugen som när jag har xtra ont & är trött i kroppen, går inte att motstå då.

  Själv har jag just formligen tryckt i mig en stor Kexchoklad på möjligaste korta tid (ingen tid för njutning här inte..)

  Ha en bra onsdag!

  • Till mesta delen har jag lyckats ersätta botet av sötsuget med rostat bröd och om inte det räcker start müsli och filmjölk.

   Dubbelnougat är en av mina favoritsynder.

   Än så länge är onsdagen ok. Lite seg och värkig men det går.

   Kramar!

 3. Nisse!
  Hoppas också att chokladtopparna fick en lugn natt ihop med dig och slapp röja!

  Hmm, ja funktionsstörningar kan nog drabba oss lite varstans..men vi kan så mycket annat (kan man väl trösta sig med?)

  Nu förstår jag varför dina barn just gett ut memoarboken: ”Far i köket, en ruskig historia!” med underrubriken: ”Känsliga läsare varnas!” Den är bra ungefär som en deckare..

  Att röja i skåp och dylika påhitt är inte den bästa sysselsättningen för oss, men ibland bara måste man, suck! :o)

  Kramar!

  • Det som oroar mig med ’boken’ är att sonen faktiskt skriver en bok…

   Nu gjorde hustrun det mesta ’röjarjobbet’. Min uppgift var mer att kontrollera bäste före datum och sedan tömma innehållet i kompostavfallet.

   En del ’hushållsprodukter’ som används i matlagning bedömde vi så miljöfarliga så att vi åkte till kommunens miljöstation och lämnade in dem som miljöfarligt avfall. Det var t.ex. Tabasko, Ättiksprit, Sojaextrakt, massa färgämnesburkar, citronsmaksextrakt och koncentrerad bittermandel.

   Och vår bedömning var tydligen riktigt. Sådant ska inte tömmas i vasken.

   Och sånt tillsätter vi maten?

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *