VinprovarLördag

sömn, lite orolig mot slutet, några få mindre ’muskelvibrationer’.

VinprovarMässa
Munskänkarna i Trollhättan anordnar VinprovarMässa och vi ska dit, med goda vänner.

M&M kom, vi åt lite mat först därefter blev det buss till Trollhättan.

Som vanligt var där massor med folk, möjligtvis något mindre än förra året.

Jag smakade ca 10 olika viner (det fanns 214 att välja bland.) Och det var uppdelat efter olika länder p 10 provsmakarställen.

Vi var också och lyssnade på ett kåseri av ’Mats Brodin’ av ’Välja rätt vin – hurdå?’.

Det är ingen ide att behålla kunskapen om vilka viner jag smakade, ingen av dem fick 5 poäng på min 5-gradiga skala.

Det är bara att inse, mitt smaksinne är begränsat, jag har två lägen, drickbart eller inte, ätbart eller inte.

Hemma
Väl hemma igen, kom ölen fram. Jag tycker öl är godare än vin, så är det bara.

M&M sover över. Vi satt och pratade en stund. Och vi kom i säng ganska tidigt.

Tidsomställning
I natt blir dygnet en timma längre. Så vi ställer tillbaka klockan en timma till morgonen.

Hälsoläget
Morgonen: Tog det väldigt lugnt sov ca 1½ timma innan M&M kom.
Under dagen: Lagoma duttar vin med jämna mellanrum är inte dumt, någon gång.
Kvällen: OK. Stelnade till lite och det berodde på att jag glömt middagsdosen medicin med ca en timma.

2 svar på ”VinprovarLördag

 1. Ja, det var ju trevligt, gott sällskap och god mat och dryck är ju alltid det. Nåja jag är också mer ölmänniska så jag förstår dig, men lite gemenskap och smakprover kan man ju stå ut med! Här i norr har vi så högt vatten så Kalixälven är långt ovan vanligt vattenläge, vi har varit ute och fotat idag, bryggor, mindre holmar och en del sjönära bodar flyter omkring. Kanske får man ta båten till jobbet imorron. Men…varje dag det inte snöar tackar jag och bockar. Vinterdäcken på båda kärrorna är nu på och SMHI varnar ju för halka så man får väl fara lite lugnare – förresten har man ju inte råd att ”åka dit” för fortkörning så man lättar lite på fossingen…vi fattiga sjukpansjos du vet! Sen vill man ju gärna leva en stund till dessutom. Vilken stor ”familj” vi blivit, jag var väl femma in i unionen och efter mig kom Anna, Charlotte, Ammie och nu Masse. Kul! Men jag känner mig liiite ensam häruppifrån..
  Sköt om dig hoppas du får sova bra!
  Kram Nonna

  • En lagom blandning är alltid det bästa.

   GNYu – ja vi växer – jag ser det nästan mest som negativt. Det är ju skit att kunskapen inom myndigheter och hälso- och sjukvård är så dålig så att ’vi’ ska behövas, över huvudet taget.

   Men, det roliga är, finns det nu massor med människor i liknande situation och vi finns så är ju det jättebra, att de hittar oss eller vi hittar dem.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *