Torsdag – var tog den vägen?

Sömn ua

afa
Ringde sjukförsäkringsaktiebolaget afa. Där jag via arbetsgivarens försorg får ersättningen enligt AGS-KL (AvtalsGrupplivSjukförsäkring för anställda i Kommun, Landsting m.fl.)

Det har ju missats lite i ersättning. Men nu ska det tydligen komma en rättelse i morgon, 3/10-08.

Skickar en ePostfråga om vad som händer med ersättningen om det nu skulle gå så illa att FK ’konverterar’ min hela tidsbegränsde sjukersättning till hel sjukersättning tills vidare och att jag då i samband med det blir uppsagd av min arbetsgivare (s.k. standardförfarande…).

WebbHotell
Och så har jag idag betalt räkningen, till Oderland, för perioden 080520-090519, 1035 SEK, jag fick en ärlighetsbonus på 150 SEK (startavgiften).

Och för de pengarna får jag då bl.a. husera där med den här bloggen och bildbloggen. Min hemsida (ngn.nu) med f.n. 0 aktivitet. GNYu’s hemsida, mer aktiv. Samt flera andra s.k. subhemsidor. Kunna hantera en massa mejlkonton. Och så har jag tillgång till 1Gb minnesutrymme. Allt säkerhetskopieras regelbundet.

Sista måltiden
Dramatisk rubrik. Den innebär att jag och hustrun intar lunch tillsammans med vår dotter och sambon innan de reser tillbaka hem till dem.

Dottern åt bara upp halva sin pizza…

GNYu
Gnällspikarnas Nordiska Yammer union välkomnar ännu en ny medlem: Charlotte! Övriga (inte alla) medlemmar i denna tjusiga sammanslutning kan granskas på GNYu’s hemsida.

Hälsoläget
Morgonen: Lite seg, trött, vilade lite efter frukosten.
Under dagen: Trött, ökade spända muskler om huvudet hamnar i ’fel’ läge. Gäller både överkropp och ben. Sov mellan 15-18.
Kvällen: Besvären, värken i armarna ökar. Ingen tvekan. Ska diskutera detta med min sjukgymnast.

8 svar på ”Torsdag – var tog den vägen?

 1. En får tacka så väldigt mycket för upptagandet av GNYu:-D
  Fasen vad jag ska ”gnälla” nu 😉

  Som du redan kanske vet, blir det ingen op för mej, alldeles för dålig rygg och oddsen att bli bättre, då jag har det någorlunda fungerande rygg nu, så vill jag inte riskera att det blir värre.

  Kramar till Dej och alla på GNYu
  Charlotte

  • Välkommen in i ’Gnällgänget’!

   Nej, jag vet inte. Vem säger att din rygg är ”alldeles för dålig” och att ”oddsen att bli bättre…”?

   Kramar!

 2. Läkaren nere i S-vall, sa att det är bara 50% chans att det skulle bli bättre med op. Men han sa även att det kunde bli bra mycket sämre oxå:-(
  Disk 4-5 finns ej längre, den är visst så utnött och 4 disken mot korsryggen är nästan oxå utplånad, så Om op skulle vara aktuellt så skulle han op med hjärtat å inte med hjärnan, det var rätt illa, men menade att jag funkar ju nu någorlunda, synd om han skulle förvärra det, å jag håller med…. Vi avvaktar och ser om det blir mYCKET mer sämre, då får man ta ett nytt beslut, så det är bara att ”knarka” vidare å bita ihop, klistra fast leendet å fortsätta kämpa på:-p
  Kramar!

  • Hejsan!

   jag förstår ju resonemanget. Jag hade oxå 50%, men det blev 95% bra i två år. Det var det värt.

   Det fanns inga diskar mellan C4-C5 & C5-C6 på mig heller. Men de pressade isär kotorna någon millimeter så att de fick in en liten distansbit, av titan.

   Jag kan dock inte se hur en steloperation från S1 upp till L3 samt en ’upprensning’ på de ställen benvävnad klämmer på nerv och nervrot skulle kunna förvärra?

   Problemet med att avvakta är att när du kommer till den kritiska punkten är sannolikheten stor för att det då helt enkelt inte går att operera alls. Kotorna kan då vara så sköra att de inte går att fästa några skruvar i dem.

   Jodu, vi är många som ler…

   Kramar!

 3. Joo, så kan det kanske vara oxå, men han förklarade att nerven satt så nära de skadade el obefintliga diskarna så om han skulle ge sej på en op. så KAN det hända att han skulle kunna skada nerven så pass att jag skulle kanske få besvär med ben, underliv osv med allt som det medför,( det var hemskt trångt och besvärligt) men visst, Om jag ville absolut så kunde han operera. Men det är jag själv som inte törs….som sagt, jag kan gå utan hjälpmedel, fixa toabestyren själv å det är värt allt för mej. Men skulle jag få ett nytt diskbråck så ville han ha in mej omedelbart.
  Äsch…jag ”knövlar” på bäst jag kan…;-)

 4. Ryggspecialist, vad jag fattade iaf;)
  Han skulle va den bästa enl sköterskan, men nu talar vi om S-valls sjukhus hahahah
  När jag skulle operera min högra handled (var 19 år då) så börja de raka högra benet, å tvätta av med sprit, frågade då vad de höll på med?
  ”- tvättar av ditt ben, du ska ju operera fotleden”
  – öhhhh, näää, svarade jag, höger HANDLED.
  – nämen så kan det inte vara, det måste jag kolla upp.
  För att göra en lång historia kort så visade det sej att en tjej med samma födelsedata förutom de sista 4 siffrorna skulle op höger fotled så de blanda ihop oss! DET är S-valls sjukhus!!!! 😉

  • ”den bästa” i S-vall eller i Sverige?

   Kanske läge att be din vårdcentralsläkare att skicka dig till ’riktiga’ ryggspecilaister. En s.k. ”second opinion”.

   Det finns, i Sverige, läkare som är specialister på ländrygg respektive halsrygg.
   T.ex. Ländrygg Dr Fritzell och halsrygg Dr Lind. Hela ryggen, Dr Hägg och Dr Brisby samt Dr Blixt. Bara för att nämna några i inom våra ryggspecialiteter har i VG-regionen.

   Sedan har du duktiga doktorer på Ryhof NeuroOrtopediska i Jönköping. Och Ryggkliniken i Strängnäs.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *