Vacker Söndag

Sömn u.a. Om vi bortser från väckning kl 06:50. Hustrun skulle ha hjälp med tvätten till tvättstuga och dessutom skulle ju mina sängkläder med.
Fortsatte sovandet på soffan, senare.

Djur & Natur
Strålande väder! Och ormar hittade jag. Snokar, flera stycken, inga Huggormar? Och ett antal Skogsödlor. Gräshoppor. Blomfluga. Och en Spindel.

Men det häftigaste var när jag satt och vilade. jag gör det rätt ofta numer. Denna gången valde jag en plats jag kallar ’stenröset’. En massa stenar ligger utspridda och där brukar jag ta bilder på Skogsödlor, Spindlar och Flugor. Vesslan har hållit till här också.

Så det kan hända lite av varje här.

Jag hade bestämt mig för att lämna platsen vilken jag hade gjort något bekvämare med en bit vrakgods, från kanalen, en planka från ett staket. Hur nu det kan bli ”vrakgods”?
Precis när jag har satt handen på en sten och ska till att resa mig upp, kommer det en ung snok farande bara ca 50 cm från mitt ansikte.
Jag sätter mig upp igen. Och inser att jag inte kan ta någon bild på det här. Dels beroende på att aktuellt objektiv har en närgräns om 1,5m och den digitala kompaktkameran ligger i fickan – jag skulle antagligen inte hinna få upp den.
Så jag bara tittar och ser vad den gör. Den vispar med tungan väldeliga och verkar ha väldigt bråttom.

Den verkar inte känna min lukt, jag sitter i motvinden, om vi säger så.

Den kommer fort närmre och sätter kurs rakt mot mitt underbens och en öppning i mina byxor, nere vid foten. Jag ser hur den tvärnitar och luktar frenetiskt och bestämmer sig då för att det där var inget bra hål (tackar!).

Den fortsätter likväl rakt mot mig och försvinner ned under den sten jag sitter på (med en planka emellan).

En sådan upplevelse livar upp och ger mening (större mening) åt mina små turer ut i närområdets natur.

[Bilder, på djur jag fotograferade, kommer när tid, lust och ork infinner sig.]

Bostadsrättsföreningen Johannesberg i Vänersborg, på Onsjö, firar 25 år
Vi var där. Det vankades ju hamburgare (eller korv) med dricka och därefter kaffe med dopp.

Det var också arrangerat en alldeles för svår tippspromenad. Även om det nu var några som fick alla rätt?

Ett annat kul arrangemang var 4-kamp. Jag var klart nervös inför grenarna; innebandyboll skulle i ett mål med hjälp av en innebandyklubba och basketboll i basketkorg. Grenar som jag är totalt främmande inför. Däremot kände jag mig trygg inför grenarna tennisbollar i hinkar och pilkastning.

Pilarna var alldeles för lätta och dessutom blev poängräkningen för denna gren helt utslagsgivande. Tack var det, vann jag nästan, de andra grenarna diskuterar vi inte.

Musik kunde avnjutas nästan hela tiden. vad ska vi kalla det, bakgrundsmusik? Ja det fanns ett band som stod inne i vår samlingslokal och spelade, alla satt ute och drack kaffe.

Vilka spelade då? Stig Karlsson’s band, får jag skriva då. Jag vet skam till sägandes inte vad de kallar sig? Jag vet bara att vår granne är med.

Och så hade en trubadur engagerats, Roland Målare. Och det var ju kul. Han har vi ju bott granne med i många år. När vi bodde på Arrendegatan. Han har tjatat till sig en bild – vassego:
Roland Målare
Roland Målare.

Kattpromenad
Hustrun hade bestämt sig för att katten Linus ville gå ut på en promenad.

Det innebar att han skulle ha på sig sin sele.
Hustrun höll på länge sedan bad hon mig om hjälp. Jag höll på länge jag med. Och vi konstaterade att den där selen hade förvandlats till något slags strypredskap. Och det passade inte alls på katten.

När jag suttit och pillat på den ett tag så kom vi på det nästan samtidigt. Det var inte kattens sele. Det var vår f.d. hunds nosgrimma! Vi hade en sådan mest för att jag inte klarade när hunden ryckte till.

Där ser man. Så ofta går vi ut med den katten.

Jag ska också informera om att katten skrek i vånda – hela tiden. Och den krafsade på ytterdörren, för att få komma in.
Sedan gömde den sig i vardagsrummet, en bra stund. Och nog tyckte jag att den ryggade mer för hustrun…

Hälsoläget
Fick dopa mig med energidryck inför deltagandet på gårdens 25:års-jubileum.

Annars? Tja, högerbenet krånglar mer och mer när jag promenerar annars är besvärsläget som förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *