Sned Torsdag

Besvärsläget
Segt. Efter att jag tagit mina mediciner tar det ca 30 minuter innan det lättar. Har haft besvär, mest, med högra halvan av kroppen, hela dagen.

Nattuppdrag
01:50 körde jag hustrun till VBG JVST. KL 02:20 kom en taxi som skulle köra henne till Stenungsund. Där skulle Berlinbussen komma.

Sjukersättningen
Det är dystert att läsa tidningar nu för tiden. Den 1 juli sätts nya regler för sjukersättning. Visst är det bra att sjuka inte ska behöva vara mer sjuka än nödvändigt och att vi ska tillbaka till jobb så fort det bara går. [Visa mer…]

När vet du att en politiker ljuger? ”När han säger något.”
Du kan ju testa. Fråga en politiker en sak och be denne skriva ned det på ett papper, underteckna det och ge dig det.

Maja
Det har fallit på min lott eller mer rätt jag anmälde mig frivilligt till att åka till veterinären med katten Maja.
Undrar om hon förenas med sin människomamma, min syster?
Och, träffar hon; Poppsy, Sessan, Lillan, Skrållan och Lisa, Sotis, Bonzo, Måns, Julia, Oskar i katthimlen? För att nämna några av våra katter genom åren.
Hundarna; Bill och Ladden samt Guide, Molly, Sessan, Fanny och Tessie är hon nog inte lika noga med att få träffa – om jag känner den katten rätt.

Basala Kroppskännedomen
Förra gången kändes det bra. Idag blev det mest konstigt. Jag fick inte ordning på höger och vänster sida. Höger sida var liksom större, mer spänd och vänster var mindre och svag. Skönt att det bara är en gång kvar.

4 svar på ”Sned Torsdag

 1. Det sved till i maggropen när jag fick se ordet ”Berlin”
  Min gamla barndomsstad. Är alldeles för sällan dit numera,
  alldeles för stressigt för en liten lantis som mig 😮
  Hoppas hon passar på och åker upp på funktornet (Eifeltornet i miniatur)
  Fantastisk utsikt, eller till Kurfùrstendamm, en lång affärsgata. Där finns allt vad en schoppingsugen kan önskar sig.
  Håller med dig ang. de nya sjukersättnings regler, jobbigt L
  Kram Bille

  • Att ’vi’ inte visste detta innan, då hade jag ju kunnat ’koppla’ ihop dig och hustrun. :me:

   Det är med regeringens nya ’kläm-åt-de-svaga’-strategi gör att jag känner att en revolt vore på sin plats. Men va f-an! jag orkar ju inte!

   Kramar!

 2. Jo det där om BNP och EU. jag hörde något på grekoska nyheter om att sjuka ska kunna behandlas utanför statsgränser och detta skulle betalas av ens lands sjukförsäkring. undrar bara vilken konto belastas. Det enkla vore då att resonera att det är bara för att öka inkomster för offentliga sektorn i vårdgivande land och blir till kostnad får det landet som inte kan erbjuda vården eller? Hm det är ju synd att sjuklingen måste fara till annat land bara för att regeringar ska jämna ut det….

 3. Det där er egentligen inget nytt, i sak.

  Om du t.ex. vet att det i Finland finns en bra doktor som kan operera dig så kan du åka tid få operationen och betala för den. Om du nu har så mycket pengar.

  Givetvis ska du se till att få riktiga kvitton. Och en del intyg.

  Väl hemkommen åker du till din Försäkringskassa och lämnar i det hela. Sannolikt får du säker vänta ett tag men du får igen alla pengarna.

  Det där är egentligen till för EU-delagater. Men när det skrevs så blev formuleringen sådan att det gällde alla EU-medborgare.

  Nu anser nuvarande regering och även den förra att detta inte är en prioriterad fråga. Av vilken anledning?

  Troligtvis beroende på att det bara är de relativt välbeställda som har råd med detta förfarande. Och då är det ju inget ’stort’ problem.

  I dag har ju flera svenska landsting problem med stora räkningar från utländska gästarbetande EU-medborgare som fått akutvård i Sverige men inte haft pengar att betala för. Nu senaste vär det väl problem med ett antal byggnadsarbetare, tror jag.

  Dessa personer får alltså privata skulder på kanske flera 100 tusen.

  Det vore ju mycket enklare om EU-länderna emellan hade det så att ge vården och skicka räkningen direkt till personens hemland. I alla fall om det handlar om akutvård.

  Hur det ska lösas med mer planerad vård är ju lite klurigare.

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *