Nationalfredag

Besvärsläget
Har mer värk i ‘punkter’ i övre delen av tricepsmuskulaturen i bägge armarna. Bröstryggen känns inget vidare heller.
Det var liksom jobbigt på min naturrunda idag. Jobbigare än vanligt. Fick vila mer och gå kortare sträckor. Tur jag har cykeln. Det fungera bra.

Orkar inte göra färdigt dagens inlägg med de bilder jag tagit…
…fortsätter med bilderna i morgon.

Djur & Natur
Mycket Fjärilar och Sländor. Såg två snokar som smet iväg innan jag fått upp kameran. Satte mig och vilade vid ‘pölen’. Småmysigt att sitta där och se hur Vattensorkarna “ilar” än hit och än dit.

På min vända utmed grusvägen kilade en Vattensork över vägen.

Såg 4 snokar till. 3 fastnade på bild.

Upptäckte också att det finns två bruna Huggormar vid det ‘vanliga’ stället. Troligtvis är det ena en hane och den andra en hona. Min erfarenhet är att Huggormshonor inte vill ha andra honor i sin närhet. De verkar vara revirbildande. Har dock inte hittat något belägg för det i litteraturen.

Såg en Ormvråk i skyn. [Visa mer…]

Husdjur – katten
Linus poserar på balkongen.
Linus poserar på balkongen

Jakten på halta och lytta
Alliansen har ju tagit det som en hjärteuppgift att försämra livet för de som redan har det besvärligt och i många fall väldigt eländigt.

Jag får många mejl från personer vilka är rädda, förtvivlade, förvirrade…, etc. Äkta rädsla.

Vad är det för politik?

Hur ska en människa orka bli frisk om den samtidigt ska vara osäker och rädd?

Det är helt klart kärnfriska personer med gott om pengar som har ‘hittat’ på den här cyniska och mänskligt ovärdiga politik (alla politiska inriktningar inräknade).

Kommer det gå att reparera de skador de ställer till? Det kanske inte ens finns något annat vettigt alternativ?

(Betong- och Tjänstemanna-)Sossarna startade ju upp det hela. Vänstern börjar bli mer och mer EU-vänliga och småkapitalistiska de med. Miljöpartiet står ju lite med ett ben i vart ‘läger’, är det att lita på? Visst miljön ska gå i första hand. Men vart står de när det kommer till hetsjakten på halta och lytta?

Folkpartiet är ju numer mer blå än moderaterna. I alla fall i prat och beteende. Moderater är moderater (mörkblå) oavsett vad de säger och gör. De har alltid ‘rikedom’ och kapital i baktanken.

Centern – ja vad tycker de? De verkar mest jamsa med och försöker var populistiska. Kristdemokraterna – borde väl skämmas? E?ler inte – de är ju stockkonservativa och av gammal hävd är ju kyrkan väldigt penningfixerad.

Jag saknar ett riktigt SAP. Kan inte de riktiga sossarna bryta sig loss och sparka liv i SAP (Svenska ArbetarPartiet) igen.

Jag vill ha parlamentarisk socialism, solidaritet och jämlikhet. Rättvis fördelningspolitik och en strävan mot en demokratisk kapitalism.

2 svar på ”Nationalfredag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *