Trött Måndag

Besvärsläget
Är jävligt irriterande. Tydligen går det inte att promenera längre än en i förväg totalt oförutsedd sträcka(?).

Jag vet alltså inte i förväg hur mycket jag orkar. Gård det Så Går det (GSG). Och jag kan inte heller säga att jag orkar gå en bit till när jag väl börjat min promenad. Det är först efteråt som jag på ett obehagligt vis får reda på om sträckan var för lång.

Det här gör att jag, normalt, omedvetet drar mig för att promenera över huvudet taget. Nu har jag medvetandegjort det där och promenerar i alla fall. Och det är skitjobbigt.

Idag blev det sängen nästan direkt efter promenaden. Sedan var jag borta i 4 timmar.

Jag vet att jag blir trött av ’fel’ mat också (speciellt när det är mycket dolda snabba kolhydrater i den). I dag blev det kokt korv och potatismos med grönsaker. Det var tydligen fel.

Djur & Natur
Och resulterade den där promenaden i något positivt då? Både ja och nej. Givetvis är det alltid positivt att få komma ut i naturen och smyga runt lite och se ett och annat.

Jag hittade ingen Hasselsnok. Men däremot träffade jag personer som verifierade att de sett Hasselsnok. Både i fjol och i år. Det låter ju väldigt lovande. Men det känns som om det bara är jag som nu inte sett någon.

Däremot hittade jag:
Nötväcka
Nötväcka

Sädesärla
Sädesärla

Ladusvala
Ladusvala

och en Snok
Snok

Data

Efter den oönskade tuppluren kände jag tvånget att göra något åt hustruns trilskande dator. Virusdefinitionerna vägrade att uppdateras.

Efter en chattsupport och en hel del eget klurande så kom jag på att det hela handlade om att det var för lite diskutrymme kvar.

Rensade bort temporära filer. Och så ställde jag om vart webbläsaren skulle spara s.k. tillfälliga internetfiler. Då passade jag också på att ändra sökvägarna för Windows temporära filer också. Det gör man genom att ändra de s.k. miljövariablerna.

Det där frigjorde ca 60Mb så nu ska det väl funka ett tag.

3 svar på ”Trött Måndag

  1. Känner igen våndan. Inte lätt att veta hur långt en kan gå. Och det händer man blir skygg för prommenader för det. Jag brukar utöka längden stegviss t ex efter skov eller mindre aktiv period. För det mesta så fungerar det men inte alltid, man tror att man känner sin kropp efter alla dessa år. ända slutsatsen som är 100% är att konka på om inte hjälper det kroppen så får själlen sin + dos. Du får ju mycket själslig glädje av dina promenader— det syns så tydligt på din blogg.

    • Det gäller att ligga i om en ska klara av att vara sjuk.

      Jag är övertygad om att jag jobbar mycket mer med friskvård än vad friska gör. Och det verkar ju lite sjukt?

      Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *