Trött Måndag

Besvärsläget
Trött. väser i huvudet, Värk i höger ben, höger arm. höger handrygg. Stel i bröstryggsmuskulaturen. Allmänt svår mod – lite smådeppigt.

Tvättstugan
Tvättade handdukar – här är väl förklaringen till de ökade besvären. Det är jobbigt för den här kroppen att flytta handdukar, i en korg på hjul, från lägenheten till tvättstugan. Stoppa handukarna i en tvättmaskin, stänga luckan, fylla på tvätt medel. Vrida på några knappar, trycka lite på en annan.

Gå hem, komma tillbaka flytta den blöta, välcentrifugerade tvätten, ut ur tvättmaskinen och ned i en korg på hjul. Rulla den korgen till torktumlaren och där lyfta in tvätten. Stänga luckan, trycka på en knapp.

Och så då eventuellt fylla på ytterligare en tvättmaskin. Och sådär håller det på mellan 07:00-12:00.

Jag har en ’äggklocka’ hemma som jag ställer på ca 55 min. När den ringer är det läge att knalla ned till tvättstugan igen.

Taktil Massage
Snyft! Nu är mina 10 gånger slut. Får se om jag kan utverka fler…

Koma
Efter Taktil Massage och mat var min energi slut. Å inte har jag någon amfetamin, så det fick bli sängen. Lyckades släpa mig upp ca 19:00

Data – Programering – Linux – Ubuntu – Gambas
Håller fortfarande på med mitt bildhjälpsprogram. Körde fast, i morse. Det var en rutin som skulle flytta om bilder i en ’lista’. Nu (22:00) släppte det. Så nu får det vara tills i morgon. Man ska sluta när man känner att man gjort något bra.

Försäkringskassan
Fick svar från dem i dag. Skickade ju en fråga till dem (se inlägget: Solig Onsdag)

Så här blev svaret:
Hej!

Din SGI (sjukpenninggrundande inkomst)är beräknad på den lön du får av ditt arbete. Det är således bara den del du arbetar på som ligger till grund för den. Den delen följer löneutvecklingen och ändras om du får höjd lön.

Din sjukersättning är en sorts pension. Den är baserad på de tre bästa åren inom en ramtid på 8 år innan du blev sjuk. Den delen följer inte löneutvecklingen utan uppgraderas varje år i januari enligt ett procenttal som Regeringen bestämmer. Om du får hel sjukersättning är det således detta man utgår från.

Beträffande skatteavdrag följer vi de skattetabeller som gäller för din bostadsort. Om du tycker att vi drar för lite skatt kan du kontakta oss så lägger vi in ett högre skattebelopp. Om du vill ha minskad skatt måste du kontakta Skatteverket för att be om skattejämkning.

Med vänliga hälsningar

Försäkringskassan

Det där betyder att jag inte kan (tror jag, eller?) tillgodoräkna mig den delen jag jobbat under 2006-2007 eftersom jag då hade 50% resp 75% sjukersättning.
Så det är alltså mina ”tre bästa år” mellan 1997-2004 som används som beräkningsgrund om jag ska ha hel 100% sjukersättning. I stället för, som nu, 50%.

Fast jag får ändå inte ihop det? Jag har faktiskt, just nu, två SGI? Och två s.k. sjukfall. Ett från 2004 och ett från 2007. Rimligtvis borde det jag jobbat, lönegrundat, 2006-2007 (25-50%), ligga till grund, också, när man räknar fram SGI på mina resterande 50%, om det nu blir så?

Med tanke på min fråga – så tycker jag svaret var ”Goddag yxskaft!”

6 svar på ”Trött Måndag

 1. MMMMMM inte lätt. Jag själv hade ett rymligen superb inkomst innan jag blev sjuk, men pga att arbetsgivaren angav felaktig (förminskad antal timmar) har jag fått SGI förminskat med 25%. Jag försökte klaga men det gav inget och så sen orkade jag inte överklaga igen så det kostade mig flera 1000-lappar genom åren. Försökte övarklaga det nu men fick nobben av Länsrätten eftersom det inte ansågs vara felaktig av FK och man kan inte stämma ett företag som har gått i konkurs så får jag leva med det, fast slutade aldrig hoppas på att vara frisk och stark nog att få jobba igen. Vardagslogiken och FK har inte mycket gemensamt, tyvärrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  tajta kramar till hushållet

  • Och så nu senast (efter 1/7-08) har vi fått reda på att det blir ju ingen SGI alls efter eventuellt beviljad hel sjukersättning om ett år och därefter eventuell förlängning med 18 månader.

   Då nollas SGI, Zero – nada – slut…

   Kramar!

 2. MMM jag insåg just att om FK försenar sitt besjut om min nya sjukskrivning(egentligen gammal men ej beviljat sjukpenning) till efter 1 juli så even om jag blir beviljat sjukpenning så får jag inte 1 kr för dåenligt regeln blir min SGI nada noll zerooooooooo. F..

  • Inte om det handlar om sjukpenning.

   Bara när det gäller sjukersättning och detta drabbas vi bara omkring år 2010/2011.

   Förseningar kan bero på att Försäkringskassan tvingas att göra prioriteringar.

   Det finns försäkringstagare som riskerar att bli utan ersättning i upp till 3 månader. Dessa prioriteras i första hand. (har jag hört…)

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *