Taktil Torsdag med teknikanknytning

Besvärsläget
Oförändrat. Blev lite smått chockad över min egen naivitet eller vad det nu ska kallas. Jag tänkte att om jag nu fick se att det inte var något allvarligt. På de där MR-bilderna så skulle jag bli bättre. Det blev jag inte? Visst är det konstigt?

Eftersom jag inte kan se något anmärkningsvärt så uppstår ju nu mer frågor – vad beror det då på att jag har sådana besvär? Var sitter det? Hur ska jag förhålla mig till det så att det blir bästa möjliga resultat?

Jag har idag ägnat en liten stund med att ytterligare granska MR-bilderna. Det är med ett program på CD-skivan. Och via det kan man liksom glida igenom bilderna och jag har då sett att det är trångt på ett par ställen i halsryggen, där ryggmärgsnerverna lämnar ryggraden.

Sedan ser det lite småskumt ut i ländryggen. Men jag har inte klurat ut om det beror på ’knas’ i själva bilderna eller inte. Och så ser jag en ’bubbla’ i övre delen av bröstryggen, i ryggmärgskanalen. Den ska jag studera närmre. Om det är något så ska det inte vara där.

Och så denna väntan…, nu väntar jag på att doktorn, på Spine Center, som skickade MR-remissen, ska höra av sig och meddela vad eller hur han ser på resultatet och vad han rekommenderar som nästa åtgärd.

Taktil Massage
Idag skötte jag mig tydligen bättre. Jag lyckades tydligen ’lämna över’. jag tror det var vid de tillfällen jag somnade…

Datateknik
Varning! Nu blir det tekniksnack. Jag har därför valt att aktivera min ’läs mer funktion’ [Visa mer…]

Mineral(bubbel)vattenutreding
Sist jag skulle köpa en laddning kolsyrat mineralvatten så kikade jag lite närmre på vad de innehöll. Och jag tittade mest på saltet, det man blir törstig av. Det här kom jag fram till (ICA Kvantum VBG):

(alla naturell och mg per 100 ml) Natrium [Na] Kalium [K]
Ramlösa 21,5 0,2
Loka 15 9
ICA 0,12 0,04
Euroshopper 10 4
Coop X-tra 12 4
Kolsyrat Kranvatten (varierar beroende på kommun) 0,78-1,1 0-2,6

Med normalkost får vi i oss 5 gram natrium och 3 gram kalium. Normalt dagsbehov är 0,5 g natrium och ca 3 g Kalium

Notera också att Aftonbladet utsåg Ramlösa som en av värstingarna när det gäller för höga halter (2007-08-30) och i en annan artikel utses ramlösa som miljövinnare (2007-09-01). Det är inte lätt å välja…


Andra Bloggar om: , ,


2 svar på ”Taktil Torsdag med teknikanknytning

 1. Fantastiskt, hur bar du dig åt för att få Mr svaret med dig innan en röntgenläkare har kikat på dem, jag har gjord fyra Mr, och alltid blivit hänvisat till remitterande läkaren, och innan är det röntgenläkaren som säger sitt. Och i mitt fall har det inte hjälpt att vilja betalar för den.
  Däremot har jag fått vara med och titta på bilder så som du beskriver med det programmet du fick med på Cd, tydliga bilder och en overklig upplevelse att få se.
  Kramar!

  • Att få med sig MR-resultatet är inte så svårt. Man anmäler i förväg att man vill ha det det, så de är beredda på det. Sedan betalar man och så får man då antingen en CD eller ett gäng plåtar.

   Det där är något som de liksom inte kan neka.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *