MR Onsdag

Besvärsläget
Har medicinerat mig extra idag, med tanke på GBG-resan och MR. Laddade in en Koffeintablett också. Och så köpte jag med mig sådana där små burkar med energidryck. De håller igång mig bra – när det krävs.

Magnetröntgen
På Carlanderska har de ingen egen MR. Jag fick knalla ut till ett långtradarsläp. Den innehöll en MR-apparat. De sa att den var från Finland och den reste runt och ställdes upp. En turnerande MR.

De för ett himla väsen de där apparaterna. Hörlurarna hjälper inte så mycket. jag satsade på avspänning. Och det fungerade riktigt bra. Jag blev liggandes i det där hålet i ca en halv timma.

Bildanalys av MR
Har tittat igenom lite snabbt och det ser bra ut. Jag har alltså inga ’fynd’ som trycker direkt mot ryggmärgen. Det jag ska titta lite närmre på är hur det ser ut för ryggmärgsnerverna. Det är lite knepigare att analysera.

Dessutom är bildkvaliteten en besvikelse. De förra bilderna fick jag på s.k. röntgenplåt. De skannade jag sedan in med rätt så hög upplösning ca 600 dpi. Så där fick jag bra kvalitet. Men kvaliteten på de här digitala bilderna? Svårt att se detaljer, väldigt svårt.

Vägfundering
Körde bil hem, från Göteborg. Lite på eftermiddagen, då slog det mig att jag trodde att alla de där stora digitala siffrorna utmed vägen visade vad klockan var men så såg jag att det inte stämde, det var bensinpriset. Det är uppe i eftermiddagsvärden, typ 12:57.

7 svar på ”MR Onsdag

 1. Så skönt att det inte vara så många ”nyheter” du minns kanske min som hade rubriken ”markanta degenerativa förändringar”, sånt kan man ju få hicka av. Jag tog min sjukgymnast till hjälp och sen distrdr då jag skulle tolka MR utlåtandet och det var bra för då hann jag smälta sjukgymn svar tills jag skulle till dr så jag hade frågor i bakfickan.
  Tror det är viktigt att, även om kan själv, låta någon annan oxå titta för man kan ju feltolka och det har man inte ”råd” med.
  Sköt om dig!
  Kram Nnna

  • Tolkningen är jag mycket försiktig med. Jag tittar bara själv än så länge. Den ’riktiga’ tolkningen får doktorn på Spine Center stå för.

   Kramar!

 2. Bensinprisserna jo! I dagens datum så går det en våg genom hela Europa, av krav på sina resp regeringar att sänka bensinskatten. Snart blir det upplopp!

  • Personligen tror jag inte det är bensinskatten som är boven, även om den är hög.

   Jag har fattat det så att det är på raffenaderisidan det haltar. Det produceras helt enkelt inte tillräckligt med diesel och bensin. Klassisk tillgång och efterfrågan.

   Men fordonsmängden ökar konstant och mycket.

   Den svenska bensinskatten är hög för att vi ska köra mindre eller samåka mer eller lockas att ta kollektivtrafik.

   Det är ju bara det att politikerna trasslar till det. Bensinskatten skulle ju kunna öronmärkas för att t.ex. subventionera kollektivtrafiken. Icke sa Nicke. Så görs givetvis inte.

   Utan det ska sparas och effektiviseras på alla fronter. Vilket får till effekt att priserna inom kollektivtrafiken ökar de med och då lockas ju inte folk från sina bilar till bussen.

 3. Så sant! Jag tror pressen på bensinskatten har ju sin källa i folkets missnöje med, som Du kallar, politikernas feghet inför ”marknads krafterna”. Jag själv äger ingen bil, och är tvungen åka kollektivt till vilket än priset blir. Än såg jag ingen inbiten bilist att lämna bilen hemma har jag inte sett och det trots trängselskatten och bensinpriserna. Trots att både jag och min dotter reser till reducerad pris så är familjens sammanlagda kostnad nära 2000 riksdaler. Det är stor post i fam budgeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *