Fredag, mot Göteborg!

Besvärsläget
Ovanligt bra. Har dock medicinerat mig extra idag.

GBG
Buss 64 11:28 till VBG jvst.
Det var lite nervöst. Vädret var ju inte det bästa. Vi hade kunnat ta en buss som anlände 12:38 till VBG jvst. Men vi ville inte utsätta oss för den stressen. Vi valde i stället att vänta ca en timma å VBG jvst.

Tåg till GBG 12:43.
Mysigt att åka tåg. Läste lite i J.K Rowling’s Harry Potter och Dödsrelikerna. Numera är man i GBG i ett svisch!

Första anhalten i GBG var Turistinformationen i 5:anhuset. Vi ville bl.a. veta hur man reste billigast med spårvagnen. Det där ändrar ju sig hela tiden. Det bidde 2st 24-timmarskort á 60 SEK. Vi hade inte tänkt att resa på natttrafik.

Det var lite kris med mina meduciner. Jag hade inga Paraflex kvar. Apoteket i 5:anhuset är öppet 08:00-22:00 varje dag?(!). Det var ju värst. Att det var 20 st före mig, i kön, gjorde inte så mycket. Det gick ganska fort och så fick ju hustrun och jag tid att diskutera den vidare strategin.

Samtidigt som jag väntade i apotekskön pilade hustrun iväg till en Pressbyrå och köpte 24-timmarskort.

Av turistinformationen hade vi fått veta att spårvagn 2 från Brunnsparken till Olivedalsgatan var bäst om vi skulle till Linné Vandrarhem på Vegagatan 22 (men vi kom nästa dag fram till att buss 60 hade fört oss ända fram till porten).

Att gå från Olivedalsgatan till Vegagatan 22. När det är svinkallt, i blåsten, är ingen höjdare. Och så drar vi på var sin fullpackad shoppingväska på hjul. De är bäst om man ska ha något med sig, på hjul. Hjulen är nämligen större än på de där ’kabinväskorna’ med små, tveksamt smidiga, rollerbladeshjul. Stora hjul funkar bättre vid trottoarkanter och andra ojämnheter.

Till vandrarhemmet ca kl 14:50. Där hade de en jätteskön soffa som vi kunde sitta och vänta i. Receptionen för incheckning öppnade 15:00.

Vi fick rum 3, med en våningssäng. Numer är det hustrun som får kravla sig upp på ovanslafen. Hon är den av oss som har minst besvär. Och vill man nu lägga pengar på annat än lyxigt sovande så innebär det ju lite mer besvär, emellanåt.

Avspänning via min mp3-spelare. Jag laddade den med mitt favoritspår på morgonen. Fantastiska apparater de där små mp3-spelarna. Min är på 256 MB. Löjligt lite i dagens mått mätt. Men jag har hitintills inte behövt mer utrymme.
Med min mp3 (Creative ZEN nano plus) kan jag också spela in, via en inbyggd mikrofon. I de där 256 Mb’en ryms det lite mer än 17 timmars prat. Och ljudupptagningsförmågan är suverän. Ljudkvaliteten är inte så tokig den heller (wav filformat).

Besöket hör i GBG samordnas med paret M&M. Vi har med dem bestämt att äta en bit mat innan vi går på teatern, The Little Shop Of Horrors. Mattiden var bestämd till 16:30 och vi skulle träffas på Svarta Oliven (Kristinelundsgatan 4), Så Ca kl 16:00 packade vi oss iväg och tog Spårvagn 2 fr Olivedalsgatan till Vasaplatsen. Därifrån gick vi till Svarta Oliven.

Maten var överraskande god och relativt överkomlig i pris. Så det stället kan jag rekommendera. Till maten blev det 3 öl. Det var givetvis också gott, och trevligt.

Vi hade gott om tid. Teatern började först kl 19:30 och det var kort promenadväg till Lorensbergsteatern. Och så är M&M himla trevliga att pratat med.

Teatern The Little Shop Of Horrors. ’En rysligt rolig musical’, står det på biljetten. Rolig var den lite sporadiskt men inte rös jag. De enskilda artisternas insats var mycket bra. En del sånginsatser var lite hårresande bra.
Vi satt på första raden. Det gillar inte jag. Jag vill helst sitta på 5, 6:e raden och i mitten. Där får man bättre överblick.

Herr M bjöd på Champagne i pausen. Det satt ju inte fel…

Efter teatern blev vi erbjudna att få bli köra av ena dottern (H) till M&M men det ’dröjde’ och det var kallt och så hade vi ju våra kort. Så vi valde att promenera till Korsvägen. Och där ta spårvagn 6 till Olivedalsgatan.

Vi var tillbaka till vandrarhemmet ca 22:30 och det blev bädden direkt.


Andra Bloggar om: , , , , , ,


2 svar på ”Fredag, mot Göteborg!

 1. Hej!

  Såg att ni var i Göteborg i helgen. Vädet var ju som sagt inte det bästa.Synd, men ni verkar ha haft trevligt ändå. Var det bra på vandrarhemmet? Om mina släktingar hälsar på kan det vara bra att kunna tipsa om billigt och bra boende.

  Finns paraflex fortfarande? i så fall ska jag be min doktor om ett recept, för Somadril kommer ju att stoppas.

  Jag har också MP3 -spelare, men den är inbyggd i telefonen. Hade en separat tidigare, men då hörde jag inte att telefonen ringde .Tycker att det här funkar perfekt. Jag lyssnar alltid på musik när jag åker buss eller spårvagn. När det ringer och ”jag lyfter luren” stoppas spelaren medan samtalet pågår och startar när jag lägger på. Den rymmer 1 gb.Skulle gärna vilja ha radio också, men det får bli nästa gång.

  Kram

  • Hej!

   Det är ett förfärligt farande mellan GBG och VBG för mig just nu. Tänker på dig och Värkstaden var gång.

   Måste få till lite extra ork, någon gång, så det där besöket blir av.

   Linné Vandrarhem var bra men vi tycker Slottskogens vandrarhem är bättre. Där är lite rymligare.

   Jodå Paraflex finns fortfarande.

   Jag har faktiskt mp3 i telefonen också men jag är så förtjust i min lilla superlätta mp3-spelare så den får vara med. Utöver den suveräna inspelningsfunktionen har den radio, också. Och dessutom kan man spela in en låt, från radion, om man nu skulle gilla den, ja låten alltså. :me:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *