Data-Söndag

Besvärsläget
Är bra, så länge jag inte rör för mycket på mig. Och så livar vårvädret upp. Nyttig promenad. Och så sköter jag min avspänning och så åt jag sallad till lunch. Har inte syndat ’än’ (21:54).

Bloggutveckling
Jag ska inte trötta ut er med enormt intressanta detaljer om php, XHTML och JavaScript. Jag håller ju på och pular med en funktion där jag kan få in nyhetsartiklar, från Google. Här längst ned till höger hade jag tänkt och då om sådant som är relaterat till; nacke, rygg, värka och smärta.

Den funktionen jag ville använda. Alltså helt via WordPress och mest php & XHTML-kod och lite mindre JavaScript visade sig köra ihop sig på ett tidigt stadium.

Man kan få svenska artiklar från en massa svenska nättidningar, via Google, om man ’beställer’ det från en svensk dator med svensk programvara och via en svensk s.k. server. När jag hade allt klart och fint för testning så vägrade det hela att ge ifrån sig den allra minsta lilla svenska artikel.

Att få det på engelska/amerikanska, inga problem. Lyckades t.o.m. få artiklar på italienska. Men på Svenska? Icke! Och felet eller bristen ligger i WordPress och dess inbyggda hantering av s.k. RSS (xml-flöden / textföden i efter ett bestämt utseende).

Har ägnat en stor del av dagen av att söka kunskap om det finns någon lösning på det där. Det finns det säkert. Men jag hittar helt enkelt inget så jag gav upp. Och nu håller jag på att s.k. implementerar den där lösningen som jag presenterade i gårdagens inlägg.

Det kanske var lite svårt att hitta. Det var en liten ’här’-grej. Missade ni den? OK, då kommer det ett lite större ’här’:

(funkar inte längre)HÄR


Andra Bloggar om: , , , , ,


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *