Fredag. Skottårsdag.

Skottårsdag
Dagen som bara finns vart 4:e år. Visst är det egentligen konstigt? Läs mer om skottår och skottdagWikipedia

Besvärsläget
Musklerna fick sig en avslappningsdos i form av Stesolid (10mg) i går kväll. Det där är ju bra, att musklerna får slappna av. Men det är inte lika bra att Stesolid har en avslappnande effekt på den grå muskelmassan innanför pannbenet, njuren.

Min insändare
Den om att Riksdagsledamöterna A Qarlsson (c) och S Zander (c) orerar okunnigt om sjukförsäkringen. Är nu inne i dagens morgonblaska, ttela. Men, med en liten skillnad. Insändarredaktionen förbehåller sig ju rätten att redigera i texten. Så här står det: ”Redaktionen förbehåller sig rätten att vid behov korta ned, eller på annat sätt ändra i texten, så att den följer tidningens policyregler.

Min insändare hade ändrats:
Följande text var borta: ”Flera måste haft väldigt otur när de tänkte…
Följande var ändrad, från / till:
A Qarlsson(c)” / ”Annika Qarlsson (c)
S Zander(c)” / ”Solveig Zander (c)
Men den hade fått följande snygga rubrik:
Blir långtidssjuka friskare om de ”pressas” mer?

Jag vet inte varför? De ändrade. Jag höll mig inom de stipulerade 1000 tecknen.

Skit i det. Eller inte? Jag skickade in en insändare till. Mest för att det var kul. Alltså följande:

Skulle bara vilja framföra följande:
”Flera måste haft väldigt otur när de tänkte…”
Nils-Gunnar Nordlund (50% sjukersättning + 100% sjukpenning = 100% sjuk.)

Bloggpulande
Har en stor del av dagen idag ägnat mig åt att fixa med en enda sida; PlugIn’s. Antagligen totalt ointressant och nästintill obegripligt för de flesta men jag har då ordning på det i alla fall och så finns det där för de som nu eventuellt skulle kunna vara intresserade. Det handlar om vilka s.k. insticksprogram (PlugIn) som jag har aktiva på den här WordPress bloggen.

Det som tog den mesta tiden var att fixa med ’layout’ via s.k. CSS (Cascading Style Sheets [stilmallar]). Man kan ju ’styra’ utseende på internetsidor på flera sätt. XHTML och stilmallar (CSS) är ett sätt. I en separat s.k. fil (style.css i mitt fall) så definerar man utseenden. Och jag ville via detta då styra utseendet på rubrikerna i filen som visas när man klickar på underrubriken ’PlugIn’s’, under sidrubriken ’WordPress’. Huvuddelen på den sidan (filen) har jag valt att bygga via vanlig s.k. HTML och en HTML-tabell.

Så då gällde det att sätta s.k. en s.k. klass (class) och den raden fick följande lydelse:
td .ngn-rubrik { line-height: 150%; font-size:175%; font-weight: bold; }

td’ är i detta fallet HTML-taggen ’<td>’. Det som skrivs (text) inom taggarna: ’<td>text</td>’ är det som sedan visas i en tabells ’ruta’.
ngn-rubrik’ är namnet på ’klassen’.
Det som står inom {} är det som ska ’hända’, med ’text’.
line-height: 150%;’, betyder att radhöjden ska sättas till 150% i förhållande till det som är grundinställt.
font-size:175%;’, betyder att teckenstorleken ska sättas till 175% i förhållande till det som är grundinställt.
font-weight: bold;’, betyder att jag vill att texten ska vara ’fet’.

Och för att få det där att sedan fungera (under förutsättning att man angett en ’referens’ till filen: style.css) på den sida man vill visa så ska följande skrivas in t.ex.:
<table><tr><td class=”ngn-rubrik”>WP-PlugIn</td></tr></table>

Och då ska det bli, ungefär, såhär: WP-PlugIn


Andra Bloggar om: , , , , , ,


6 svar på ”Fredag. Skottårsdag.

 1. Ja vad ska man säga, ibland funderar man om man ändrar för att få lyckan att ändra och ge pekpinnar eller vad det handlar om.
  Bra att du tycker till!
  Sköt om er och ha en skön helg med de bedövningsmedel som står till buds!
  Här är det älgköttsgryta med tillbehör och stooora förhoppningar på en mer smärtfri natt än den förra.
  Kram o hälsa husfrun!
  Nonna

  • Hustrun blir lite gramse på mig när jag ‘hetsar upp mig’. Jag blir ofta genast sämre då.

   Men när det kommer till politiker som inte har en susning om vad de svamlar om. speciellt vårt trygghetssytem i allmänhet och sjukförsäkringen i synnerhet – ja då tiger inte jag.

   Förståd att ni hade älgkött i överflöd…

   Kramar!

 2. Förstår att det är bevärlig om du har njuren innan för pannbenet*S*. Ett hittills inom medicinen okänt tillstånd! Något att forska om kanske?

  Ang. Bloggande så har jag problem med att få rätt datum på bloggen. Det är ju en himla massa tider att välja på, men vad är rätt? Hur jag än gör blir det fel tid.

  Tycker du att det är bra med en ”ruta med nyheter”? Jag tycker att det blir rörigt om det blir för mycket information på bloggen.Sidor med mycket text, banners, annonser mm, hoppar jag över direkt.Orkar inte ta in så mycket på en gång.

  Skulle däremot vilja lägga in PDF-filer på min blogg, men inte kommit på hur man gör än.

  Kram

  • Forska? Vi med ’rätt’ kunskap behöver inte ’forska’. Vi vet liksom ändå vad som är rätt… :me:

   För att kunna hjälpa dig med det jag kan så måste jag veta lite mer: Vilka datum? T.ex.
   Och hur menar du: ”En himla massa att välja på”? Menar du i ’inställningarna’ då?

   Det finns ju mycket som man kan göra via inställningarna med datum och tid.

   På inställningssidan: ’Inställningar’ -> ’Formatering’:
   Vid; ’Format för datumhuvud’. Har jag valt: ’02 mars 2008’.
   Vid; ’ Datumformat för arkivindex’. Har jag valt: ’mars 2008’.
   Vid: ’ Tidstämpelformat’. Har jag valt: ’14:06’.
   Vid: ’Tidszons’. Har jag valt: ’(GMT+01:00) Stockholm’.

   På inställningssidan: ’Inställningar’ -> ’Kommentarer’:
   Vid: ’ Tidstämpelformat för kommentarer’. Har jag valt: ’2008-03-02 14:06’.

   Är det sedan vajsing med datum och tid i den dator du skriver inläggen via så kan det också bli knas.

   Det ska inte vara ’mycket’ i det första intrycket man får. Om man sedan väljer att lägga en massa ’vad som helst’, längre ned, på bloggen. Så gör ju det inget.

   Sedan är det ju en smakfråga. För min del är det viktigaste hur jag upplever bloggen. Jag använder den ju varje dag och det är ’min’ dagbok. Och då kan det vara funktioner eller annat jox som jag vill ha, för min skull.

   Annonser och framförallt sådana där som ’rör’ på sig då lägger jag också ned.

   Att ’lägga in’ PDF-filer är inte sådär lättgjort. Det går, visst, men det är bökigt.

   Det enklaste du kan göra är att ’skaffa’ en publik gratisplats på internet. Troligtvis har du s.k. ’hemsideutrymme’ någonstans via din bredbandsleverantör. Och till den ladda upp de PDF-filer du vill ska vara åtkomliga. Och sedan lägger du in länkar i din blogg, på lämpligt ställe.

   Just blogger.com (blogspot.com) har inga enkla funktioner för det. Att ladda upp valfria dokument och filer menar jag då.

   Vill du ha mer hjälp om att skicka PDF-filer till en eventuell ’hemsideplats’ och hur du sedan länkar till dessa i din blogg så kan du ju höra av dig till mig via vanliga e-posten.

   Kramar!

  • Vassego!

   Det är det fina samarbetet och att du är en god lyssnare som löste det hela.

   Ibland är vår teflonhjärna mer eller mindre aktiv. Men det är ju mest bara emellanåt, förhoppningsvis, som det ställer till nåt. Och då kan det ju faktiskt bli något kul, av det, i efterhand, ju?

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *