Måndag. Seg början, ännu segare slut.

Besvärsläget
Idag blev det lite nervöst när jag vaknade. Vänsterarmen fungerade bara liksom halvvägs, och till ca 75%. Det tog ca 5 minuter innan jag fick igång den. Antagligen hade jag legat lite konstigt på den, kanske? Men det var något märkligt. Normalt när man har legat på kroppsdelar så känns ju det, i alla fall för mig. Det känns att den är borta.

Det gjorde det inte nu, för mig. Utan det var först när jag låg på rygg och skulle lyfta upp handen / armen för att klia mig i huvudet och upptäckte att det inte gick. Så jag fick ju klia mig med högern, i stället. Ja, sedan kom ju vänstern igång.

Annars har det småvärkt (mest i högerarmen) lite mer än vanligt hela dagen idag. Men inget alarmerande. Och nu på kvällen är det lite si och så med kraften. Musklerna är slut. Var på jympa och där försvann de krafter som fanns.

Värkstaden
Upptäckte den idag. Så nu är jag kursdeltagare där. Massor att lära. URL: http://www.varkstaden.se/. Och så vill jag ju fortsätta att tacka ’kaktusblomman’ för den här idén, med värkstad och att det finns många och att man kan starta en, vi får se. Det får ju inte vara jobbigt.

Jag har i alla fall börjat en gratiskurs på ovanstående ’sajt’. Den är ’kopplad’ till Lunds Universitet och det är en Professor (och läkare) Gunilla Brattberg som står som liksom ansvarig för det hela. Verkar väldigt proffsigt.

Bloggutveckling
Fixade lite under gårdagen med några smådetaljer här på bloggen som småirriterat mig. Datum och tiden till höger om inläggets rubrik här, är nu s.k. högerjusterad. Det var den inte tidigare. Då kom den liksom direkt efter inläggets rubrik. Jag tycker det blev lite mer stilsnyggt så här. Ja, kanske inte just för den här rubriken…

Och så gjorde jag en annan pytteändring som också har med inläggets rubrik att göra. Numer börjar själva inläggstexten en lite lagom bit ned. Också lite stiligare. Tycker jag.

Överby
Kallas ju vårt lokala kommersialismcentrum. Mellan Vänersborg och Trollhättan. Som en parantes kan jag ju nämna att det finns planer på att göra detta Överby till Sveriges största köpcentrum. Att fundera på: ”Varför då?”, får bli en annan diskussion.

Jag var där för att äta hamburgare och gå och dregla lite över nya häftiga datorer som jag inte har råd med. Undrar av vilken anledning man utsätter sig för sådant? Frivilligt?

Jobbbesök
Efter kolhydratsuppladdning och inmundigande av oproportionerliga mängder härdade fetter. Åkte jag till min arbetsplast. Jag skulle lämna pengar till en av mina arbetskamrater. Jag hittade två av dem sittandes framför datorerna fullt (vinter)påklädda och det i ett normaltempererat rum.

Det såg ju lite lustigt ut. De var på väg till medarbetare B, nr 5. Denne var drabbad av yrsel och hade hundar som behövdes passas. Och medarbetare M, nr 6 och I, nr 10 hade bestämt sig för att vara bussiga. Och så hade då telefonerna ringt…

Och så kom då jag, f.d. medarbetare nr 1 (men jag har kvar tjänsten). Numreringen tar hänsyn till vem som har tjänstgjort längst inom det vi nu kallar OFIT (OmsorgsFörvaltningens IT) och när i ordningen man anställdes.

Skitviktiga grejer. Här är hela kronologin:
För att det ska bli korrekt så är cheferna medtagna. De har / hade ju trots allt det formella IT-ansvaret (även om det var jag som hade det reella :me: ).

Jag, N, var nr 1. Sedan kom S nr 2 med chef K nr 3. Sedan byttes det till chef L nr 4. Sedan anställdes medarbetare B nr 5 och ett tag därefter anställdes medarbetare M nr 6.
Nr 2 gick i pension (lite delvis). Chef L (nr 4) ”försvann”?
Jag, nr 1, åkte ovilligt på den uppgiften ett kort tag, att vara chef. Sedan kom chef B, nr 7. Jag nr 1 blev sjuk. Efter ett tag anställdes en vikarie P, nr 8, som senare fastanställdes.

När jag (nr 1) kom tillbaka, från min andra sjukperiod så slutade chef B (nr 5). Chef E , nr 9 anställdes och min f.d. vikarie och därefter medarbetare P (nr 8) slutade. Här hann nu medarbetare I, nr 10, anställas, efter många om och men. Och nu har chef E (nr 9) också slutat. Enligt ett ryckte så hade jag (nr 1) åkt på chefskapet igen, om jag inte hamnat i min tredje sjukperiod. Fram tills ny chef anställts. Rekrytering pågår – har jag hört. Nuvarande chef är tydligen förvaltningschefen, har jag hört. Rätt åt han (varför får ni aldrig veta…)

Och vi är i dagsläget nu då alltså 4 st, mig inberäknad.

Ska också tillägga att det fanns IT-ansvariga på förvaltningen, före mig. Men eftersom jag är i universums mitt, är jag ju nr 1, och dessutom är den som tidigare var nr 1, nu död (frid över hans minne. Han var min chef under en annan befattning, under en annan tid).

I samband med jobb ska jag också nämna att jag nu på kvällen, efter jympan, var hem till min f.d. chef E (nr 9). Jag hade glömt en bok i deras bil. Jag blev ju hemkörd i torsdags. Före den kvällens festligheter var jag in till biblioteket och lånade en spännande bok om PHP. Nu har jag hämtat den, hemma hos f.d. chefen. Jag glömsk? Inte då.

Mor&Far
Det visade sig vara förenligt med viss ’fara’ att besöka mor och far idag. Far var på hugget. En trilskande videobandspelare (av mig nu förklarad som allvarligt sjuk, inre skador) och en trasig taklampa, sedan ansåg jag att det var dags att åka hem :me:


Andra Bloggar om: , , , ,


4 svar på ”Måndag. Seg början, ännu segare slut.

 1. Nisse!
  Läskigt att tappa kraften så. När man legat t.ex på armen brukar den ju ”sova”.
  Nacken som stökar?
  Jag ska kolla ”värkstaden” på nätet. Det finns här också närmast i Motala. Gunilla Brattberg har skrivit en del böcker om smärta och smärthantering som är mycket bra.
  Du är ju suverän på att utveckla din blogg! Jag borde lära mig av det. Min är så tråkig, bara med inläggsdatum, får bättra mig lite där.

  Skönt att vara i universums mitt :o) där är jag också, ödmjukt förstås.
  Vill också meddela att jag nu ligger och äter ostbågar…Gott!
  Varma kramar!

  • Jag skulle bli mycket förvånad om det var ’annat’ än nacken som spökade.

   Ja, jag gillar också ’värkstaden’: http://www.varkstaden.se. Och Gunilla Brattberg har varit mycket trevlig och tillmötesgående. Sådant uppskattas.

   Min uppfostran förbjuder mig att ta till mig av sådant översvallande beröm av min ringa bloggutvecklingskunskap.

   Men det du menar är ju också att kanske skaffa lite mer fantasi åt själva rubrikerna?

   Det är jag och barnen som är i mitten. Allt finns till för mig. Åt vilket håll jag än går så finns det en värld som har massor att erbjuda mig. Det måste ju betyda att jag är i ’mitten’.

   Synderska!

   Kramar!

 2. Hej!

  Har jag fatta rätt? Har du verkligen tänkt börja jobba? Har du hört talas om något som heter ”förnekelse” *S*. Jag tror inte att det är någon bra idé, men du kan ju testa förstås.

  Du kan göra studiebesök på min Värkstad på Bangatan 39 i Göteborg, om du vill se hur det går till. Det finns annars också på Hisingen. Idag pratade vi om kris och kaos. Trots att vi haft det ämnet flera ggr så kom det fram nya saker idag också.Man blir aldrig fullärd, tack och lov!

  Kram

  Anna

  • Det där med jobb, är ett problem.

   Visst ’tänker’ jag mig att kunna börja jobba.

   Men min fysiska kropp är för närvarande inte riktigt med på det.

   Och jag (det är mitt tänk + kropp) har inte för avsikt att ’börja’ jobba. Jag var där och hälsade på.

   Jag tackar för inbjudan om studiebesök. Får se om det kan hinnas med, någon gång. Resande tär en del på mina resurser…

   ’Kris och kaos’, ja det ämnet kan nog aldrig till fullo bli uttömt. Det finns ju ett talesätt, i samband med det: ”Om det råder kaos så leder det till ordning och råder ordning så leder det till kaos.” Alltså bäst att se till att det är lite ständigt kaos för då återstår ju endast ordning!

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *