Bassängavslappningen

Tänk att en bassängavslappning kan bli händelserik? Ja nu var det ju inte under själva avslappningen som det hände så mycket det var mer innan och efter.

Innan:
Efter att jag rengjort mig går jag och sätter mig i bastun och värmer upp mig lite, innan jag går in till bassängen. Dessutom får man inte gå in innan. Respektera andras tider å det där, ni vet.
Jag gick in i bastun, en unisexbastu, där sitter en kvinna. Jag sätter mig i närheten och börjar prata. Efter en stund kommer ytterligare en kvinna in men hon drar inte igen dörren efter sig så vi påtalar det. Och jag lägger till: ”Ja dina kamrater som duschar kanske inte blir så nöjda om det står öppet.” Sa jag då med tanke på att de inte har några kläder på sig och att det kan sitta gubbar i bastun, just då jag. Då svarar hon: ”Det gör väl ingen skillnad, det är ju ändå genomskinliga dörrar!” Och så blänger hon på mig, tror jag. Jag ser inte det utan glasögon. Och så fortsätter hon: ”Ja och det är väl därför du sitter där du sitter, för att titta!”.

Nu satt jag faktiskt så jag tittade rakt mot den där glasdörren med rugglig vågformad yta som faktiskt går att se igen och man kan se att det rör sig nakna personer, på andra sidan. Jag antar det i alla fall. Jag har inte med mig glasögonen i bastun. Så vad det är för kön på de där beiga figurerna som rör sig på andra sidan det där suddiga glaset, ja det kan jag inte avgöra. Och det talar jag om för kvinnan. Hon tar ingen notis om det, verkar det som, utan hon fortsätter: ”Ja de är ju felvända de där glasdörrarna, jag har påtalat det för personalen. Den mörka sidan ska ju vara inåt.”

Jag tittar dels på dörren in till damernas och dels på dörren in till herrarnas, det finns ingen mörk sida. Glasdörrarna är lika ljusa på bägge sidor. Att de ser mörka ut från duschrummet sett beror ju på att det är mörkt inne i bastun. Jag hinner inte påpeka det där för kvinnan, hon går iväg.

Mitt damsällskap säger då: ”Å inte sa hon nåt om att jag sitter här och tittar på nakna gubbar? Men det är väl bäst att hålla tyst om det.” Hon fortsätter: ”Hon måtte ha bra syn den där, jag ser då inga intressanta detaljer, det är ju bara suddigt.”
Klockan går och det har blivit dags för mig att gå till bassängen så jag reser mig för att gå och säger då till damen: ”Ja man lär så länge man lever.” Och nickar menande in mot damernas. Damen nickar i samförstånd.

Efter:
Även efter sätter jag mig i bastun för att liksom efter-koppla-av efter avslappningen. När jag sitter där och väntar på min bastukompis, en tjej som är med i samma avslappningsgäng. Vi brukar sitta en stund och samtala om allt möjligt, mest sjukligheter.
När jag sitter där, och väntar, slits damernas dörr upp. Jag hinner uppfatta att det är en mycket naken kvinna som ställer sig i dörröppningen. Gentleman som jag är så tittar jag stint åt ett annat håll. Kvinnan fattar att något inte stämmer. Stänger dörren igen. Och jag ser sedan hur hon viker sig och jag hör hur hon skrattar. Jag hör också min bastukompis som ursäktar och menar att det där skulle hon ju ha talat om, men hon hann inte.

De har nyligen bytt dörrar och skyltar om att det är unisexbastu har inte kommit upp än.

Mobiltelefonen
Jag beställde ju en via nätet. Som skulle hämtas i butiken som inte hade några…

Jag åker i alla fall dit och lämnar fram lappen. Men sedan kunde jag inte vara så elak att gå hela vägen så jag upplyste dem om att den där telefonen har de inte men jag ville veta hur de tänkte lösa problemet. De tänkte inte lösa det problemet. Jag tvingade dem dock att kolla om det fanns någon i Uddevalla (Torp) och där hade de 5st. Bestämde mig för att jag inte hade någon lust att åka dit, dessutom hade det här krånglat tillräckligt.

Jag åkte hem och satte ihop ett meddelande till El-Gigantens kundtjänst och förklarade hela snurrigheten och klämde till med att jag förväntar mig någon form av kompensation.

Jag blev erbjuden en presentcheck om 100 SEK. Jag accepterade det och så har jag beställt en mobiltelefon, som ska skickas till mitt s.k. paketutlämningsställe. Nu får vi se om det kommer och vad det innehåller. Slutkostnad: 990 (mobilen) + 89 (frakt) – 100 (presentcheck) = 979 SEK. Om allt är OK så får väl det vara OK.

3 svar på ”Bassängavslappningen

  1. …vilket bevisar att hyfset inte sitter i kläderna…
    Man stirrar inte på en naken människa i bastun precis som man inte stirrar på en påklädd människa på bussen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *