Tisdag

Ledig dag.

Var ute på morgonen/förmiddagen med kameran till Onsjökärret. Hittade en massa för mig nya småkryp. Håller på och går igenom bilderna, det blev 449st. Så en publicering på min fotoblogg kommer att ske när den genomgången är klar. Kan redan nu avslöja, för er som är otåliga och nyfikna (någon?), att jag har hittat en kärrgräshoppa. De är i och för sig inte så ovanliga det är bara det att jag försökt hitta en i flera månader.

Vädret har i dag varit mycket tilltalande så det blev en eftermiddagspromenad också. Och nu på kvällen har jag jympat medeljympa för Johnny, här på Onsjö.

Har funderat ett tag på en fras som Helle Klein uttryckte i måndagens ledare, i aftonbladet. Hon skrev bl.a.: ”I bloggvärldens egofixering och bristande empati…” och det är ju sant. Jag är t.ex. väldigt egofixerad och att försöka visa empati, via en blogg, det går inte.

Min definition på empati är att leva sig in i och förstå en annan människa utan att själv bli känslomässigt påverkad.

Hur visar man, via en blogg, att man inte är känslomässigt påverkad men ändå förstår och kan leva sig in i en annan bloggares känsloliv. Tja, man kan ju skriva som om man inte vore det men man kan ju vara det ändå (känslomässigt påverkad).

Jag tycker nog att man ska rensa upp framför sin egen dörr. Mediafolk, däribland Helle Klein är inte direkt de första man namnger om man ska radda upp personer som är kända för ödmjukhet och att sätta andra i första rummet, före sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *