Läkarbesök

Då var det dags att träffa doktorn (15:00). Dels för att utreda om jag eventuellt är gluten och/eller laktosintolerant eller om jag inte tål något konserveringsmedel, emulgeringsmedel, färgämne eller smaksättare. Sådana där ”’E’’-preparat” som står i livsmedlens innehållsförteckning.
Har nyligen kommit underfund med att jag sannolikt inte tål en del av dem. Bl.a. E220: Svaveldioxid (Svavelsyrlighet), konserveringsmedel, misstänks ge; svåra allergiska reaktioner, illamående, kräkningar, tarmproblem, synstörningar, allvarliga andningsreaktioner hos astmatiker, beteendestörningar samt förstöra genernas förmåga att bära genetiska budskap.

Inte illa: E220. Finns i bl.a.; Schär glutenfri müsli samt kan finnas i: Torkad frukt, frukt- och grönsaksberedningar, potatismospulver, fiskvaror, öl, vin och sprit. Finns i produkter: russin (alla märken utan de osvavlade i hälsokost affären).

Att lära sig äta hälsosamt kommer att bli svårt. Alla livsmedelsproducenter deklarerar inte sitt innehåll och en del låter helt enkelt bli att skriva det som ”kan uppfattas som ohälsosamt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *