Statist

Då har jag alltså deltagit som statist i filmen ”När mörkret faller”, en thriller av regissören Anders Nilsson (Noll tolerans, Livvakterna och Den tredje vågen).

Det var ett cocktailparty, vi höll på från 14:30-23:00 (Jag har ljusgrå kostym på mig). Mycket väntan blev det. Men det var utomordentligt spännande att få se hur proffsen jobbar med film och hur regissören resonerar och diskuterar. Och alla tekniker samt vilket väloljat maskineri det hela är. Alla vet sin plats och har sin uppgift.
Ska villigt erkänna att jag var mest intresserad av att studera kameramännen, ljus- och ljudteknikerna, eller alla i ”teamet”.

Med i filmen är bl.a.: Lia Boysen, Reuben Sallmander, Per Graffman, Peter Engman, Anja Lundqvist, Oldoz Javidi, Bahar Pars.

Anders Nilsson står för manus och regi i tätt samarbete med producenten Joakim Hansson. Filmen produceras av Sonet Film i samproduktion med Film i Väst, TV3, Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Marianne Arhne, Multimedia Film und Fernseh och Film Förderung Hamburg.

Premiär hösten 2006.

Ni kan läsa mer på (samma text i bägge):
Film i Väst [not 15/1-11: Länken funkar inte längre, till just den filmen]
Sonet film [not 15/1-11: Länken funkar inte längre, till just den filmen]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *