Poker

Har testat detta med poker – i min egen kammare – utan pengar – på handdator och på PC (inte online).

Installerade ett pokerspel på min handdator i går kväll. Det var ett där man kunde spela utan ”gräns”. Jag blev helt ”såld”. Jag hade ett ”ruggigt” flyt och vann mesta delen. När jag kröp i säng var klockan 02:00. Och jag slutade spela bara därför att jag blev så förbaskat trött och så fick jag ont i ryggen, nacken och händerna.

Det var en s.k. ”trial”-version. Man får testa med viss begränsning. Dessa pokerspel för handdatorer kostar ca 100-200 SKR. Märkligt, egentligen? Casinon borde sponsra det där så att alla pokerspel för handdatorer blir gratis. Det skapar ju ett ”sug”.

Jag har nu testat ett antal varianter av pokerspel (Poker Texas hold em). Förlorarna är de med allt för mycket satsning på grafik. De pokerspel med mer ”ren” stil, nästan bara svartvita, där programmeraren i stället lagt energi på att göra tydligt hur var och en av ens virtuella motspelare ”beter” sig, vad de satsar, hur mycket pengar de har kvar. Var jag sitter i förhållande till givaren. Att jag får se vad som händer om jag lägger mig – att mina kort fortfarande är synliga. Det skapar ett lärande – gjorde jag rätt som lade mig?

Så, av de jag testat hitintills är: Yo’s Texas Hold’em v1.2 (1999) för Palm OS den bästa.

Slutsats: Poker ska bara spelas för att det är kul och inte om pengar. Att försöka spela av hustrun lite pengar (eller kläder) och att försöka få tillbaka barnens veckopengar är väl också helt OK -:))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *