God Morgon/Förmiddag!

Hälsa:
Det känns i kroppen att man travat runt på Bo-mässans områden i GBG i helgen. Jag försöker samla ytterligare krafter för att klara av ett tredje område, Gårdsten. Vi får se om det blir så. Inget kul väder.

Bo-mässan:
Om en stund ska vi åka mot GBG och besöka det tredje bostadsområdet, Gårdsten.

Media:
————- morgonblaskan ————-
Tjyvar och Banditer:
Vad är hemskast att en polisbil krockar eller att två kriminella typer rymmer från Brinkeberg? Tidningen har gjort sitt val.
Rubriksättaren har varit i farten igen på sid 6. ”Polisjakten slutade med en bilkrock”. Just den här polisbilen hade inte ens börjat jaga. Den var på väg. En mer rimlig rubrik borde ha varit: ”Polisjakten började med en bilkrock”. Det hade ju dessutom blivit lite mer journalistiskt ”roligt”. Och med det vill jag inte mena att jag förringar själva olyckan vilket i sig är en tragedi för alla inblandade.

Apotekets städning:
”Apoteket säger upp alla städare”. Och det gör de för att spara in de pengar de förlorat på att ”tvingas” ge oss kunder billigare ”parallella” (liknande) läkemedel. Vilket är påtvingat apoteken.
Helt ”plötsligt” känns det inte lika angeläget att stötta det billigare alternativet längre, när man nu vet att det leder till att personal får sluta.
Dessutom ”tvingas” mindre Apotek till att sköta städningen själva, utöver deras ordinarie arbetsuppgifter.
Sedan kan jag av egen erfarenhet upplysa om att det blir inte lika rent med städentreprenörer som med egen städpersonal. Entreprenören har en helt annan ”press” på sin personal.
Här vill jag dock förtydliga att oftast är det så att just de som städar är duktiga och strävar efter att göra ett gott och tillfredställande arbete, det är bara det att de oftast inte tillåts att ge det den tid som krävs.

Ledaren:
Saknar fortfarande mer opartisk politisk rapportering. Kan ni inte skippa ”Liberala Nyhetsbyrån”? Annars borde ni i rättvisans namn även leta upp någon som representerar ”Socialistiska Nyhetsbyrån” och ”Konservativa Nyhetsbyrån”.

Insändarna:
Var är Rune Anderssons insändare?
Signaturen ”L8” verkar vara en klok person.

Katrina:
Orkanen, hoppas den ”dör ut”. Alla naturkatastrofer är så fruktansvärt tragiska. Liksom alla krig och all terror.

Politik:
Om det blå eller röda blocket leder mer eller mindre över det andra struntar jag faktiskt i. Jag är nöjd om resultatet blir en relativ jämvikt. Då kan vi i alla fall se fram emot en kompromisspolitik och den brukar vara bättre än en majoritetspolitik, oavsett färg. I alla fall med dagens partigrupperingar.

Tandvården:
När blir den införlivad i vår patientförsäkring? Jag begriper inte av vilken anledning tänderna betraktas som om de inte hörde till övriga kroppen?

Bilindustrin:
Lita inte på någon inom den sektorn!

Qi Gong:
Är befriande och välgörande. Jag lovar. Jag har lärt mig en del Qi Gong. Rekommenderas varmt!

Familjesidan:
Hampus och Frida känner jag. Ja Frida och Hampus ingår i släkten. Och nu vet jag hur han Jari ser ut, välkommen!

Sporten:
Jag försöker förtvivlat få reda på om Sverige eller Finland vann Finnkampen. Eller, den kanske inte är klar? Jag är urusel på det här med sport.
Kan man summera poängen?
230 (S-Dam) + 197 (S-Herr )= 427
179 (F-Dam) + 212 (F-Herr)= 391
Betyder det att Sverige leder över Finland med (427-391=) 36 poäng? Och att det är Damidrottens förtjänst?

Serier:
Segrare: ”Ernie”.
Stripen ”Zits” fick mig att tänka på en kommentar min son hade till min barndom. Han ville ofta att jag berättade om ”På förr”. Vid ett av dessa tillfällen berättade jag att när jag var ca 5 år hade vi ingen TV och vi hade precis skaffat en radio. Följdfrågan från min son till detta blev: ”Men vad gjorde ni då?” Varpå jag berättade om vad vi lekte och sysselsatte oss med. Sonen funderar en stund och säger sedan: ”Hade ni inte ens dator?”.
Där ser man. Det är nyttigt att sätta sig in i de ungas tänk när vårt eget är så självklar.
———————————————-

Medienamn/titlar:
Från initierad källa har jag fått följande, av mig redigerad, förklaring till en del av alla benämningar inom främst textmedia.
En journalist är ett betydligt vidare begrepp än reporter. De flesta
redaktörer (som inte samtidigt är på arbetsgivarsidan) är journalister,
liksom fotografer, bildredaktörer, redigerare, nyhetschefer m fl. En
reporter är dock (oftast) enbart skrivande.

Och en kåsör ska vara kul. En krönika ska vara någon form av personlig
betraktelse, medan en kolumnist befinner sig i gränslandet mellan krönika
och ledare, på ett ungefär.”

Och så fick jag tipset att kalla dem alla för mediefolk. Visst. Men mitt ursprungsproblem var ju att jag inte begrep alla ”titlar” som fanns att läsa i media. Men jag tycker att jag nu fått ett bättre ”grepp” om det hela. Tackar!

På med stövlarna!

2 svar på ”God Morgon/Förmiddag!

  1. Man lägger inte i hop poängen på finnkampen. Man säger helt enkelt bara att damern vann på överlägset på damsidan och att herrarna förlorade med bara några få poäng på herrsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *