Semester Danmark

18:06
Skovlund camping.
Varmt, badat, druckit en del öl. Kom på en sak; långbenta tjejer campar inte!

Guldborg camping.
Hustrun väckte med frukost.

Morgonen började soligt men mörka moln kom smygande från väster. Vi tog ett hastigt beslut om att plocka ned tältet. Vi hann inte riktigt. Det hann komma några droppar. Vi vek ihop tältet och lade in det löst i bagaget. När vi, i bilen, vid campingreceptionen, satt och planerade dagens mål, då kom det ordentligt med regn. Det öste ned. Skänkte en tanke till en av våra tältgrannar, ett par cyklande Tyskar. De hade börjat backa ihop men tog beslutet att låta tältet torka bort nattfukten och chansade på att det inte skulle komma något regn, de tog fel beslut.

Vi beslutade oss för att ta färjan från Gedser till Rostock. När vi kört ca 1km tyckte vi att bilen lät lite knepigt, framtill. Kollade lite. Troligtvis är det bromsok eller bromsbeläggen som krånglar på vänster framhjul. Vi skippade Tyskland. Vände bilen och riktade in oss på Odense.

Färja (Scandlines Odin) mellan Tårs (Taars) och Spodsbjerg, över Langelands bält. Kostade 250 DKR. Köpte kämpepölse och pommes frites samt dricka för 50 DKR.

Vi körde in i Odense för att finna en turistbyrå och sedan boka ett rum på ett vandrarhem. I Odense har de trafikplanering som gjorde i alla fall mig vansinnig. Skyltarna som visad var turistinformationen fanns bara försvann. Vi förstod senare att det betydde att man då skulle begripa att man skull parkera bilen och leta upp turistinformationen, någonstans i centrum. Att komma ut ur centrum, så som man tänkt sig var inte så självklart det heller. Man måste nämligen i förväg veta vilken fil man skulle ligga i för att komma rätt.

Vandrarhemmet var fullt och likaså de andra vandrarhemmen vi ringde till. På Legoland vill de ha över 1700 DKR för en övernattning, hutlöst!

Vi hittade, till slut, och bestämde oss för en stuga, på Skovlund camping. 461 DKR + 50 i deposition för bomkortet. Vacker stuga.

Campingen är stor och välorganiserad. Kanske lite väl mycket. Det gick inte att promenera mellan campingens olika avgränsningar. Det var också hundförbud på halva campingen. Jag upplever att det blir mer och mer förbud i Danmark.

Badet låg på cykelavstånd och var alldeles utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *