Torsdag

Igår
Hade jag en förfärlig dag. Enveten värk i ca 85% av kroppens alla muskler och leder.

Idag
Känns det något bättre. Går med knästöd på bägge benen för säkerhets skull och så har jag investerat i ytterligare ett handledsstöd. Även vänster handled har börjat protestera och värka åt det smärtsamma hållet till.

Geocaching
Min egentliga favoritGPS är en:
[Bild: Magellan eXplorist GC]
Magellan eXplorist GC

Den jag har är dock 'trasig':
[Bild: Trasig Magellan eXplorist GC]
Övre pilen perkar på en 'styrpinne'. Den är 'av'.
Högra pilen pekar på att av / på – 'knapp' saknas helt..
Jag har lyckats meka till det så att man via tre st ihoplödda kontaktstift kan få igång den om jag lyckas 'pilla' precis rätt. Inte ett optimalt sätt att hantera den på.
Har försökt 'tillverka' en ny 'kontakt' men jag når inte ända fram…

Fick tips, av en medlem å svenska geocachinggruppen på fb att kolla upp eBay. Gjorde det och hittade en 'renoverad' / Refurbished för $49.99 inkl frakt, från Hong Kong. Beställde en sådan. Lär dröja en ca 2 veckor innan den kommer…

Medan min favorit, här ovan varit trasig så har jag använt min 'reserv'. Skrev om det den 28/3-17.

Nu ligger jag i startgroparna för se om jag kan göra en del programvarumäsiga förbättringar i Magellan eXploris GC. Gränssnittet är Windows CE inte helt obekant, för mig. Mixade lite med det då sk handhållna PDA kom ut på marknaden.

Ska se om jag kan hitta en sk virtuell utvecklingsplattform och ladda in koden och 'öppna' den så att jag främst kan ta bort irritationsmomentet att jag måste peta på 'styrpinnen' åt ena hållet för att slippa mata in en kommentar när jag markerat en GPSgömma som hittad.

Se om jag kan scanna av några forum först…
… det verkar vara möjligt att compilera c-kod för windows ce, från Linux. Men vad jag kan förstå så verkar den inlärningströskeln vara lite väl hög för vad jag vill uppnå…

Bara för att det är roligt: Går det att programmera en 'egen' via Linux / Android?
Verkar kört, med samma argumentation som ovan (visst går det, men…)

Vad gäller GPS:en Magellan eXplorist GC så verkar det som att jag får bli vid min läst.

I morgon kommer lilla barnbarnet :me:

Hälsoläget:
Fick vila en 3-4 timmar efter lunch gjorde gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *