Tisdag

Morgon: Sömn OK. Vaknade tidigt.

Morgonens fotografering och baddning av plitorna på ryggen avklarade.

Det första jag ska göra är att gå igenom vad jag ska ta upp med doktorn – så kortfattat som möjligt.
Har skrivit ett 'utkast'.

Vårdcentralen
Resultat:
>: informerade om att jag ska till Hudmottagningen, NÄL, den 24/11-15 kl 15:00.
>: Jag ska göra ett uppehåll med prostatakrymparen, Finasterid (kan ev vara med och 'trigga' acne, på ett långsökt vis. Den stökar lite med testosteron bl.a. ('omvandlar' det till dihydrotesosteron (DHT) – en omvandling som normalt sker i postatkörteln (bl.a.). När prostan blir sk lurad på konfekten så liksom inaktiveras den och är den förstorad så krymper den).
Denna omvandling sker även i hårfoliklar (samt; testiklar & binjurar). Så, på ett kanske långsökt vis skulle denna omvandling av testosteron till DHT kunna påverka huden så att det 'lättare' blir irritationer.
>: Fortsätta med sk oral och kutan antibiotikabehandling. Även den kutana, två sorter (Dalacin & Duac).
Den ena, Gel Duac omfattas inte av högkostnadsskyddet. Något jag ska försöka följa upp. (Vad är det för mening med ett sk maxbelopp om läkemedelsföretag själva kan bestämma att de inte vill ha sitt preparat inom högkostnadsskyddet eller; vilka kriterier använder Tand och läkemedelsförmånsverket (TLV) när det tar beslut om vilka läkemedel som ska omfattas av högkostandsskyddet och inte?
Satte ihop en text, idag, och skickade iväg, till LEO Pharma AB. Hittade följande beslut via TLV: 4675/2014 … jättekonstigt? Enligt det beslutet får jag uppfattningen att Duac visst ska omfattas av högkostnadsskyddet, eller?
>: Dr tyckte att ryggen såg bra ut, speciellt operationsområdet och dess närområde. Skicka ePost till Spine Center GBG och meddela det (gjort). Vore bra om jag kunde få komma dit så kan de själva titta på ryggen och om så, så kan de ju säga mer precis hur de vill att det ska se ut. Kan ju vara bra att ha med till hudmottagningen den 24/11-15.
>: Bensåret tyckte Dr jag skulle visa för Hud. Under tiden ska jag kortisonbehandla (Kräm Betnovat 0,1%) samma med eksemen vid ögonbrynen, vid öronen och bröstbenet samt psoriasisutslagen på armbågarna.
>: Fick speciella droppar (Locacorten-Vioform 0,2mg/ml) till hörselgångarna (har eksem där också).
>: Nobligan kan jag fortsätta ta som jag gör.
>: Alvedon ska jag ändra från T Alvedon 665mg 1×4 + T Alvedon 500mg 1×2 – till: T Alvedon 665mg 2×3.
>: Dosering eller styrka på Stesolid pillar vi inte med. I stället ska jag pröva med att ta Imovane 7,5mg, vid behov.
Imovane innehåller Lactos… i sällsynta fall kan den ge hudutslag…
>: T Naproxen 500mg som förut.

Prover för att kontrollera järndepåer samt borrelia (antigener) beställdes (kommer inte ihåg om det var fler men det får jag veta i morgon för det hann de inte med idag).
Jag ska alltså tillbaka i morgon för provtagning.

Anteckningar
Renskrivit och redigerat bilder samt publicerat;
3/11-14
4/11-14
5/11-14

Data
Lite lätt 'panik'. Det gick inte att komma åt blogg.ngn.nu. Möttes av meddelandet: "Ett fel uppstod vid anslutning till databasen"
Chattade med supporten på Oderland (webbhotellet) och de upplyste mig om att det fn sker en uppdatering av MySQL, phu!
'Nu' är det ok igen :me:

Bio
Sonen och jag ska gå på bio :me:
Vi ska se filmen: James Bond SPECTRE
[Bild: Film: James Bond SPECTRE]
(Bildkälla: cdon.se)
Jag har satt köp av DVD:n på bevakning.
Omdömme: :me: :me: :me: :me: av 5 möjliga.
Känslan av att det inte kommer någon mer James Bond gillar jag inte.
Jag tackar mina barn :me:

Hälsoläget:
Morgon: Som 'vanligt'; Stelt och smärtsamt men rörlig.
Dagen: Upplysande. Värkig.
Kvällen: Om det inte vore för svidande och brännande smärta i benen så har detta varit en riktigt bra dag och kväll.
[0407040001] 91,0(-1,1) – upp & ned…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *