Söndag

(not 151117: korrekturgranskat & publicerat)

Egon
Stormen drabbade oss inte ytterligare. För säkerhets skull plockade vi in de vinterplacerade utemöblerna, som stod i lä.

Fåglarna, de större, kalasar på de urblåsta fröna. Jag plockade in mina sk fågelautomater strax innan Egon drog till som värst.

I hallen står en stor söndrig trädgårdsredskaps-mini-bod. Får se om jag kan samla styrka och se hur stora skadorna blev. Den kanske går att reparera?

Gick ut för att leta upp en saknad hyacintlök (?). Hittade den. Hittade också en ogräsupptagare modell mindre. Och så hittade jag de flesta bitarna av fåglarnas vattenskål. Den hade tydligen lyft och blåst över bilparkeringen slagit ned i asfalten ca 50m bort och sedan hade bitarna spridit sig, därifrån räknat, 20-50m. Första biten hade fastnat i ett cykelställ, två bitar hittade jag ute på en grusad fotbollsplan och ytterligare två vid ett staket som gränsar mot fotbollsplanens andra långsida och omgärdar ett dagis / förskola.
[Bild: Fågelvattenskålen som stormen Egon förstörde]
Tur att den var i plast.

Frimärken
Planen är att börja varmpressningen av nu andra omgången upplötta frimärken. Samtigt kasserar jag alla de missfärgade.

Hälsoläget:
Morgonen känns inget vidare. Går mycket försiktigt. Idag tänker jag inte ta någon extramedicin. Jag får lita till de 10mg kortison. Bägge knä- och höftleder krånglar (värker) samt bägge händerna och höger axelled.
[0408005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *