Nu blir det fest :)

Nu ska vi snart cykla mot Trollhättan. Först blir det paus vid Göta Älv och Sundsberget. Nästa stopp blir på Spikön där vi sätter oss vid västra ösidan och spanar åt f.d. Gransäter till.
Kraftprovetlöparna kommer ju där.

När det börjar tunna ut cyklar vi vidare till målgången. Dels hejar vi på den som vinner och sedan brukar jag försöka hinna med att grattulera så många som möjligt av de som kommer i mål – som jag känner.
Jag är nämligen mäkta stolt över att känna flera som klarar av att springa detta Kraftprov.

Hälsoläget:
Hade en telefontid med min doktor idag. Det resulterade i att jag ca 1½ timma senare satt och väntade på att få ge prover och sedan få träffa doktorn.
Ordinerade själv ett PSA-prov inne på LAB vilket senare godkändes av Doktorn :me:
Vart leder detta då? Ja det har jag inte en aning om?
Egentligen ville jag ju ha en remiss till reuamtologen men jag fick förklarat för mig att jag skulle helt enkelt inte prioriteras in.
Jag var inte tillräckligt sjuk eller om man nu vill vända på det; kanske något för frisk?
Misstänker att svårigheten att komma intill specilaistvården heter 'åtstramningar' eller man nu hellre vill kalla det effektiviseringar eller varför inte besparingar?
Så nu ska jag funder på om jag ska gå sjukgymnasternas artrosskola och om jag ska lägga några tusen (SEK) på besök till ortopedtekniska för nya avgjutningar och nya fotinlägg. Att få detta subventionerat var inte å tänka på eftersom mina besvär inte orsakat tillräckligt besvärliga felställningar. Jag måste alltså bli sämre för att få en chans att bli bättre…?
Däremot funderade vi på om inte mitt högerknä och höger höft skulle röntgas.
Här var det jag som ifrågasatte meningsfullheten i det.
Jag undrade: "Hur förhåller vi oss till det vi hittar beroende på vad det är vi letar efter?"
Jag fick en poäng där.
Jag kommer ju ändå att röntgas om jag blir sämre och då eventuellt inför en operation.
Vi hittade en brufensynonym som kunde ges rectalt (suppar). Det kan innebära att jag eventuellt kan höja den inflammationhämmande dosen. Den nivå som jag nu har, 400mg till natten är för låg. Jag skulle få bättre smärtlindring om jag utöver den dosen också kunde ta t.ex. 800 mg på morgonen. Med tabletter funkar det inte eftersom jag då får en mycket besvärande diarré.
[01-08-010-015]

4 svar på ”Nu blir det fest :)

  • Hej och tack för tips.

   Den smärtstillande delen har jag inga problem med har ett liknande preparat som jag tar vid behov.

   Det jag mest är ute efter via Ibuprofen är den inflammationshämmande effekten.

   Ha’ de’!

 1. Hej Nisse!

  Smart att själv ordinera prover :o) Det brukar jag också göra!

  Hm, ja att du måste bli sjukare för att eventuellt ha en chans att bli friskare är fullkomligt logiskt med tanke på den politik som vi har idag!

  Säkert något smarthuvud som har räknat ut att samhället sparar pengar på det. Det kan ju vara så att han/hon inte kan använda ens en miniräknare till varorna som köps på Konsum, än mindre räkna på något större.

  Man vet aldrig, men har politikerna bestämt det så är det säkert bra!
  Så du får väl bli lite sjukare, men om du väl blir det så har säkert reglerna ändrats så då är du för sjuk. Bättre då att planka in på reumatologen.

  Man kan bli galen för något mindre…

  MK DVK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *