Dag 3 i Corralejo, Fuerteventura

GRATTIS! Kusin Christina.

Planerat:
QiGong
Frukost
Promenad / GPSgömmeletande / Upptäcka / Fotografera
Mat
Dokumentera dagen

Såhär blev det:
Sov ok

Bidde en liten frukost

Geocaching
Har en plan att arbeta mig söderifrån och norrut – alldeles för jobbigt så jag har redan övergett den planen.

Åkte ned till Fuerteventuras mest sydliga ända. Där är en fyr och där finns givetvis en GPSgömma. Hittade den.

Äkte sedan norrut till en utsiktspunkt vid berget Montaña Aguada. Där fanns det också en gömma.

Nästa gömma var lite knepigare. Först försökte jag ta den via stranden. Det blev stopp när det var ca 800m kvar fågelvägen. En massa ilsket strömmande, skummande vatten omöjliggjorde vidare framfart den vägen.
Hittade en död krabba som såg väldigt levande ut:
Krabba. Montaña Aguada. Fuerteventura.
Det blev till att knalla tillbaka ca 2km och sedan rätt upp för den branta nordvästsidan av Montaña Aguada. 
Antagligen orkade jag inte ta mig tillräckligt högt upp, för de stigar jag gick på användes endast av getter. Det fanns massor med skellett av döda getter utmed stigarna…
Jag kom fram, till slut. Men det tog ca 5 timmar och gömman tog sin tid att hitta. Kl 17:24 var jag klar för återfärden. Att ta samma väg tillbaka var inte å tänka på. Det blir mörkt fort här och jag hade ingen tanke om att bli på en brant bergsvägg när det blev mörkt.
Så jag valde att gå rakt upp och passerade mellan det höga berget och ett lite mindre högt berg.
Där betade ett par getter:
Getter. Montaña Aguada. Fuerteventura.
Ned på andra sidan (sydvästra) och kom till slut ned i en s.k. ravin. Följde den ned till bilvägen som går på öns västra sida. Och gick sedan upp mot utsiktspunkten, via en grusväg, och därefter ned till den plats där jag parkerat bilen. Det var kolmörkt när jag kom fram (20:45),
Drack upp det sista av vattnet och drickan. Körde sedan ned till Morro Jable och köpte mer.
Körde därefter 'hem' till Corralejo. Det tog sin tid. Var hemma ca strax före 24:00.
Gissa om det var skönt att duscha, ta ett dopp i polen och sedan lägga sig.

Hälsoläget:
Idag gick det åt en hel del extramediciner. Ett knä började krångla när jag gick på vägen till bilen (den sista biten)
[03-08-025-095]

2 svar på ”Dag 3 i Corralejo, Fuerteventura

 1. Nisse du brukade ju skoja med mig och säga att jag är värre än Gunde Svan med mina träningsrundor men nu tycker jag inte du är ett spår bättre, snarare värre!! Undra på att det går åt extra resurser!

  • Nu i efterhand måste jag ju konstatera att det där var riktigt dumt gjort – en av de första dagarna.
   Egentligen hade jag tänk ta lite enklare rundor till att börja med.
   Men så hamnade jag liksom här. Det var ju ungefär samma som hände en av de första dagarna på Teneriffa. Den gången hade jag ingen ’energi’ med mig och jag höll verkligen på att dåna av (Teneriffa Dag 3).

   Idag, 29/9-2012, hade jag planerat att ta 4st sandökenGPSgömmor. Cyklade till en bra startpunkt och knallade ut bland sanddynerna.
   Och rätt som det var satt jag högt uppe på en bergstopp (Roja) och konstaterade att det var regn på gång och berget bestod av sand och grus…
   som väl var så kom det mesta strax väster om mig.

   Kramar!
   Från Fuerteventura Corralejo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *