Kylproblem – inne

På morgonen idag upplevde jag nog den mesta värk och stelhet jag känt på mycket  länge. Eksemen blir inte bättre, tvärtom. Ett läkarbesök är nära nu.

Bilen (igår)
Igår ringde jag och höjde körsträckan på försäkringen. Vi kör mer än 1500 mil per år.

Ringde serviceverkstaden och hörde med dem om när vi ska komma med bilen.
Vänta tills mätarställningen börjar närma sig 6000 mil blev svaret.
Vi vill nog gärna få bilen servad innan den förväntade sommaren.

Kyl/Frys
Frysen låter något mindre sedan den blev 'nedskruvad' så långt det gick. Men den lutar framåt. Den står på en sådandär vattenuppsamlare och den lutar lite. Justeras det i framkant så pressas frysen upp mot de väggfasta överskåpen. Och det kan ju inte vara bra…

De ringde från Sjöstads, i Vänersborg, och meddelade att den nya dörrhyllan hade kommit. Servicekillen som var här pratade om att vi skulle ha en i vit plast eftersom de genomskinliga är ömtåligare.

Döm om min förvåning när de kommer med en genomskilig plasthylla. Den tredje i ordningen nu.
Jag fick ett bryt och ville veta hur butikspersonalen tänkte. De menade att vi skulle stuva om i kylen och inte ha tunga grejer i dörrhyllorna.

Jag undrade då vad i en kyl kan tänkas räknas som lätta, med tanke på att det finns fyra hyllor i dörren och den översta rymmer redan kaviartuber och liknande.
->: Inget vettigt svar.

Jag undrade också om inte det förfarandet, att avlasta dörrhyllorna, var ett sätt att dölja ett kvalitetsproblem?
->: Inget vettigt svar mer än att jag skulle mejla tillverkaren… jag? Borde inte butiken reagera på det? (Se nedan)
Jag fick också veta att de sålt massor av just dessa kyl/frys och inga hade de problemen vi hade. Jag ville då veta hur många men det visste de inte.
Då frågade jag hur de kunde veta att det då var massor?
Undrade om de hade någon kundförteckning för jag ville gärna höra med några om vad de tyckte om produkterna (Kyl: Elektro [EH] Helios KS3820. Frys: Elektro [EH] Helios FG3390). Gick inte, de hade inget kundregister – är det sant?

Jag diskuterade med dem om nu inte frysen slutar låta och dörrfackhyllorna fortsätter gå sönder så vill jag sätta mig ner och resonera med dem hur vi ska göra. Inte en chans att 'Vi' tar tillbaka dem. Blev svaret. Jaha, sa jag, då får det bli en tvistefråga då.

Butikspersonalen säger det sista, att jag har ju rätt att få nya dörrhyllfack i tre år…
Jag vill ha dörrfackhyllor som håller i 10 år!

Vi har inte ändrat vårt placeringsbettende jämfört med den gamla kylen och att den nya då inte klarar de påfrestningarna kan jag inte se som annat än ett kvalitetsproblem.

Jag fick rådet att skriva ett mejl till tillverkaren. (gjort, se nedan)

Jag blir väldans gramse på butiker som uppvisar ett dylikt förhållningssätt. Ska inte de liksom hjälpa till och föra min talan?

Skickade följande text till ElektroHelios:

Frysen (Elektro [EH] Helios FG3390 (922023040)): Den för väsen. Serviceperson har varit här och justerat. Det blev väl kanske pyttelite bättre.
Fick hjälp med att sänka ned (skruva) frysen helt då jag såg att den vart pressad upp mot de väggfasta överskåpen. Eftersom vi har ett vattenskydd, på golvet, så är det högre i bakkant så frysen kan inte stå rakt, utan då måste den skruvas upp och pressas mot överskåpen. Oljudet är något mer uthärdligt nu men inte bra.

Kylen (Elektro [EH] Helios KS3820 (927275480)): Dörrens glasklara plasthyllor; där har nu den tredje. sedan maj 2011 gått sönder. Butikspersonalen på Sjöstads i Vänersborg menar att vi ska disponera om i kylen så att allt som är lätt placeras i dörrfacken.
1. Vad är det som är lätt, i en kyl? Tuber av olika typer är placerade i översta dörrfacket. Sedan finns det inte så mycket mer lätta kylskåpsvaror.
2. Om nu föregående kyl som fanns där när vi flyttade in 1999 har klarat vårt kylskåpsbeteende, placering av varor, så kan inte jag tolka nuvarande problem på annat vis än att det är en kvalitetsbrist och jag kan inte se att jag som kund ska vara delaktig i att dölja den bristen genom att ändra ett invant placeringsbeteende. Själv har jag dessutom problem med lyft – även av vikter under ett kilo så jag vill ha så mycket som möjligt i armbågshöjd.

Butiken är helt ovillig till att diskutera inbyte och att vi i stället, mot en skälig mellanskillnad får kyl / frys av bättre kvalitet.

Är det sant att Ni inte har vita plastfack till vår kyl: Elektro [EH] Helios KS3820 (927275480)?

Tacksam för respons

Vänligen

Hälsoläget:
Morgonen var svår. Efter medicinerande blev det bättre så dagen får ses som ok.
[02-05-015-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *