Teneriffa Dag 48

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska Teneriffa tillsammans med hustrun eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Upp före soluppgången. Ut till klipporna och kollade soluppgången. Fick lite regn på oss.

Sedan gick vi till Galletas och köpte fisk, en skiva tonfisk. Fångad samma morgon av lokala fiskare (8€ (10€/kg)).

På hemvägen handlade vi lite mer. Det var också tänkt att vi skulle handla lite gott nybakt bröd, på bageriet, men så var det ju måndag. Det är stängt på måndagar…

Det blev en ordentlig brunch.

En ordentlig vila krävdes efter det.

Hustrun överraskade med att vilja komma upp på den närmasta kullen. Den är ganska brant på denna sidan så jag. "Ähh. Det ser väl inte så farligt ut", kommenterade hustrun.
Berget; Montaña Amarilla är i.o.f.s. endast 74 möh högt men som skrivet, ganska brant på ett par ställen.

Hustrun gick först. Vi kom till ett parti där hennes höjdskräck slog till (så oväntat). Vi fick pratat lite och gjorde en liten sidomanöver så vi kom till ett mindre 'hotfullt' parti och rätt som det var så var vi uppe!

Samma väg tillbaka var ju inte å tänka på så då föreslog jag att vi tar den flackare men längre vägen. En bit av den går uppe på en bergskam och det ser inte så bra ut, för den som är höjdrädd. Men vi gjorde så att hon gick först och när det kändes otäckt så fick jag gå fram och ställa mig så att hon såg att det gick ju. Sådär höll vi på tills vi var nere.

Rundturen på berget avslutades med havsbad – härligt!

Hem å vila igen.

Och in till Galletas, igen. Vi ville prata med turistinformationen vilket jag också velat ett antal gånger men det har varit stängt? Det var det nu med.

Vi åt mat (Fisch & Chips) på en närliggande restaurang (riktigt dåligt tillagad – vi har otur med restaurangmaten). En av personalen upplyste oss om att turistinformationens öppettider var väldigt sporadiska. Denna dag hade den t.ex. varit öppen mellan 08:30 och 10:00. När jag berättade om att jag var där för ett tag sedan och att det då satt en lapp om att det 'tyvärr' var stäng för dagen så berättade han att den lappen hade suttit uppe i två veckor…

'Hem' tidigt och i säng.
 

Hälsoläget:
Inget 'viktigt' att klaga på, även idag.
[01-08-025-035]

4 svar på ”Teneriffa Dag 48

  1. Låter hemskt detta med maten. Brukar inte åka längre än till de nordiska länderna. bodde på Grand Canaria som 7 åring, i ett år.
    Mamma gjorde maten den gången. Men jag kan verkligen känna smaken av det du beskriver när allt annat verkar vara tipp topp.
    att det ska behöva vara så, usch altså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *