Teneriffa Dag 49

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska Teneriffa tillsammans med hustrun eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Idag kunde vi titta på soluppgången från balkongen i samband med en tidig frukost.

Planen var sedan att promenera bort till bananplantaget. Det som ligger västerut och kanske bort till fyren. På vägen skulle vi se om vi kunde fått köpt frimärken och så då kolla turistinformationen.

Igår kväll försökte vi köpa frimärken men då var det en attans lång kö. Idag var det endast 4 före.

Hustrun köpte förresten en magväska i en butik igår kväll, på hemvägen.

Och – trot eller ej men turistinformationen var öppen så fick vår information, t.ex., om hur man ska
få ut de sista centen av bono-bus-korten, Loro Park (Pt Cruz), Ziam Park (P l Americas), Mascadalen (Masca) & båtutflykt där man kunde ha chans att se valar och delfiner.
Som väntat fick vi inga priser utan en massa broschyrer (varav flera jag redan hade…).
Vi förstod då att det var lika bra att gå till en 'agency' och kolla priser och så eventuellt jämföra med en inne i Cristianos t.ex.

Vi fortsatte sedan förbi fiskförsäljningen, Galletas marina och strand och vidare utmed Teneriffas  (södra) Atlantkust, västerut, mot bananplantaget. När vi väl kommit förbi detta jätteplantage så kom vi också fram till fyren.
Där träffade vi på en tjej som letade efter sin hund. Den hade blivit skrämd av ett par cyklister. Vi hjälptes åt att lokalisera den – hon var på väg åt fel håll och jag såg en skymt av en vit halvstor hund som sprang in mot land. Åt motsatt håll. Hunden kom tillrätta.

Väl vid fyren så fick vi fundera lite. Skulle vi gå samma väg tillbaka eller skulle vi fortsätta till Pal-Mar, ta ett bad, ev äta något och sedan bussen hem.

Det blev alternativ två.

Badet var ingen positiv upplevelse. Nu var det i.o.f.s. extremt lågvatten men det gick inte att simma vid stranden för i så fall slog man i antingen rumpan eller knäna i bottenstenarna. Och det var en liten kamp att ta sig upp.
Strandpromenade innehöll ett antal fasta bänkar eller sittformationer som var klädda med vitt spräckt kakel. Utmärkt ställe att byta om på. Vi satt där en stund och torkade.

Jag berättade  för hustrun om vägen till Cristianos och när hon fick se det parti som jag bedömde som lite jobbigt så föll den iden helt.

Vi bestämde att vi först skulle kolla buss och om det inte gick någon inom den närmaste tiden så skulle vi hitta någonstans att äta.

Vi hade tur. Hittade ett Tyskt par som bodde i Pal-Mar och brukade ta bussen in till Galletas. Till och från Pal-Mar gick det endast en buss, vid ett fåtal tillfällen under dagen och vi hade lyckats pricka in ett av dem!

Bussen kom strax, en liten en. Det tyckte vi var konstigt. Till denna håla var det väl OK med en liten buss men därifrån krävdes en stor buss.

Vi gick av i Galletas och gick till Marinas restaurang. Vi hade vart dit på morgonen och blivit inspirerad av menyn.
Vi beställde en flerrätters fiskmeny där det ingick en flaska av husets vin. En flaska vatten beställdes också in. Det dröjde, med maten, så vi fick in en korg med bröd och ett par skålar med dip.

Maten kom. På översta våningen låg två överstekta tonsfiskskivor. På våning två låg tre välstekta, 'hela' makrillar och tre 'hela' lika välstekta sardiner. Nederst en fisk som jag glömt namnet på men den var vit i köttet och riktit god på samma våning låg också Kanarianska potatisar (välkokta).
Efter viss möda fick vi ned maten. Har nog aldrig plockat så mycket fiskben.

Efter maten gick vi till Silencio och Westhaven Bay. Där ligger en 'agency' för bl.a. olika utflykter.

Där fick vi priser och tider på turen till och från Loro Park, Mascadalen och Båtturer. Nu ska vi jämföra dem med något ställe i Los Cristianos.

Jag fick akut behov av toabesök (fixades via en restaurang).

Vi gick därefter till närmasta 'supermarket' och köpte vatten och lite annat samt en Toblerone.

Väl hemma trodde ju jag att det skulle bli en dusch och sedan lite slappa men pilsner på balkongen. Nä, det skulle badas i poolen. Det var igenmulet och jag tyckte det var kallt – men vad gör man inte…

Det blev lite balkongmys också. Sedan hände det. Både hustrun och jag fick akuta vattniga diarréer. Vi kan inte riktigt besluta oss för om det var Tobleronen eller fiskrätterna.
Men som väl var så lugnade det ned sig ganska (relativt) snabbt.

Hälsoläget:
Skulle väl vara magen då samt ett litet hugg i bröstryggen när vi satt och försökte få information om hur naturen egentligen såg ut i Mascadalen.
[02-08-015-055]

2 svar på ”Teneriffa Dag 49

 1. Låter skönt med pilsner i sommar värmen, Diarreen behöver inte vara maten har jag märkt. Jag äter ungefär samma mat vart tredje vecka under någon dag som jag gjorde föregående tid, om du förstår vad jag menar. Helt plötsligt någon av dessa gånger får jag riktiga diarree problem under en mycket kort period. Jag har liksom du ingen aning varför. Kanske man tänker på saker och lever lite anorlundare så hormonbalansen kommer i gungning. Inte vet jag. Förlåt om jag inte presenterat mig föresten. Läste om din kamp med diskbrocket för några månader sedan och sparade denna länk. Anledning: Jag har halskot brock samt länsrygg. Just börjat min kamp som tycks bli oändligt lång om jag inte dör plötsligt…. Kanske kan behöve ett och annat tipps från dig om du inte tar illa upp. Dessa jakla vårdcentraler. Läkarna dår nere tycks inte fatta mysket och väntlistor för att bli patient till rejäla läkare är alltid fulla. Ha det skönt och mysigt

  • Det är skönt med sommarvärme.

   Diarrén drabbade både mig och hustrun – samtidigt – jag håller på att vi fått i oss något olämpligt.

   Helt ok att ställa frågor om dina problem och jag ska svara efter bästa förmåga men gör det i så fall via mejl: nisse @ ngn . nu (ta bort alla mellanrum).

   Hälsningar! [Bild: Spaniens Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *