Teneriffa Dag 19

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska naturen, leta GPSgömmor eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat; Teneriffa Dag 18. 15/10-2011.

sömn; ok

Handlat
Tog min dramaten och gick iväg och handlade müsli och vatten samt en brödbit – i en affär som jag inte hittat tidigare?

Vulkanutbrott
Det rör på sig under vattnet strax söder om Kanarieön El Hierro. Enligt de uppgifter jag senast har kommit i kontakt med diskuterar forskare att det troligtvis handlar om ett fyrstegsutbrott. Och att det som nu sker är steg ett. Två är att det kommer att skapas en vit rökpelare. Steg tre är att den mörknar och blir svart. Steg fyra är att lavan bygger på och eventuellt kan det dyka upp en ny liten ö.

Idag, på förmiddagen har stora gasbubblor, i vattnet, blivit synliga utanför El Hierro's sydliga del. (earthquake-report.com).

Det finns risk för Tsunami om utbrottet blir våldsamt. Det är då främst södra kusten av La Gomera, sydvästra delarna av Teneriffa och Gran Canaria samt Afrikas västkuster som kommer att drabbas men allt tyder på att det blir ett relativt lugnt utbrott.

Bok
Läser bok och väntar på en av två saker;
1. Mina fötter ska visa sin icke-klena sida och hålla för mer än en dags vandring.
2. Vulkanen vid El Hierro ska dundra till så att jag får uppleva en Tsunami på nära håll – fast från säker plats.

Väder: Mulet?

Kollade läget
Åt 'baksidan' till, såg jag en kvinna stå och stryka kläder åt sin man medan han satt å tittade på TV. Inte f-n håller väl alla Ni upplysta kvinnor på med sådant…?

Såg en annan sak; En ung,mycket lättklädd (iklädd stringbikininunderdel – jag vet för jag studerade detta noga!) kvinna / ung kvinna ligga och sola vid poolkanten – är jag därmed gubbsjuk eller helt normal?
Frågan kvarstår dock är den strykande kvinnan med tillhörande TV-man också normala?
Får jag försvara mig med att det är i betraktarens ögon skönheten sitter…?

Hälsoläget:
Om vi skiter i fötterna så känns det faktiskt bättre.
[01-08-035-005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *