Teneriffa Dag 13

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska naturen, leta GPSgömmor eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat;
Teneriffa Dag 12. 9/10-2011.
sömn; ok.

Morgon
Idag, nu på morgonen vaknade jag som jag brukar, strax innan gryningen. Jag klädde mig i badshorts och en kofta. Tog med mig en kasse med ett par badshorts till och en handduk.
Därefter gick jag till platsen man kan gå ned och bada i havet. Jag hade tänkt ta ett gryningsbad. Precis när solen gått upp.

Jag hade nog missbedömt tiden om när solen tänkte gå upp för när jag suttit där och väntat i ca 15 minuter så bestämde jag mig att i vart fall göra min QiGong på en plats jag valt ut och på så vis möta solen.

Upptäckte att jag hade mer problem med balansen än vad jag brukar?

När jag var klar satte jag mig och väntade igen. Det var värt den väntan. Överraskande dök det upp en starkt lysande orange ojämn del av solen. Ojämnheten uppstod av att jag såg solen komma upp med Gran Canaria i fjärran (tror jag…). Sedan kom det som var ännu mer häftigt. Det tog mindre tid än två minuter för hela solskivan att komma upp. Noterade att solen var framme 08:05
Det blir väl senare å senare här med, eller?'

Vandring
Har ju bestämt att tiden här på Teneriffa ska ägnas åt att röra sig. Kroppen ska hållas igång. Det tar på krafterna kan jag upplysningsvis nämna.

Igår gick jag ju österut. Idag åt väster. Till Pal Mar. Söder om Pal Mar ligger ett öde landskap. Där har någon valt att lägga en GPSgömma…
Hittade den.

Idag var det ovanligt klar luft så i vart fall jag tyckte att man kunde se toppen av Teide, tydligt. Gör kameran det?:
[Bild: Teidebild]

Letade upp en till, ja, GPSgömma alltså. Den var gömd i närheten av ett fyrtorn. Nära å nära, ca 170m.
Eftersom jag inte har tillgång till skrivare och bara sporadisk tillgång till internet. Så får en passa på när det bjuds. Med den lilla digitalkameran fotograferar jag av bildskärmen när jag har de bilder framme som jag anser att jag kan komma att behöva.
Oftast är det s.k. spoilerbilder (De ska egentligen kopieras över till min GPS via VantagePoint men nu gör det inte alltid det.). Denna spoilerbild kan visa, mer eller mindre, i närbild, var gömman finns.

Hade jag inte haft den bilden med mig till den nu aktuella gömman så hade jag aldrig hittat den. Den låg under tre lager stenar i ett landskap som bestod av stenar och dessutom visade GPS:en 'fel' med ca 5 meter.

På väg till den gömman tog jag en bild på Atlanten. Det är väl kanske södra delen av sydamerika eller något som ligger långt utav helsike där borta i fjärran:
[Bild: Atlantbild]

Tillbakavägen hade jag planerat söder om bananplantaget men så blev jag nyfiken på om det fanns någon genare väg från fyrtornet och in genom bananplantaget. Det gjorde det inte. Bara å vända.

Antagligen var det den extravändan som gjorde att jag nu sitter med blåsor under vänster fots stor- och lilltå.

Försöker här med en googlebild visa hur effektivt bananplantaget, nästan, stänger av tillgängligheten till ett naturskyddsområde:
[Bild: Naturskyddsområde]
Naturskyddsområdet är det som ligger till vänster om det röda märkt 'G'. Och söder om 'E'.
A = Mot Los Cristianos
B = Brant bergända som 'stupar' rakt ned i vattnet.
C = Berget; Llano de las Mesas och en blåprickig möjlig men brant väg över berget till Los Cristianos
D = Pal Mar
E & F = Om man inte vill klättra utan följa vägen till Los Cristianos följer man de gröna prickarna upp till 'F' sedan en väg utmed motorvägen, västerut.
G = Pananplantaget som är enormt. Enda vettiga vägen förbi är kustvägen.
H = El Fraile (här bor mest s.k. lokalbefolkning)
I = Las Galletas
J = Det lilla röda är en kort kustremsa som inte är åtkomlig för promenad p.g.a. privata lägenhetskomplex. Man får alltså göra en omväg om man vill följa kusten.
K = Costa del Silencio

Det jag vill komma till är att man kan inte 'gå runt' om man nu inte tycker att promenad utmed landsväg är tjusigt.
Alternativen är:
Samma väg tillbaka
Buss från Pal Mar.

Hälsoläget:
Trött i kroppen och värk i fötterna. Jag har överansträngt mig
[01-08-035-085]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *