Teneriffa Dag 6

Planerat:
Tar bilen och utforskar de SE delarna av Teneriffa

Så här blev det:

Uppdaterat: Teneriffa Dag 5, 2/10-2011

Bilen
Ärligt det ska bli skitskönt att slippa bilen. Imorgon är det sista dagen. Har inte bestämt till 100% hur jag ska disponera den dagen men det lutar åt området norr om 'Americanos'.

Teide
Hade ju nästan bestämt mig för att inte ta bilen upp – det tar ju tid. Om vi bortser från restiden och den anspänning det ger att sitta bakom ratten i dessa supersmala serpentinvägar (västra uppfarten), mil efter mil, så ångrar jag inte ett ögonblick.

Speciellt när jag kom 'upp'. Inte till själva Tiedes topp, givetvis, utan till den krater som bildar ett jättestort platåområde med skiftande biotoper och geologiska underverk. Det här med geocaching lär man sig massor genom, jag lovar!

Några bilder på mig, min GPS och 'objekt' som skulle finnas med:
[Bild-fn problem med bilduppladdningar? (111005)].

Ett par bilder som visar 1; En utsikt och pilen pekar på ett ungefär där jag tror Costa del Silencio ligger:
Utsikt

En bild på mig, uppe i det jättelika kraterområdet med två vulkantoppar i bakgrunden:
Nisse och ett par vulkaner

Geocaching
Det blev inte så många 'behållare' utan det blev mer s.k. eartcaches. Mer en uppgift som ska lösas i samband med något geografiskt unikt. Å så ska det tas en bild:

Tvätta
Det blev tvättat på f.m. – hade inget å ta på mig…
Inget bråk om tvättider men maskinerna hade sett sina bättre dagar. I den ena jag ladda så var själva trumman oval – gissa hur det lät….

Säkerheten
Verkar inte ha hänt något på den fronten, idag. Har också konstaterat att om detta är en säkerhetslösning så måste det råda stor okunskap eller så är det ett misstag. Om jag har balkongdörren öppen, en glipa om ca 10cm så kan ju givetvis ingen ta sig in. Men, det är så, för mig, att jag har en dubbelöppning. Står man ute på balkongen så kan man enkelt peta upp respektive ned ett par sprintar och 'vips' är man inne – nästan ljudlöst…

Naturbilder
Kan inte komma på att jag tagit en enda djurbild idag. Får se om det stämmer när jag kollat bilderna.
Nope, inte en enda…

Annan natur
Råkade tydligen av 'misstag' trampa på kackerlackan på ett skadligt vis:

Kackerlackan
Det tog två försök att få ihjäl den helt. Seglivade rackare.
3cm var överdrivet, mer 2,5cm.

Hälsoläget:
Det mesta känns OK men rygghuden känns som att den håller på att spricka. Syns det?:
Nisse rygg
(Klicka på bilden för att få den mer detaljerad)
[01-08-045-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *