Teneriffa Dag 5

Planerat:
Tar bilen och utforskar de SW delarna av Teneriffa

Så här blev det:

Uppdaterade: Teneriffa Dag 4, 1/10-2011

sömn;ok.

Bilen
Det här med att köra bil på Teneriffa är spännande. Men sköter du dig och håller dig till hastigheterna och på vägen så tycker jag att det går bra. Kanarierna är lika dåraktiga bilförare som vi har en del av hemmavid.

När man planerar sin körning, och då gäller väl det främst, när man ska färdas på vägarna utmed Teneriffas västra och nordvästra del. Om ni lyckas uppskatta avståndet, på någon karta, ta det gånger 4 eller 5. Kartskala tas i beaktande och sedan räknar ni med en snitthastighet om ca 40km / tim.

För resten av Teneriffa, om vi då menar där det är motorväg så är det givetvis enklare att beräkna tidsåtgång. 80 – 120 är det som gäller och med en snitthastighet om ca 100. Om man vill…

Puerto de la Cruz
Idag valde jag att ta vägen just utmed Teneriffas västra del och upp till de nordnordvästra områdena. Målet var Puerto de la Cruz.
Med nuvarande erfarenhet så hade det gått snabbare – och känts säkrare – om jag valt motorvägen åt Nordost och kört via La Laguna.

Jag gillade Puerto de la Cruz, väldigt backigt men det var något som tilltalade mig. Har sett parker, centrala staden och flera stränder samt krupit i en grotta – eller var det en gammal avloppskulvert?

Jag hade planerat att också hinna med; San Juan de la Rambla, Icod de los Vinos, Garachico och Buenavista men så blev det nu inte.
Mörkerkörning på de där serpentinvägarna känns inte som min grej.

Geocaching
Letade upp några i Puerto de la Cruz och blev då bekant med ett Tyskt cachingpar, trevligt.

Tvätta
Det börjar dra ihop sig till tvätt. Jag fick en nyckel till tvättstugan, när jag kom, eftersom jag skulle stanna så länge.

Säkerheten
Det var ju på 'G' någon säkerhetslösning för altandörren. Det hade / har monterat in en låssprint i golvet. Säkerheten blev väldigt hög. Nu får jag upp altandörren ca 20 cm. Det går att få upp den mer men då får jag bruka våld vilket visar sig som repor i golvets stenplattor.
Lämnade en lapp på Mr Dennis Freud's kontorsdörr när jag åkte i morse. Nu när jag kom hem låg en lapp i rummet om att han skulle låta någon titta på det där under måndagen.

Naturbilder
Har tagit massor med bilder på ödlor och spindlar samt ett par olika arter finkar men jag får gå igenom och publicera dem när jag har ork, tid och lust…
En fjäril:
[Bild: Liten guldvinge (Lycaena phlaeas), Pt Cruz, Teneriffa]
Liten guldvinge (Lycaena phlaeas)

En ödla:
[Bild: Tenerife Lizard (Gallotia galloti), Pt Cruz, Teneriffa]
Tenerife Lizard (Gallotia galloti)

En spindel:
[Bild: Hjulspindel (Araneidae), Pt Cruz, Teneriffa]
Hjulspindel (Araneidae). Kan inte artbestämma den. Hjälp med detta mottages tacksamt.

Hälsoläget:
Känns ganska ok.Än så länge har inget blivit värre…
[01-08-045-055]

4 svar på ”Teneriffa Dag 5

 1. Hej hopp kusin!
  Va skönt att resan till värmen verkar hjälpa mot dina krämpor.
  Väntar på foton av omgivningen!
  (ps lånade en rolig historia från din blogg till FB)
  Ha det bäst!
  Hasta la vista!
  Annelie

  • Ska se vad jag kan göra angående omgivningsbilder. Är ju inte vid lägenhetskomplexet så mycket. Är mest ute å far med bil. Men snart är hyrtiden slut å då lugnar det ned sig lite.
   Le deseamos lo mismo!
   Kusin NGN

 2. Härligt att du tittar dig omking så mycket du hinner medan du har bilen, men det går ju bra med buss oxå. Vi har aldrig hyrt bil pga trafiken. Vilken bedrift att köra upp till Teide! Ser du vilken skillnad det är i landskapet mellan sydsidan och nordsidan, Puerto är ju så mysigt?
  Kanske borde Djungelparken ligga i närheten av där du bor ( med norrlandsmått mätt) den är absolut värd att se. Går bussar dit från Playa de las Americas och du kan gå i timmar, hänga i lianer och åka nån rodelbana mm OM du vill, annars går du på fina vägar och ser massor av djur och växter. Finns bilder från det på min blogg tror det var 2007. Här i Uppland har vi strålande väder och runt 15 grader – inte fy skam! Ha det bra jag följer med spänning fortsättningen.
  Kramar Nonna (förbannade spamskydd jag räknade att 10+3 blev =10 ha-ha)

  • Det har varit hektiskt med bilen. Både att ha den och att köra. Tycker faktiskt inte trafiken är värre här än hemma men bortsett från motorvägen så är vägarna definitivt smalare!

   Från nu blir det lite lugnare och makligare tempo.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Spaniens Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *