Fredag!

sömn: ok.

Geocaching
'Knäckte' ett krypto idag, på morgonen. Jag började med det igår morse men körde fast. Det är en s.k. mystery och det är: One (GC1ET1W) i Lidköping. Jag håller på och förbereder en resa dit för att fånga några GPSgömmor.
Det fin minst två mystery till där och de är:
Inga Problem (GC2C93N)
Summa Summarum (GC1T7TN)

Inga Problem (GC2C93N)
Den körde jag fast helt på, hade bara kommit halvvägs, klurat ut nyckeln. Fick hjälp av annan s.k. cachare.

Summa Summarum (GC1T7TN)
Löste jag helt på egen hand. Plockade fram gamla mattekunskaper och min grafräknare.

I Lidköping har de två till sk mystery.
Monument i city (GC2YNJ4)
Baka baka liten kaka (GC334EJ)

Monument i city (GC2YNJ4)
Här ska man leta upp åtta monument / statyer i Lidköping och söka lösningar enligt ett angivet system (skitjobbigt för en utsocknes).

Baka baka liten kaka (GC334EJ)
En s.k. wherigo. Det är en interaktiv variant. Via ett specialapplikation till en androidtelefon eller om man har 'rätt' modell av GPS (garmin med stöd för wherigo). Man får instruktioner (hämtas till enheten via dator), efter hand som 'spelet' håller på och man hamnar på 'rätt' platser.
Jag har hitintills inte lyckats få till det där. Saknar 'rätt' prylar.

Igår stötte jag på något liknande elände. Det var en myster i samhället Tun, vid Såtenäs. Den heter:
Tun Chirp (GC2KMY0)
Det är en s.k. chirp-mystery. En chirp är en pryl som tillverkas av garmin. Den kan sända iväg en signal innehållande information och om du har rätt mottagarprylar kan du läsa informationen, i din prylenhet. Jag har inga sådana prylar; diskriminering.

Å andra sidan får jag väl betrakta dessa s.k. cachar på samma vis som jag förhåller mig till de GPSgömmor som har terrängsvårighetsgrad 4-5. Vilket oftast innebär klätter- eller dykutrustning och det är ju inget för mig…

AfterWork
Enligt planen blir det After Work på Quality Hotell här i Vänersborg, idag.

Bra plan! Träffade, eller rättare; gammal kompis tog stryptag på mig bakifån (L-GK). Fick veta en hel del icke hört, glömt och blev påmind, tackar!

Förfärligt att de drog igång en högljudd orkester (radar)…!?

Beställning
Har beställt en ny GPS, en Garmin Oregon 550T + 4GB minne, av cyberphoto.
Hur, jag frågar hur…, ska jag finansiera detta?
(ironi…). Nu, då, kan jag, förhoppningsvis fixa både s.k. chirp och s.k. wherigo.
Den har också 3D-karta över 'hela'* Europa, inklusive Teneriffa.
*Av någon märklig anledning anses t.ex., Finland (m.fl.), enligt Garmin, inte tillhöra Europa…?

Hälsoläget:
Lederna värker över hövan…
[03-06-025-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *