DHL, PRV, Bok, Snö och Farsan

sömn; ok. kom sent i säng men vakna ändå relativt tidigt.

DHL
Jag väntar ju på ett paket som ska komma via DHL.

Idag fick jag ett telefonsamtal från en paketutkörare. Trodde att de skulle lämna paket men samtalet blev lite oväntat;
P=Paketutköraren från DHL
N=är jag det
Telefonen ringer…
N: ”Ja, det är Nordlundh.
P: ”Ja, hej det gäller en hämtning.
Efter en kort men mycket fundersam tystnad;
N: ”Hämtning? Du menar lämning?
P: ”Nej, här står att jag har en hämtning.
N: ”Jag har inget paket att ge dig. Vad skulle det vara?
Nu är det P:s tur att vara tyst en stund;
P: ”Var bor du och vad heter du?
N: ”Jag bor på Agnesborgsvägen 12 och namnet är Nordlund.
P: ”Rackarns, ja jag har bara att jag ska hämta ett paket på Agensborgsvägen. Du är inget företag då?
N: ”Nejdå jag är en helt vanlig person.
Det där tyckte tydligen P var jätteroligt för han skrattar hjärtligt en stund. Jag fortsätter;
N: ”Men jag har ett paket som ska till net2worl men jag har inte fått några returuppgifter till mig än. Bara ett mejl om att de ska skicka det till mig.
P: ”Jo det stämmer, det är de som beställt hämtningen och du har alltså inte fått några returpapper. Ja då kan jag ju inte hämta något… Jäkla tur att jag ringde först.
N: ”Just det. Men du har kanske något till mig? Jag väntar nämligen på ett paket som lämnade Tyskland halv ett på natten den 24:e.
P: ”Ja, det borde ju vara här nu, vänta lite… nope, inget paket. Det kanske kommer i morgon och då kan jag ju ta ditt paket också för då har du väl fått returpapperen?
N: ”Det är möjligt att de kommer i morgon men posten kommer tidigast 12:30. Så då hänger det på när du har din körning. Tror inte jag kan lyckas få brevbärarn att ändra sin runda.
P: ”Nä, de har fullt upp. Låter inte alls bra. Vi får se hur det löser sig.
N: ”Just det. Ha en bra dag!
P: ”Mors.

Det blev alltså inget lämnat och inte heller något hämtat…

PRV
Fick brev idag från Folkbokföringen (Skatteverket). Det var ett personbevis på far, att användas vid ansökan om efternamnsändring hos PRV (Paten- och RegistreringsVerket).

Var inne på deras hemsida och fick fram ansökningsblanketten, PDF-format. Fyllde i och skrev ut i två ex.

Har betalt ansökningsavgiften så nu fattas bara att far skriver på själva ansökan, skickar in den, till PRV och så får vi vänta och se när och om det händer något.
De behandlar den och vi förutsätter att den går igenom. Då har far fått nytt efternamn, från ’Nordlund’, till ’Nordlundh’.
PRV anmäler det till Folkbokföringen och de skickar då nytt personbevis.

Far måste då fixa ett nytt ID-kort om han t.ex. någon gång skulle vilja ta ut pengar på banken eller få ut mediciner på Apoteket.

Jag och brorsan samt brorsbarnen kan sedan vända sig till Folkbokföringen (Skatteverket) och ansöka (kostnadsfritt) om att få farsans efternamn. Min fru och brorsans f.d. kan inte få sina efternamn ändrade på detta vis, de måste ansöka via PRV. Nu är detta inget problem då ingen av dem vill byta från ’Nordlund’ till ’Nordlundh’ (Konstiga typer…?).

Vilket innebär att jag och hustrun inte kommer att ha samma efternamn, liksom.

Efter att Folkbokföringen så blir det till att fixa nytt pass, nytt körkort samt kontakt med och meddela namnändring till t.ex.: banker, försäkringsbolag, elbolag och telefonbolag. De kan bli lite kinkiga om personuppgifter inte stämmer. Nämnda institutioner gäller ju givetvis också farsan.

Farsan
Ringde. Arbetsterapeut hade varit där och kikat. Resultatet blev att far blev sittande med en blankett som ska skrivas på, av fastighetsägaren. Det gäller att åtgärda en lite hög tröskel mellan Hall / WC. Far har försökt ringa fastighetsägaren men denne var borta resten av dagen.

Jag skickade då ett mejl och fick ganska snabbt svar. Blanketten ska skickas till fastighetsägaren så skriver denne på och skickar den sedan till kommunen. Jag meddelade detta till far och så skickade jag ett mejl till farsan med uppgifter om vilken adress det ska stå på kuvertet.

Han ville ha en elrullstol också…
Det krävde ett läkarintyg. Det tyckte far att ett sådant borde gå att fixa under morgondagen (fredag), via telefon….
Jag ringde hans vårdcentral och efter en massa val och knapptryckningar (far hade försökt och gett upp…) så resulterade det till slut i att ’de’ skulle ringa upp, under sena eftermiddagen.

Det ringde. Nu blev min tur att bli förvånad. Far fick en telefontid, fredag eftermiddag…

Bok
GLASBRUKET, Arnaldur Indridason, Prisma, 2003, ISBN: 91-518-4135-5
Har läst slut på den nu. Bra och fängslande men jag irriterade mig på alla Isländska namn jag inte har en susning om hur de ska uttalas. Identiteterna i boken blev liksom otydliga, för mig, på det viset.

Snö
Balkongerna är nu halvfyllda med snö. Det är väl lugnt. Nog kan man vänta tills de är helfyllda innan snön måste bort?

Hälsoläget:
Idag har jag känt mig febrig men inte lyckats hitta någon temperaturhöjning. Värkmässigt har det varit ganska lugn. Jag har i.o.f.s. tagit det lugnt också, legat i sängen och läst bok.
Min tinnitus är lite väl högljudd. Inte direkt trivsamt. Eksemen håller jag i hyfsat schack via salvor, oljor och krämer.
[03-03-050-005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *