Rhodos dag 4 av 9

Planerat:
Sovit gott
Äter en god frukost
En promenad
Lite bad
Kolla smådjurslivet.
Mera mat
Mera bad


Så här blev det:
Bemärkelsedag
Idag fyller Marika, Yvonne m.fl. samt jag själv år!

Grattis!

Hela dagen!


[not. 2010-06-19 kl 15:14- lokal tid]
Hade ställt klockan på 04:00. Ville upp och kolla om ormarna var morgonpigga.

De Engelska damerna hade upplyst mig om att en bekant till dem sett en orm vid en boulebana (den 10:e)

Jag smög omkring vid bergkanten. Innan jag kom dit lyckades jag riva sönder mina byxor på ett taggtrådsstängsel vilket är något de gillar starkt.

Såg endast insekter, spindlar bl.a. och en ödla.
Spindel
[Bild: Spindel]

Ödla
[Bild: Ödla (Inte en susning)]

Rovfluga (2 bilder)
[Bild: Rovfluga (Inte en susning)]

Jag såg också Grekjäveln som är ägare till hunden och binder den vid muren, utan vatten. Tog ett par bilder men det var ‘höftbilder’ så de missade grovt.

Har senare funderat på om det kan vara så att det är getägaren som sätter hunden där för att hindra dem att komma ned till frodigare marker. Så är det nog men det försvarar inte frånvaron av en vattenskål.

Hemma igen. Blev grattad av hustrun. Såg fram emot min födelsedag.
Fick ett badlakan med, enligt uppgift, Afrodite på:
[Bild: Min födeslsedagsbadhandduk]
avgör själva.

Och så fick jag en turistTtröja:
[Bild: Min födeslsedagssouvenirTtröja]

Frukost och lunch

Tog en tur i högsta vattenrutschkanan (för barn) – hustrun filmande. Sedan åkte vi ’bildäck’ Det gick en liten ’flod’ runt ett vattenlekland som man kunde åka i. Det blev aldrig någon bild på hustrun när hon blev översköljd av vatten (hon lovade faktiskt det… :meSad: )

Vi tog en promenad ned till vattnet. Dagen innan hade jag köpt en snorkel, i hotellbutiken, och den måste ju provas. Jag får nog säga, generellt, så är det mer ’liv’ i det strandnära vattnet vid de Svenska kusterna men jag ’fångade’ en eremitkräfta som jag sedan visade hustrun.

Sedan kände jag en kroppsstelhet och en ’ont-i-halsen’ som inte kändes bra. Jag var tidigt i säng.

När jag duschat och ligger utsträckt, naken, på sängen och hustrun står i badrummet och blåser håret, också naken.
Då ringer det på dörrklockan – genast öppnas dörren, jag hann inte reagera med mer än att jag hade börjat vrida mig för att ta mig ut sängen. In i rummet störtar en karl, mumlar något, tittar på AC-displayen, mumlar något igen och försvinner sedan lika snabbt.
Jag hann bara få upp ett ben för att ’skyla mig’.

Ingen presentation, uppger inte sitt ärende, väntar inte på att vi öppnar…

Det blev klagomål till Receptionen, dagen efter, den 14:e.

Besviken över att Fritidsresor och hotellet ’missade’ min födelsedag. Det skulle nämligen ingå en ’överraskning’ i ’paketet’.

Hälsoläget:
Halsproblem
[02-03-050-010-{03}]

2 svar på ”Rhodos dag 4 av 9

 1. Nisse!
  Varma GRATTIS på din födelsedag! Lite i efterskott men inte mindre innerliga :o) Himmel och pannkaka! Visste inte ens att ni var på Rhodos..
  Ska lusläsa dina inlägg, spännande!

  Detta inlägg: trist att du inte fick se några ormar, men en del kul kryp fanns i alla fall.

  Hundägaren borde bindas fast utan vatten och mat ett dygn och AC killen tillbringa några timmar i ett större kylskåp!!

  För att inte tala om Fritidsresor som glömde din födelsedag! Det är ju för tusiken deras jobb att ta hand om sina gäster och hålla reda på det, särskilt vid utlovad överraskning. Bu för dom, säger jag!

  Sen var det ju tji att bilden på översköljd hustru inte blev.. Låter i alla fall som en mysig födelsedag med att åka bildäck i vattnet! Vi blir aldrig för gamla för att leka och för våra knytta kroppar är det lättare att röra sig.

  Kramar!

  • Tack kära du!

   Rhodos var inte planerat. Vi bestämde och beställde resan den 8:e och den 10:e åkte vi.

   Att inte hitta orm – när andra gör det – nästan samtidigt, känns liksom inte rättvist. Speciellt som det är personer som helst inte vill se ormar.

   Har skrivit till Fritidsresor och beklagat mig över den där Gregiska ’idioten’ och bett dem se till att han åtminstone kan se till att hunden har ständig tillgång till vatten.

   Annars håller jag med du, bind fast gubbjävlen i muren så kan han själv skrämma getter.

   Det minsta man kunde begära är att aktuell person kommer, med t.ex. en fruktkorg, personligen och ber om ursäkt. jag vet inte… men de har kanske ett annat tänk Grekerna. De är egentligen ganska lika Turkarna. För den meningen kommer jag antagligen att bli förföljd resten av livet och få gömma mig under skyddad identitet.

   I samma klagobrev som jag hänvisar till härovan har jag skrivit att jag önskar mig en ORDENTLIG överraskning / kompensation.

   Vatten är en väldigt bra lekmiljö – för knytta kroppar.

   De hade ju en bar i poolen. Den kunde man simma till och sätta sig på en ’barstol’ som var under vattnet och så kunde man fritt beställa det man ville (all inklusive). Undrar vad det hade kostat annars?

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *