Bra fredag

sömn; ok. Fortfarande problem med myckna svettningar på efternatten…?

Naturbesök
Hustrun talade inte om för mig att det var storm och hösttemperatur ute. Såg knappt ett enda djur.
Och ryggen och benen protesterade.

Släktforskningen
Jag är kvar i Naverstads församling (Göteborgs och Bohus län, Bohuslän). Försöker hitta var, Olof (Olle) Andersson född 14/11 1833 (ev 17/11), är född. I senare husförhörslängder står det att han är född i Lur (Tanum (Göteborgs och Bohus län, Bohuslän)). Jag har hittat såpass att han har varit en sväng till Lur, som barn (1850-1856). Jag kan inte hitta honom som född i Lur. Inte heller i Naverstad eller Mo (Göteborgs och Bohus län, Bohuslän).

Fadern: Anders Jansson 5/5 1804 (Jönsson förekommer på en del ställen)
Modern: Agneta Johansdotter 13/1 1796

Om det nu är samma far och mor till Olof som det är till hans något yngre bror, Carl Johan, född 21/6 1836. Han har jag hittat i Naverstads födelsebok.

Bägge, far och mor, uppges ha Naverstad som födelseförsamling. Tyvärr är dessa födelselängder inte skannade så jag kan inte verifiera det, via datorn.

Däremot är husförhörslängderna (Naverstad) för dessa perioder skannade så jag kanske ger mig på att gå igenom dem från pärm till pärm. Dels för att se om de går att hitta där och dels för att få ledtrådar till syskon och föräldrar.

Restaurang
Vi har vart på restaurangbesök. Hustrun hade pratat ett tag på att bjuda ut sonen på en bit mat och jag blev övertalad om att följa med. Där fanns ju hamburgare. Idag fick jag veta att det skulle komma en fjärde gäst. En flickvän till sonen. En mycket, mycket positiv överraskning.
Attans trevlig tjej.

Hälsoläget:
Synd att min rygg och jag inte är överens om vad som är trevligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *