Mycket släktforskande blir det

sömn; svettig. Åt fel, igår kväll – igen…

Naturrunda
Inte ett kräldjur – var är ormarna?

Släktforskning
Har roat mig med den mindre roliga delen att ta reda på när förfädersmänniskorna dog.

Har kört fast på en; Bengta Mårtensdotter f:1826-06-13 (i vissa ’längder’ är hon född dag 15). Senaste säkra uppgiften om henne hittade jag i en utflyttningslängd: Everlövs kyrkoarkiv, Flyttningslängder (1850-1861), 1853 (ut).

Den personen som skriver är kanske ’ojämn’ eller så har Bengta flyttat till ett ställe jag inte kan tyda.

Titta på bilden nedan. Klicka på den så  visas en lite större variant:
[Bild: Församling eller Gård?]
Att församlingsnamnet i mitten är: ’Blentarp’ tycker jag verkar självklar. Hur konstigt nu än ser ut så har jag tolkat ’församlingen’ som är skriven i bildens bägge ytterrutor som: ’Blentarp’ det också.

Så här ser det ut:
[Bild: Församling eller Gård?]

Men jag blir mer och mer tveksam. Det är helt uppenbart samma person som skrivit denna rad. Raden gäller en person och ett inskrivningstillfälle. Så, tacksam på förslag på vad det kan stå, i de bägge ytterrutorna. Och i den ensamma rutan som visar vart ’min’ Berta flyttade 1853.

Jag har ’dammsugit’ Blentarp och jag finner ingen Berta Mårtensdotter f:1826-06-13 i Everlöv.

Kan inte hitta henne i någon av folkräkningarna 1880, 1890 eller 1900 så antagligen avled hon relativt ung. I vart fall yngre än 54 år.

Hälsoläget:
Konstaterande: Så länge jag inte rör på mig känns det ganska ok…

2 svar på ”Mycket släktforskande blir det

  • Ett lysande förslag som givetvis ska undersökas. Det finns ett ’Mantorp’ inom Häglinge församling i Kristianstads län.

   Ska även se om jag kan hitta något på ’Mentarp’

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *