Både bra och dålig dag

sömn; svettig. Jag åt mat alldeles för sent under kvällen igår.

Naturrunda
Hustrun kom in från sin morgonpromenad och meddelade att vädret var ’underbart’!

Det kändes väl OK när solen lyste. Men iskall blåst och mulet…

Givetvis mulnade det till vid 09:00-tiden då chansen, på ’min’ breddgrad*, att hitta orm är som störst.
*(Breddgrad, latitud: 58.355869 eller +58° 21′ 21.13″. Längdgrad, longitud: 12.331452 eller  +12° 19′ 53.23″ [vill du veta mer om breddgrader och längdgrader kan du läsa om det på sv.wikipedia.org/wiki/jordens_koordinatsystem])

Himlen var väldigt märklig. Det var mer blå himmel än moln men molnen gick liksom i ’stråk’ och ett sådant ’stråk’ skymde solen nästan hela tiden.

Nu vet jag ju att våra Svenska kräldjur ’solar’ även om det är mulet. De kan tillgodogöra sig de värmestrålar som trots allt kommer igenom molnen.

Jag hittade en Skogsödla (Zootoca vivipara), antagligen, samma som sist:
[Bild: Skogsödla (Zootoca vivipara)]

Jag gick väl min ’runda’ ett par tre gånger. På väg hem och ganska frusen fick jag så till slut ’lön för mödan’. Jag hittade en brun huggormshona i Onsjökärrets nordvästra hörn och då menar jag det bokstavligt:
[Bild: Huggorm (Vipera berus)]
Huggorm (Vipera berus)

Bomässa
Hustrun hade fixat två fribiljetter så vi åkte till bomässan i nya Arena Vänersborg.

Vi kikade i ’alla’ montrar (73st + 5st s.k. workshopsmontrar. Där fanns också en föreläsningsmonter och ett kafé samt information). I ena ändan hade de en hoppborg, för barnen. En, eller möjligtvis flera, små gröna svampliknande ’gubbar’ gick omkring och vinkade på barnen och bjöd på kramar.

I en monter prövade vi ryggmassageapparater. Jag var nära att investera i en som jag kunde ha just för ländryggen.

I en annan monter hittade jag BG, min kusins man, han är i byggbranschen. De hade en tävling. man skulle slå i tre spik på så kort tid som möjligt och det fanns redan ’rekord’. Kommer inte ihåg men det var väl ca 7 sekunder.

Jag ställde upp – vad gör man inte… 3st spikar fick jag, radade upp dem på plankan. Hammaren skulle ligga på plankan. När ’kontrollanten och tidtagaren sa, typ: ’GÅ!’ så greppade jag en spik och hammar och drämde till – missade. Ett lättare slag sedan åkte den ned i plankan på 3 slag. Under sista slaget hade jag redan greppat spik nummer två och den slog jag i på tre slag den tredje behövde fyra slag. Det tog 11 sek. Jag fick ett pris. Jag tror nog det var ett tröstpris. Hustrun bestämde att jag ville ha en reflexväst så då fick det bli så.

Kusin Anneli, kom BG ihåg att framföra hälsningen?

Vi var i en fastighetsmäklarmonter, Mäklarhuset. Där ’deltog’ vi i en tävling, man kunde vinna resor eller SPA-vistelse, tror jag. I den montern sålde de, bl.a. fastigheter i Alanya (Turkiet).
Monika, håll i dig nu. För en riktigt billig peng skulle jag kunna få köpa ett hus, bortåt Tosmur, för 300 000€. De arrangerade visningsrersor för ca 3000 SEK.
Bo-Göran, en av mäklarna, var riktigt i sitt esse och erbjöd ’värdering’. Han hart varit i vår lägenhet och värderat den. Vi hörde inget från han. Inger inget gott förtroende. Bättring Bo-Göran!

Vi deltog i ytterligare en tävling och det bara för att Helen är så trevlig. Hon jobbar numer för Länsförsäkringar. Man kunde vinna en ’bag’ med paraply och en del annat. Tänkte att det kunde ju vara fräckt att ha med den nästa gång vi hälsar på C&E-L. ’C’ om jag nu inte vinner en så kan väl du fixa en, tack!

En bra stund stod vi sedan och blängde på en liten robotdammsugare. Nu gör vi en lång tankekurva kort, vi köpte den. En CleanMate 365 QQ-2 VH. Det följde med en påse med extra borstar och två filter, mässpris: 2995 SEK:
[Bild: Robotdammsugare CleanMate 365 QQ-2 VH]
Har redan hunnit med att testa den. Den har fördelar – och nackdelar. Vi börjar med nackdelarna:
– Man kan inte reglera sugstyrkan så den suger inte upp lite större gruskorn och hår som ’sitter fast’ i en matta t.ex.
– Den klarar inte mattor med fransar och s.k. ryamattor.
– De ’program’ den ska genomgå skapar en slumpmässighet, om det är det minsta lilla hinder i vägen. Effekt: en del ytor blir ’aldrig’ automatisk dammsugna.
– Den kommer inte åt i ’hörn’ då den är helt rund.

Fördelar:
– Den har en fjärrkontroll. Jag kan sitta på en stol och ’styra’ den.
– Trycker man på fjärrens ’Home’-knapp så letar robotdammsugaren upp laddningsstationen själv. Inte på det ’intelligentaste’ viset, kanske, den börjar ’åt vänster’ och följer sedan ’väggen’ och ’hinder’ tills den kommer fram till laddningsstationen.
– Den kräver inga dammsugarpåsar. Innan varje användning så tömmer man en plastbehållare.

Slutledning, så här långt: Vi behåller givetvis den ’riktiga’ dammsugaren och använder ’roboten’ som ett komplement. Och så får vi väl klippa av fransarna på köksmattorna…

Väderstationen
Tog bort givarna för vindstyrka och vindriktning. Helt meningslösa data då ’stationen’ är placerad på balkongräcket, i ’lä’ för alla vindar från nordväst till sydväst.

Ska ’tömma’ den på data idag också. Efter en tids samlande ska dessa väderdata jämföras med mina besvär och mående.

Hälsoläget:
Ryggen har bråkat svårt idag. Mässan gjorde det inte bättre. Fick stoppa i mig vb-medicin. Hustrun fick köra hem.

6 svar på ”Både bra och dålig dag

 1. Nisse!

  Du måste ha med givarna för blåsten på din väderstation! Finns inga sämre dagar för mig än de blåsiga. Redan vid lätt blåst kommer värken och ökar med vindhastigheten,
  Jag vet flera som upplevt samma sak ang blåst contra smärta.

  Så tänk på den saken du också, vore ju synd om du missat något viktigt. (Kan visst inte stava till ”vesäntligt”)

  kramen /Lena

  • Problemet med vindgivarna är att de sitter i ’lä’. Ska de visa ’rätt’ eller att det är vind över huvudet taget så måste jag skaffa ett ca 4-5 m långt aluminiumrör.
   Och vad jag har förstått hitintills så kan det bli problem med tillstånd. Jag bor ju i en bostadsrätt.

   Det finns ytterligare en anledning till att jag tagit bort dem. Jag misstänker att de eventuellt kan skrämma bort presumtiva gäster till fågelholken.

   Och givetvis har du rätt vinden påverkar ju jättemycket.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Jaja, han kan ju alltid drömma… Idag går det att hitta nybyggda fina lägenheter för 35 000 € och villor för betydligt under det vad han angav. Jag kommer också att hjälpa kunder med att hitta bostad men säkra sådana. Håller just nu på att hjälper ett engelskt par som ännu inte fått deras lagfart trots köpet sedan 1 år tillbaka. Mäklaren bara fortsätter med sina (bort-) förklaringar. Men det fixar jag! Det finns så många som försöker… Och, kan tillägga, att dessa är inte alla turkar :p

 3. Apropå djur&Natur så såg jag en skogsmus på innergården både i lördags och igår. De grävde upp lökarna och mumsade på mina krokusar, så nu finns det inga kvar! Jag blev så härsken att jag beställde musfällor med maken och lyckades fånga den ena. Medna den andra fortfrande är på fri fot. Jag är visserligen djurvän men när de äter upp mina växter blir jag sur.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *