Underhållning

sömn; ok

Promenad
Återigen fick hustrun ut mig på en morgonpromenad. Hon kan hon…

Datateknik
Har suttit och sökt på internettet om vilken s.k. USB WiFi Adapter som garanterat kan passa till Kjell&Company’s multimediaspelare Roxcore EZ-Play HD.

Jag hittar att en sådan USB WiFi Adapter, i så fall ska den ha chipset Realtek RTL8187b. Det är en del av den elektroniken som sitter i den trådlösa USB-adaptern.

Har hittat en, modell: AF-SG7

Problemet med den är att den inte går att uppbringa inom ’vanliga’ beställningskanaler. En del belkin-adaptrar kan tydligen också ha detta chipset men jag kan inte få reda på vilka…

Belkin själva har ingen info om detta på sin hemsida.

Så jag skrev ett mejl till Kjell&Company och frågade vilken USB WiFi Adapter man ska köpa till.

Fick ett svar som imponerar…

Efterlevandefundering
Begravningsplats; kyrkogård, gravgård, gravplats, gravskötsel. Gravrättsinnehavare, gravplatsavgift och gravvårdsavgifter.

En massa att hålla reda på.

Det här skiljer sig ju också väldeliga mellan de olika kyrkogårdförvaltningarna.

I vårt fall så ingår inte ’kantklippning’ och ’rengöring av sten’ i ’grundskötseln’. Och ’grundskötseln’, i vårt fall, skulle kosta ca 600:-/år. De plockar då bort ’skräp’ och vissna växter och borstar väl antagligen av gravstenen emellanåt.

Det som ingår i vår kyrkoavgift som alla betalar via skatten, vad gäller kyrkogården; skötsel av alla gemensamma ytor, inte själva gravplatsen alltså.

Däremot lär det ingå en rättighet att kostnadsfritt få ha en gravplats, på kyrkogården. Antal år har jag inte fått rätsida på. 25år är det som kommit fram, rent generellt. Efter det så får ev efterlevande betala.

Husspindel
På mitt rum har jag en liten Zebraspindel. Hustrun vet inte om det. Den åker ut i så fall. Precis nu (18:00) så kom något sakta ned, från taket, och precis mitt framför näsan på mig – jag blev vindögd – det var min spindelkompis. Jag tog tag i den osynliga tråden och ’lade’ den lille på ett bord, i röran, till vänster om mig.

 Stand-up på Villa Stranna
I kväll ska vi till Trollhättan och Villa Stranna där ska vi äta mat och bli underhållna av två stand-uppare: ’Radio-Bente’ och ’revy-Anna-Lena’ med ’Med LIVET som insats’.
[Bild: Bente & Anna-Lena]
Jag tycker den långa tjejen var klart bättre än den kortare – förlåt…

Hälsoläget:
Ska bli skönt att komma i säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *