Kanske bättre inomhusklimat

Sömn ok. Knepigt att jag har kalla områden på kroppen; yttersidan av höger överarm och ländryggen inklusive ’bilringen’?

Spam
Höll på en bra stund med att både automatiskt och ’för hand’ rensa bort äver 3000 spamkommentarer från galleri.ngn.nu
Nu har jag kopplat på dels spamkontroll (Akismet) och moderering. Det innebär att jag ska få ett mejl och sedan godkänner jag kommentaren, eller inte.
Innebar det inte alls. Jag får se om jag kan hitta en lösning på det där. Just nu hamnar alla kommentarer ’bara’ i ett modereringsstatus och jag måste ’manuellt’ logga in och kontrollera. Så kan vi ju inte ha det…

Promenad
Tog en kortare idag (3,32km). Det är fin har i området. Jag har många olika promenadvägar att välja på, i alla riktningar.

Korpar
När jag var ute och promenerade hörde jag ’kra-kra’ i luften från 2 eller 3 korpar. De cirkulerade över mig och liksom följde med. Kände verkligen det där med ’olyckskorp’ och hur olustigt det känns att ha just korpar som cirkulerar över en och låter: ’kra-kra’.

Efter en stund fattade jag vad det handlade om. Det var troligtvis en revirstrid. Två av korparna försökte köra bort en tredje som protesterade.

Spisfläkt
Två pojkar har varit här och bytt spisfläkt. Något bostadsrättsföreningen beställt. Det görs i alla lägenheter.
Jag tycker dock att den nya fläkten ’brummar’. Ett lågfrekvent störljud. Kolla med hustrun när hon kommer hem om hon hör det. Det är kanske mina hörapparater som förstärker något som normalt inte bör höras?
Hon tyckte att den här spisfläkten lät mindre…

Skeppskatt
En av pojkarna som var här och bytte spisfläkt berättade att han väntar på en kattleverans, en Skeppskatt. De har tydligen en ’tumme’ som gör att de liksom kan ’greppa’ grejer.
Kollade det där, det är en missbildning som oseriösa ’uppfödare’ avlar på. Se WikiPedia:Skeppskatt.

Paket
Fick ett mejl om att DHL har lämnat av ett paket vid Onsjökiosken. Det är troligtvis de beställda luftfuktarna. Ska hämta dem nu.

Luftfuktare
Nu är 4st luftfuktare på plats vid två element. Elementet i sovrummet och i mitt rum.
Då får vi avvakta och se om det dyker upp någon upplevd förbättring av inomhusklimatet.

Ett aber är ju att de där ska vattnas…

Galleriet
Har lagt till alster:
BASTUGUBBAR
[Bild: BASTUGUBBAR]

Modellen
[Bild: BASTUGUBBAR]

Hälsoläget:
Oförändrat. Bra alltså.

6 svar på ”Kanske bättre inomhusklimat

 1. Hej Nisse

  Jag har också problem med vissa ljud som verkar förstärkas av tinnitusen eller tvärtom, förstärker tinnitusljudet. Syrepumpen till akvariet, köksfläkten, vår tickande väckarklocka och liknande. Såna ljud som ingen annan egentligen hör eller bryr sej om kan växa till ett otroligt brummande inne i mitt huvud.

  Snoriga kramar!

  • Jag vet inte om jag tidigar upplevt att vissa ljud förstärks men…, det där med tickande klockor är något bara jag hör – i vårt hem…

   Snorig, fortfarande?

   Hur förlöpte bröllopet?

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Skumt det där med att man bara har vissa kalla ställen på kroppen, har det med, kan det vara att man har sämre blodcirkulation där tro?!?

  Härom dagen när jag var ute med hunden i skogen så fick jag se en skymt av en tjäder(tror jag) det var då en stor fågel.

  Höll nästan att s***a på mej, så skogsrädd som jag är 😉
  Tur att hunden inte märkte nåt….rädslan *fniss*

  Kram kram!

  • Kalla kroppsområden tror jag är en s.k. nervillusion. Nervsystemet luras. Det är endast på de områden som s.k. inerveras av nerver som är i kläm eller påverkade på annat vis.

   Tjädrar är stora fåglar. Och dessutom kan de ligga och trycka till sista stund och flaxa upp mitt framför en och då blir det ordentligt med byxångest… :me:

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Jag tror jag aldrig har varit så här länge snorig och hostig som nu, det verkar som om det är Ebba och jag som smittar ner varandra turvis.

  Bröllopet gick bra, vi hade riktigt roligt. Men det blev lite väl mycket för min trötta kropp och tröga hjärna.

  Kramar

  • Småbarn och förkylningar är lurigt. Vi vuxna får ’helt plötsligt’ en massa nya bakterier och virus vi tidigare inte varit i kontakt med.
   Det verkar som om det ’ska’ gå några varv innan kroppen ’vänjer sig’ (bildar immunitet).

   Du får kram den nya frun från mig :me:

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *