TräningsFredag

sömn ua.
I går kväll gjorde jag i ordning en mindre ’rulle’ att ha under ena knävecket. Dessa ’rullar’ gör jag av handduk i lämplig storlek som jag rullar till lämplig hårdhet. Denna rulle lägger jag sedan i ett örngott och rullar det till en rulle. Örngottet och rullen knyts ihop med snören vid lämpligt avstånd från rullens ändar.
Jag har sedan tidigare en större rulle som jag antingen lägger under ländryggen eller utmed ryggraden. Det beror på var det värker som värst.

Efterlysning!
Jag efterlyser person som har besvären nedan. Eller de som känner någon som har något liknande.

Det här är något jag drabbas av varje höst/vinter och förloppet är exakt detsamma, varje år.
[Visa mer…]

Elavtal
I går 20:00 bestämdes det. Det blir 1 år röligt avtal. Bara det nu inte blir rörigt också…

YuoTube
Kom på… att jag nog vill ha en låt, videolåt, av Joan Jett & The Heartbrakers: I Love Rock N’ Roll. (kult)

Ska se om jag kan få till en s.k. widget, i vänsterkanten, mitten någon stans. En YouTube-widget. Med den för mig heliga kultlåten.

Fixat. Ordnade det redan i går kväll.

Kuddar
AirMax Restform(hittar ingen tillverkarlänk…) hittade en via ellos postorder totalsumma 344 SEK. Har lagt lite frågor här och där för att se vad folk tycker om den. Hitintills verkar kvaliteten vara tveksam. Men omdömen är blandade.
Kanal Excellent – är också en intressant kudde. Det var Nonna som tipsade om den. Har inte fått fram totalpris men det finns ett rekommenderat pris på leverantörens hemsida: Prominens.
En variant för 545 SEK och en med mer tempurliknande material;
Kanal Excellent SPACE rek. pris 795 SEK.

Fick svar angående Kanal Excellent. Det tillkommer 160 SEK i frakt oavsett modell. Och de kan inte säga att den inte värmer. Det viktiga för mig är att kudden ska upplevas som sval.

Tempurkuddarna och alla med dun upplever jag som varma. Och det betyder att jag då svettas.

Egensjukgymnastik
Idag hände det, jag tog tag i det. Nu börjar jag träna filéerna igen. Jag följer det schema som jag ’gjort’ sedan tidigare enligt denna sida.
[Visa mer…]

Ryska Spikmattan
Efter dusch lade jag mig på spikmattan så att jag fick mest piggar ned mot ländryggen. Jag har en (digital) äggklocka med mig och ställer den på 10 minuter. Snart dags att utöka till 20 minuter.
[Visa mer…]

Farsan
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Inte så illa som de senaste.
Under dagen: Rätt så ok. Känns som om förmiddagens egensjukgymnastik för mina filéer hjälpt lite.
Kvällen: Högerarmen och svanken (länden) har varit jobbiga idag. Och gasläckan har varit farligt nära ångvissla.

7 svar på ”TräningsFredag

 1. ”Gottont” är en mkt bra benämning och motsats till Skitont rent ut sagt:)

  Videoklippet, det fina är ju att det håller än idag och slår mkt ”skval” på fingrarna.

  Ikväll är det Melodifestivalen som gäller, kollar oxå, tycker det hör till. Har ju ngt sorts underhållningsvärde i sig, även om det inte är direkt min musiksmak så vill man kolla, reta upp sig lite och gnälla på ”fel” låtar som vinner:)

  För mig går låtarna in & ut lika snabbt, minns dem inte och det tyder väl på viss klen musikalisk kvalitet, konstigt med tanke på klisterrefrängerna eg…

  Grattis till dig som lyckades få personligt svar ang. kuddarna, själv ringde jag La Redoute om en sängattiralj, de hade inhyrd telpersonal som inte visste ett dugg om sortiment, kvaltitet osv… man man kan undra om det är medvetet så man skall köpa grisen i säcken liksom.

  Ha,ha(f´låt) det låter lite som ormen som ömsar skinn, din årliga hudåkomma, jag får oxå torra självsprickor på händerna och viss klåda på kroppen när det är torr luft inne (kallt ute). dricker massor med vatten och tar Omega 3 kapslar som f.ö tycks hjälpa lite mot kroppsvärk tröttheten oxå, kan vara placebo men jag suger åt mig den positiva effekten iaf.
  Utslagen-kan det vara köldeksem? Har en väninna som får det varje vinter såfort det kryper emot noll.

  Ha d fint!

  • Det blev ju en bra definition på ”GottOnt”.

   Den där låten spelade jag in på ett band, 13 gånger i rad. Och sedan körde jag den på ganska hög volym när jag pluggade. Gick en psykiatrividareutbildning för sjuksköterskor i Kristianstad (1982). Bodde på s.k. elevhem. Det verkade som de andra i korridoren blev störda? Konstiga människor…

   Melodifestivalen som koncept ger jag inte mycket för men jag tycker det är kul att lyssna och se både nya och gamla artister framför nya melodier.

   Sedan har jag stor behållning av Petra Mede.

   Ja, och förra årets Björn Gustavsson gick då rakt in i mitt hjärta.

   Att inte få vettig information är ju definitivt inte sådant som imponerar.

   Tror vi kan blanda in fler djur än ormar i att beskriva mina besvär…

   Jo, jag har allt begripit att det har å göra med årstid, luftfuktighet (torrare) och kyla samt kortare ljustid.
   Och jag har hittat en hel del som lindrar.
   Men jag fattar inte vad det kommer sig att det år efter år kommer i exakt samma ordning och på exakt samma fläckar.

   Vofför kommer t.ex. inte torrsprickan på vänster tumme? Utan endast och bara på höger tumme. Inget annat finger, någon gång.

   Kramar!

 2. Nisse!
  Man kan ju undra om det med torrsprickan bara på höger tumme???!!! Hmmm….det är inte så att du kanske suger på tummen på natten eller så?! Därav bara på höger tumme och inte på vänster?! 😉 eller….??!! *FNISS*

  Kramar!

  • Tackar allra ödmjukast för ditt engagemang.

   Och det är sannolikt något sådant åt det hållet – också.

   Eftersom jag haft de här besvären i många år så vidtar jag åtgärder:
   1. Dricker extra mycket vatten.
   2. Duschar som mest 2 ggr per vecka och använder schampon och tvål som är dokumenterat snälla. I övrigt är det ’katttvätt’ eller ’raggartvätt’ :me:
   3. Smörjer huden med mjukgörande och fuktighetsbevarande krämer.
   4. Smörjer angripna ställen med någon olja för att hindra ökat angrepp av andra mikroorganismer. Där en del omnämns i pdf-materialet.

   Men likväl så kommer det, år efter år. Givetvis beroende på den torrare luften som dels skapas av att vi värmer upp mer men också att vår kalla luft här, är mer fuktfattig i sig om man jämför med luftfuktigheten om somrarna.

   Lite motsägelsefullt blir det när jag sedan påstår att utomhusluften här ner är ’råare’. Det beror på den extra fukt som kommer från Vänern, så länge den är isfri och nordan ligger på.

   När Vänern sedan, ibland, fryster till, så gör luftfuktigheten ett ’skutt’. Klart att det där är tufft för bortskämda välfärdsskinn som dessutom misshandlar sina kroppar med överprocessat livsmedel.

   Det som egentligt ger mig huvudbry, är den bestämda ordningen och just det där med en enda torrspricka, på samma ställe på samma tumme en gång per år.
   Och på den andra tummen ’försvinner’ överhuden – men bara på den tummen, inte den andra.

   Klådan på underbenen har vi studerat mikroskopiskt och kunnat konstatera att där är det en svamp som härjar i de mikroskopiska husprickor som uppstår.

   Röda utslag och klåda på/i bröstbenets hud har bestämts som ett milt angrepp av en normalt hudvänlig hudbakterie, en streptokock som ’fastnar’ i de mikroskopiska hudsprickor som blir där.

   Klådan och ’skorven’ eller ’gnejs’ (mjölkskorv) som jag får på huvudhuden (även på hårlösa ställen – områden som tenderar att bli större???). Ja, det kan drabba de som har mjölkallergiger och de som inte tål laktos (laktosintolerans).
   Och jag tål inte mjölk men försöker inte bry mig. Mer än på höst/vinter då det blir allt för uppenbart och då drar jag ned på mjölkkonsumtionen.

   Men grejen här är att även om jag fortsätter dricka mjölk och det fortfarande är långt kvar till både senvinter och vår. Så försvinner de hudbesvär, på skallen, när hudsprickan på höger tumme dyker upp.

   Jag fixar inte att klura ut logiken i att besvären är så precis regionala och följer ett förutbestämt mönster.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *