Lördagssnurr

sömn ua, bara lite muskelvibrationer.

Ett stort

GRATTIS!

till farbror Uno som fyller 80 idag.

Data-Ubuntu
[Visa mer…]

Data-Windows-Vista
[Visa mer…]

Till far
Vi, jag, hustrun, sonen dotter och hennes sambo åkte och hälsade på far. Han hade problem med en timer. Den var jordat och kontakten var ojordad.

Lovade att jag skulle se igenom vårt förråd(?) av timers.

Vi hade med oss fruktsallad och grädde. När far började lassa upp såg han genast att där fanns det ju bananer. Det tål inte far. Vilken miss. Det blev ett raskt besök till närmast kiosk och inhandla en glasspinne.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Ovanligt seg. Men det känns fortfarande bra att jag går upp och tar en morgondos vid ca 06:00 vilket gör att det är mycket trevligare att sedan ca 08:00 vakna upp och ta sig ur sängen.
Konstigt, egentligen, att jag inte upplever det som ett problem att gå upp 06:00 jämfört med 08:00?
En förklaring kan ju vara att det antagligen ändå är ’tvunget’ att gå upp vid ca 06:00 och kissa och eftersom det, för mig, går näst intill på automatik så utgör inte en sväng om dosetten något större besvär.
Det mest naturliga vore ju annars att ha ett glas vatten och piller på sängbordet.
Under dagen: Kan inte gnälla över några större besvär. Värker i högra halvan av kroppen när jag promenerar. men, va f-n, en är ju van.
Kvällen: Lite småvärk i högerarmen. Annars har jag väl varit mest lömsk över MS WIN Vistas seghet.

2 svar på ”Lördagssnurr

 1. Hej
  Jag har kikat lite i din blogg men kunde inte hålla mig från att kommentera nåt mer nu hehe.
  Jag har oxå testat att reparera Vista på ett otal maskiner men alltid måste installera om eller byta till XP .
  Typiskt Microsoft att släppa ett system som buggar så mycke.
  Jag ska bygga ihop en maskin till hemma så jag kan köra lite Linux igen det är många år sen sist så jag är lite nyfiken nu.

  • Hej Egon!

   Som jag misstänkte…, jag är inte ensam. :me:

   Jag halar definitivt flaggan för Vista. De har försökt göra det lika säkert som Linux är. Men de verkar ha valt helt fel väg.

   De strävar efter att göra det mer och mer användarvänligt med mer och mer krånglig funktionalitet. Och då går det ju som det går…

   De utgår ju från att du endast ska installera s.k. Vista-certifierade program och komponenter – då fungerar det.
   Men nu är ju inte PC-världen sådan och butikspersonal som idag säljer datorer och datorkomponenter är väldigt långt ifrån att ens kunna sägas vara datorkunniga och därmed trovärdigt ge råd till sina kunder.

   Och Microsoft lämnar ytterst få möjligheter att ’rätta till’ enkla fel.

   Givetvis finns det nackdelar med Linux. Det krånglar och trilskas och det är många produkter (hårdvara) som inte funkar. Men det där är man ju medveten om när man satsar på Linux.

   Och det mesta går att lösa med VirtualBox eller Wine.

   Den stora fördelen med Linux är ju att du för det mesta kan reparera din klantighet genom att köra en LiveCD eller en LiveUSB eller testa en annan variant som kanske passar dina behov bättre.

   Plockar du ihop en dator av ’gamla’ delar så kan ju Xubuntu vara ett bra val (om den bygger på en kärna som är yngre än eller lika med den från Ubuntu 7.10)

   Och det finns ännu mer slimmade varianter av Linux att klämma in i någon gammal burk.

   Nu har jag glömt vilken det var men det finns ju en variant som du kan ladda ned som är ’superliten’ Den innehåller i princip bara tillräckligt för att få ett fungerande tangentbord, en bildskärm och en nätverksuppkoppling. Sedan laddar den ned det som passar just den maskinen och inget mer.

   Och det finns instruktioner om hur man kan klämma in det där på ’gammal’ 3,5 FD.

   Har du inte möjlighet att boota från CD/DVD (men har en i maskinen) så kan man skapa en bootbar 3,5 FD som sedan kör igång CD/DVD’n.

   Sammanfattande sluttips: satsa inte på den nyaste varianterna (distrubitionerna).

   Ha’ de’!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *