MässLördag

Sömn, lite oroligt. Berodde säkert på omedvetna funderingar om hur resan till GBG och Bok&Biblioteksmässan skulle gå.

Bok&Biblioteksmässan
Efter att vi kört igenom ett P-hus. Åkte vi över till Lisebergssidan, där hittade vi parkering, till mer än halva priset…

Jag hade tagit med mig en s.k., dramaten. Shoppingväska på hjul. Och innan vi gav oss iväg dopade jag mig med en koffeintablett.

Jag packade också med 4 burkar (2 gick åt) med energidryck och mina mediciner.

Extra kläder var med, ifall jag skulle börja svettas – ohämmat…

Vi började med fika och lade upp lite planer. Hustrun ’bokade’ in massor – inte jag inte. Här tar vi det som det kommer.

Jag strosade runt, i en serpentinslinga och klarade av att avverka hela mässan – under dagen. Lite besvärligt var det med trängseln och alla människor som inte såg min väska, på hjul. De snubblade och fastnade, ja, ja…

Jag njuter av att få vandra runt och suga in mediaatmosfären. Inte en bok köpte jag. Däremot köpte jag en CD, av Carl-Einar Häckner. Den heter ”Orättvisor”.
[Bild: Carl-Einar Häckner (Homo sapiens)]
Jag hittade Carl-Einar när jag kom vandrandes, i sakta mak, förbi monter B05:60 (Sveriges Tidskrifter). Visste ni att Carl-Einar figurerar som krönikör? I flera medier, faktiskt; Metallarbetaren, Göteborgs-Posten och Dagens Arbete.

Bert Karlsson såg jag också. Och Jan Guillou, i monter: B07:40 (Författarförbundet).
[Bild: Jan Guillou (Homo sapiens)]
Han skulle prata om sin nya bok ”Men inte om det gäller din dotter”. Men jag hör bara orerande, just då, om politik och politiker. Och, JG är ingen bloggvän…

Lasse Åberg såg jag och hustrun precis när vi kom. Och sedan hittade jag honom i monter: A01:42 (Kartago Förlag)
[Bild: Lasse Åberg (Homo sapiens) & Ola Skogäng (Homo sapiens)]
Där satt han och signerade sin bok ”Souvenirer – en inblick i den exotiska formvärld som flyger under esteternas radar. ’en samling smaklösa souvenirer'” tillsammans med Ola Skogäng som signerade sin ”Theo – Mumiens blod”.

Och precis när jag mött Mark Levengood så stötte han ihop med Ulrika Davidsson.
[Bild: Mark Levengood (Homo sapiens) & Ulrika Davidsson (Homo sapiens)]

Ni som är uppmärksamma har säkert noterat att jag avidentifierat personer, i bild, som inte tillhör kategorin ’kändisar’. Det ska man göra enligt PUL (PersonUppgiftsLagen).

I och för sig är det OK att fotografera ’folksamlingar’ utan att inhämta samtycke. Men här kommer det liksom närmre så jag valde ’skydda’ icke kända individer.

Och därmed vill jag framför en ursäkt till alla kändisar som jag mött och inte sett eller känt igen, sorry.

Det jag letade efter, var en bok om svenska spindlar – hittade ingen.

Det jag mest fick med från mässan var nog inspiration – det får nog bli en bok. Idéer är det ju gott om. Problemet är orken.

Hälsoläget
Med tanke på dagens äventyr så är jag imponerad av att jag inte stupade direkt i säng. Men jag är väl speedad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *